Čo vám pomohlo na vysoký cholesterol?

alenka6102
3. feb 2015

ahojte prosim o rady, dlhodobo mam vysoky cholesterol, lieky nemam, i ked mala by som uzivat..viete nejake prirodzene metody, caje, byliny atd..moja hodnota je 6.9, dakujem

alobalka
3. feb 2015

Zerochol kapsuly by som skúsila, upraviť stravu, znížiť stres, viac pohybu. Z doplnkov ešte omega kyseliny napr. zenixx, lecitín, cesnak, čistiace čaje napr. almaden, pu erh čaj.....

olifcek
3. feb 2015

nejest sladke 🙂 hybat sa... 🙂 papat vela zelenych veci... 🙂

duun
3. feb 2015

Paradoxne tuk - rybí tuk. Luxusnejšie v kapsuliach, ak vám veľmi mierny zápach nevadí, tak si dajte v lekárni načapovať do fľaštičky (podstatne ušetríte). V každom prípade je to trochu cítiť, takže nevhodné ráno pred odchodom do práce.

saurian
3. feb 2015

pre normalizaciu hodnot cholesteru je dobre zaradit potraviny, ktore su prirodzene antioxidanty, a to z dovodu toho ze napomahaju spravnemu metabolizmu cholesterolu.

hviezdicka111
3. feb 2015

neberies nahodou HAK? lebo ta tiez moze obcas za vysoky cholesterol...tie lieky na cholesterol pokial sa da, radsej sa im vyhnut, iba v nevyhnutnom pripade, ak chces, viac ti napisem do ip...proti cholesterolu napr. pomozu aj probiotika do urcitej miery..aj ked to nenajdes napisane v pribalovom letaciku... a zvysok tak, ako tu pisali kocky vyssie 🙂

matafen
3. feb 2015

Ja mam tiez vysoky cholesterol uz vela rokov, mala som aj cez 7, ale mame to familiarne, cela vetva po otcovi to ma uz od detstva, ja jedina zatial neberiem lieky, len chodim na kontroly. Podarilo sa mi ho znizit upravou stravy, lekarka mi dala materialy o stravovani, tak podla toho sa snazim riadit, ale zasa nie nejako striktne, aj klobaska sem-tam musi byt 🙂 Opytaj sa lekarky, alebo kukni na nete. No a HAK to zhorsuje, to mi povedala aj internistka. Mala som nielen vysoky cholesterol, ale aj horsie pecenove testy a akonahle som prestala uzivat HAK, znizil sa mi cholesterol a pecenovky su ok.

nutrimas
3. feb 2015

Hladinu cholesterolu pozitvne ovplyvnuje konzumacia tekvicoveho oleja - odporucana denna davka je 1KL rano a vecer. Okrem vybornej orieskovej aromy ma aj rad dalsich pozit. ucinkov na nase zdravie:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Tiez by sme odporucili aj chia semena, ktr. o.i. znizuju aj krvny tlak, cize opatrne by ich mali konzumovat ludia s nizsim tlakom.
@alenka6102

mata90
3. feb 2015

ja som čítala že cesnak, každý deň si dať, má to blahodárne účinky na celý organizmus

monkabr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamazem
6. feb 2015

Tých bylín je viac, je medzi nim aj Cesnak medvedí. V ponuke sú aj špeciálne zmesi zostavené z bylín presne na tento účel - zníženie cholesterolu. U nás nájdete v ponuke zmes CHOLESTERIN:

CHOLESTERIN je špeciálne namiešaná zmes z pupeňov (púčikov) rastlín, určená na zníženie cholesterolu v krvi, zlepšenie štiepenia tukov v pečeni. Taktiež pozitívne pôsobí na zlepšenie priechodnosti ciev a zníženie výskytu aterosklerózy. Priaznivo pôsobí aj na odtučnenie pečene.
Je vhodná na dlhodobé užívanie.
Môžete kombinovať s čajom Cholesterin.
Nájdete u nás na mamazem.

tinna86
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kapitanmarko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja198
5. jan 2020

Policosanol 20 mg 2x1 tbl denne znižuje LDL a zvyšuje HDL

mirba
18. nov 2020

Na zvyšeny cholesterol odporučam bodliakovy olej , skušali ste?

tinnky
29. nov 2023

Ja odporúčam cistu bergamotovu stavu, dávam aj do čaju, salatov a hlavne vypijem kazdy deň 1dcl zmiešané s vodou