Corona a škôlky v okolí BA.
mamicky, davate svoje deti do skolok aj ked ste doma s mladsimi a nemuseli by ist? ja nepanikarim, len mam z toho taky zly pocit...v pripade, ze sa nieco zomelie, predsa len doma je tomu potencionalne vystanene dieta menej ako v kolektive...zaujima ma hlavne nazor mamiciek z okolia ba kde sa to uz vyskytlo. pekny vecer vsetkym 🙂
@danieladeley ako ucitelka a mama ti poviem, ze by som si ho nechala doma. Teraz je aj klasické chrípkové obdobie, organizmus je zbytočne vystavený viacerým rizikám. Chytiť chrípku a na to Coronu, to už by mohlo byť náročné aj pre dieťa, aj keď nie je práve v rizikovej skupine. Nechať doma, radšej častejšie na vzduch, na slnko, otužovať... Zbytočne neliezť do davu a uz vobec v uzavretom priestore. Jednoducho pripraviť telo na to, "keby niečo " 😉 Nič mu zo škôlky neujde
@danieladeley Ja som starsieho doma nechala..som doma s mladsou, takze az taky problem mi to nerobi 🙂
Ano chodi do skolky. Zatial nevidim dovod ho tam nedat
V terajsej situacii by som dieta nechala doma a cdujem sa kazdemu kto takto doma byt moze a trepe sa kam nemusi...treba.aby sa vonku pohybovalo co najmenej ludi.do prace ist musime ale do skolky?
Ja nechávam doma, tiež neviem ci nepreháňam. Dokonca aj manžel bude možno z domu robiť. Len neviem, či nám doma všetkým nezasibe.
@daisylucky nezasibe...len mozno v decembri porodnice nebudu stihat
@janinah 😀
Skolaka doma nechat nemozem tak aky je rozdiel skolkar? Nie, kym sa nenariadi karantena.
Ahoj myslím si, že je to zbytočná panika a nepríde mi normálne "zadeklovať" sa v dome. Do kedy, do leta,do jesene (ups to začína aj chripka), do zimy. Možno na rok, kým nepríde korona 2,3.... Podľa mňa sa to všetko zbytočne nafukuje a médiá tomu tiež nepridávaju, potom ide človek do obchodu a v regáloch kde nič, tu nič ako keby mal prísť koniec sveta.
@danieladeley tiež rozmýšlam či dat alebo nechat doma, kedže som aj tak doma lebo máme ešte babätko. Ale je mi jej luto kedže tam strašne rada chodí...
@janinah 😀
@martinals konečne tu čítam nejaký normálny a triezvy názor 🙏 ďakujem 🙂
@ladyelsa87 ďakujem ale musela som už napísať, čo si o tom myslím, lebo mi to už príde pomaly ako davova psychóza 🙂
@martinals to je dačo a psychóza, aj keď ja si užívam tie prázdne obchody... Všetok tovar absolútne normálne, hlavne, že sa ľudia bili o kus zvanca a vooobec, absolútne sa nebáli šírenia nákazy. Ako tu už niekto písal, reálne neexistuje online nákupy, minimálne v ba, bolo treba si trosku zdvihnúť tlak a urobiť si dokonca viac ako predvianočné nervy v obchodoch.
@martinals davova psychóza to malo byt
@janinah 😁👍
kocky... hypoteticka situacia, co ak budete vediet, ze nejaka rodinka sa teraz lyzuje v ITA a ked sa vratia z dovolenky, nastupia do prace a do skoly... Hm ?
@danieladeley ja by som nechala lebo aj bez toho je stale chora. Ideme z choroby do choroby. Teraz je tiez doma tak nastastie nemusim riesit co by som spravila 😊
@sarianna Ako je to vlastne s tou povinnostou byt doma 14dni po navrate z ITA napriklad?Toto neviem,zaujimalo by ma to,ci je to na Slovensku len odporucanie alebo povinnost.
