Čo robiť, keď 6 dní nemáte stolicu?
Ahojte,
Mam taky problém, už 6 dní som bola na veľkej. Ani probiotika, ani duphalac ani kamilky ani nic.
Co mam robit?
Sirup lactulosa
Nalačno olivový olej, viac vlákniny, ovsené vločky, popritom čipok.
ja som skúsila kadečo - ver mi, duphalac - mi už nepomáha. Dám si pivo: 2 Jack Mojito a jedná radosť .... alebo prosecco 2 poháre - pre baby, ktoré ma chcú zdrbať - nie som alkoholička. Len som zúfalec - ak aj 10 dní to zo mňa nie a nie.
ešte som počula , že ráno letnú vodu pohár, ale z toho má napínalo.
@elenka.k ja vôbec nepijem (alkohol) .. ani pivo, nič🙂
kúp v lekárni Guttalax... daj si večer a ráno utekáš.
Čípok, klystír alebo sa najesť do prasknutia 😂
@deti95060810 lenže z toho mávam extrem kŕče, preto ci neviete o niečo inom🙂)
tak skúšaj , čo ti navrhnú baby - možno ti niečo z toho pomôže
ja som pila - jedla ľanové semiačka napr.
Pijes dost tekutin?
Lactulosa.. robila som si SIBO test (pred ním ju musíš vypiť) a ledva som ho dorobila a už som išla.. 🤣
Ja som s extrémnou zapchou skončila v nemocnici, s takými bolesťami že som myslela že umriem. Spravili mi 2x klystír a cez nos mi zaviedli sondu do žalúdka( tá sonda bola pre mňa ešte väčšia bolesť než zápcha), po klystiroch ma konecne poriadne vyčistilo. Doma si dávam už pozor, treba jesť každý deň vlákninu a mať dostatok pohybu, to rozhýbu črevá. Skús ľanové semiačka, ja si zvyknem dávať do jogurtu, kefír, +mi pomohol sirup lactulosa ten si občas dám ale len ak je treba.
@tianna a bez kŕčov?
https://www.drmax.sk/dulcolax-capiky?gclid=EAIa...
nie je nič lepšie a účinnejšie. áno, trošku krce mat budeš, ale dievča 6 dní neísť na WC je už nebezpečné, takže nejake krče vydrž.
Lactulosa je určite lepšie než gutalax. Ja kŕče pri lactulose nemám, možno minimálne. Čipky mne nikdy nepomohli mala som len veľké kŕče ako aj z gutalaxu.
@zara1996 ďakujem🙂
z Guttalaxu máš kŕče... veď niečo vydržať musíš .... ak to splní svoj účel tak nie je o čom .
v nemocnici nikto na teba brať ohľad nebude že máš z niečoho kŕče.
6 dní je dosť, ale nie ešte extrém.
niekedy bývajú tieto stavy aj pri liekoch ...
Forlax alebo Macrogol z dr. max. zarucene pomoze. nenavykove, vhodne na dlhodobe pouzitie. Ucinkuje rychlo. nie je to prehanadlo.
Macrogol je vhodný najmä pri chronickej zápche a občasnom nepravidelnom vyprázdňovaní. Vďaka tomu, že reaguje s vodou, zmäkčuje stolicu, čím uľahčuje vyprázdňovanie, a to bez kŕčov, bolestí brucha alebo hnačky. Jeho účinnosť sa postupom času neznižuje.
Necitala som, co ti baby radili, ale ked zjes cele balenie susenych sliviek, tak neexistuje, aby si nesla….😁
Aj z magnézia preháňa, vďaka tomu som nemala v tehotenstve zápchu. Tak by som užila to. A ešte glycerínový čípok, aj dva naraz a počkať 10 minút. To je istota vždy.
@deti95060810 ale tam treba už aj zmäkčiť stolicu. Lebo po týždni sa z nej budú sypať bobky. Čípok pred tým dsť.
Mne v lekárni povedali, že lactulosa nie je na zápchu ale na zjemnenie stolice. Skús si dať predpísať Magnosolv u obvodnej, mňa to z toho preháňalo stále 😁
pre dospeleho je uz 3 dni bez stolice vela, nie 6 dni, to uz si mala byt davno u doktora...Nic uz do seba nepchaj, lebo ak to nie je obycajna zapcha moze sa ti roztrhat crevo a dostanes otravu krvi .../počúvam urgenťakov, raz takyto pripad popisovali a tam vraveli o tych 3 dnoch)
určite glycerínový čípok...veľmi pomôže...
ak tvoj lekar este pracuje, chod k nemu, on ti aspon popocuva prehmata brucho pred tym nez ti nieco naordinuje alebo ta posle na sono brucha....

daj si glycerinovy cipok