V australii sa ludia biju (normalne bitka, cirkus) o kotuce toaletneho papiera...vykupene regale. Ach keby ten virus vedel zabijat ludsku hlupost ..
@elizabeth88 byt v karantene nie je povinnost. Napr. dieta, ktore nema priznaky a plni povinnu skolsku dochadzku, musi chodit do skoly.
maminky, skuste pisat k veci...nechcem tu rozoberat psychozy, paniku, prazdne regale ani toaletny papier...k tomuto uz bolo diskusii dost. len ma zaujima nazor mamiciek skolkarov, ktore su este s jednym babatkom doma. zadeklovat doma sa urcite nechceme, nemam sa ani tak super, ze by som si mohla dovolit neist na nakup ci postu, ale je rozdiel ist s detmi na hodku von mimo dav ludi alebo ho nechat v skolke vyse pol dna, navyse ak viem, ze min. polka rodicov deti pracuje mimo svk.
keby som mala moznost, necham dieta doma
Keby som bola doma s malym babom, asi by som starsieho do skolky nedala. Uz len kvoli tomu, ze kazdy druhy tyzden je mlady teraz doma, lebo je nachladeny a decka chrchlu v skolke jeden pred druhym. Takze by som dieta, pokial by bola moznost, od januara az do aprila asi nechala doma, nie kvoli korone, ale celkovo.
Co sa tyka korony, uz som to tu dnes spominala. Zijem na juznej morave, v cesku je zatial 21 potvrdenych pripadov. Normalne zijeme ako aj predtym, ziadna panika. Chodime denne do prace, denne som na hlavnom nadrazi v brne (kto tam bol, vie, ze uz len pri zjaveni sa v priestoroch nadrazi, clovek ocakava, ze dostane minimalne lepru), kde sa premelie xy ludi, denne sa presuvam vlakom, elektrickou. V praci mame momentalne dve kolegyne, ktore su v karantene, lebo prisli z talianska. Po navrate boli normalne jeden den v praci. Nikto z toho nerobi paniku, kazdy z mojho okolia zije normalne, akurat sa viac snazime dbat na hygienu, castejsie umyvame ruky a pod.
Jedine, co naozaj pomoze, ak to clovek nechce chytit, je, ze sa zabarikaduje niekde do krytu a tam precka do minimalne do leta. Co je v dnesnej dobe nemozne. Lebo virus mozes chytit aj v obchode, aj na urade, vo vlaku, na prechadzke...
Tato panika je prehnana a uplne zbytocna. Jasne, treba sa spravat zodpovedne, ale handrkovat sa o kilo muky alebo o rolku toaletaku? Citat denne na kazdom fore milion tem, ze pomoc kronavirus? Ludia, majte rozum.
nie nenechavam, zatial urcite nie. starsia chodi do skoly a len tak doma ju nemozem nechat.
@danieladeley Neviem, tiež o tom rozmýšľam. Ja som doma ešte 3 týždne, potom sa vraciam do práce po RD. A neviem ešte. Som z BA. Asi pravdepodobne pôjdu. Takisto ja by som mala ísť v utorok k lekárke - na alergológiu. Na test, ktorý trvá 3 hodiny, ktoré by som trávila prevažne v čakárni. Moje skúsenosti sú také, že vždy keď som tam bola boli tam kýchajúce a kašlajúce deti. Či mali kýchanie a kašlanie z alergie alebo choroby to už neviem 😀 No je mi to ľúto zrušiť, už raz som to rušila, ale asi to zruším aj tentokrát. Škoda, chcela som to mať vybavené ešte pokým nechodím do práce, potom sa tam asi nedostanem tak skoro. A tiež by som mala ísť so synom na ORL, to asi tiež zruším. A tak som sa tešila, že to všetko postíham ešte kým som doma, že nebudem musieť potom z práce kvôli tomu vymeškávať. A bum, človek mieni, pán Boh mení 🙄 😀

V pripade, ze nebudes vychadzat z domu, ani chodit do obchodov, atd...tak zostante doma.
Inac nevidim vyznam izolovat sa od sveta.