icon

Coronavirus - kedy to už skončí ? čo je za tým ??

nadaa1
12. mar 2020

ahojky ako to zvádate vy ?? už sa to nedá ani počúvať kedy sa to podľa vás skončí ?? už to trvá od decembra. ja bývam v Nemecku strašne sa bojím čo bude dalej verím že sa nenakazím ani moja rodinka mám 26r. a 2 deti a už mi to lezie všetko na hlavu syn doma nechodí do škôlky bojím sa prechádzať nikde nechodíme len nutne ak treba v júni ideme ma dovolenku španielsko čo si o tom myslíte do júna to prejde ?? kedy sa to skončí ?? Kto alebo čo je za tým niekto to vypustil amerika ?? alebo je to zo zvierat ? majú už protilátku alebo nie ?? alebo je to náš koniec ??? mám strach !!!

simca06022011
13. mar 2020

@anjika44 a co? My uctovnici sme na tom ešte dobre. 99% dokladov už mám, keďže 2,5mesiaca bolo na riešenie. Zvyšok mi pošlú emailom, fotkou. Vybavené. Nie je jednoduhsia práca na izolaciu/homeoffice. Postum na DPH sa vymysli, doklady sa dajú nachádzať so obálky a schránky... Ak by som sa bala nejak vírusu z papierov, eliminujem aj to a niečo by sme vymysleli, väčšina veci sa dá poslať emailom.. Ak by niečo bolo zle, po podaní mam cely rok čas to opraviť... Vybavené 😉 si predstav ze by si doma mala lekára, lekárnika alebo predavača...

nickpick
13. mar 2020

@anita1978 absolutny suhlas, v stredoveku Bozi trest a dnes hladaju konspiratori vinu v USA, Cine atd..., 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
damy, nastudujte si cosi o virusoch a ked neverite internetom, spytajte sa svojho lekara, ten snad nebude sucastou tohto velkeho koronosprisahania 🤣

nickpick
13. mar 2020

@miriam11 nezmysel, predtym ako vypustis do vetra taketo bludy, skus si trosku overot fakty, zacni svojim lekarom...

tslobik
13. mar 2020

Ani tak možno nejde o následky vírusu, naozaj zdravý človek len tak nezomrie tu ide o opatrenia, paniku a predovšetkým s tým súvisiacu ekonomiku. Proste vždy ide o peniaze.

ivca88
13. mar 2020

@tslobik ale naozaj si nemôžeme dovoliť ostať 30 dní všetci doma.
To sa nedá.
Tu nejde len o benzín či toaletak, ale aj o údržbu vody, teplární, elektrární, policajti, lekári, alebo aj ľudí v skladoch potravín. Vodiči kamiónov. Vykladaci tovaru , pokladničky. Alebo takí smetiari. Všetci sme tu potrebný a užitočný ako puzzle skladacka.
Nedá sa zakázať všetko.
Ľudia majú pomedzi koronu aj iné zdravotné problémy a tie sa nedokážu zdrazu zastaviť, lebo veď je tu Corona..
Treba žiť tak ako sme žili predtým, len s tým rozdielom, že po práci idem domov a hotovo .
Za starou mamou idem len tak, že jej nákup nechám za dverami a pošlem pusu cez okno..
Snažte sa nechodiť MHD, radšej použite auto, alebo bicykel.
Ale naozaj sa nedá aby nikto do práce nešiel celý mesiac ( 14 dní nestačí ).
Tieto opatrenia chorobu spomalí, bude väčšia šanca na liečbu chorých

miriam11
Odpoveď bola odstránená
leeo
13. mar 2020

vcera vecer som sa dozvedela, (teda, bolo to jedna pani povedala) ze v Kosickej nemocnici umrela zena na koronu. Neviete niekto ci to moze byt pravda? Nikde v spravach to neni, takze to mozno bola iba domienka. Nechcem sirit paniku, iba sa pytam ci ma niekto miestny take info.

najk
13. mar 2020

@tslobik zabudas na to, ze rakovina nie je jedna choroba, ale je ich mnozstvo typov. Poznam vela ludi, co sa z rakoviny vyliecili. Moj otec mal pred 14 rokmi chronicku myelinovu leukemiu, dnes je vylieceny. Takze na niektore typy liecbu mame, na niektore to zial nie je asi tak lahke vyvinut.. a inak tiez nechapem preco kazdy vini za koronu usa, ked vo wuhane, kde to prepuklo je nahodou biologicke vyskumne laboratorium 🙂 co ak to uniklo odtial 🙂 ale len usa su ti zli :D

eliska13
13. mar 2020

@anjika44 prečo nepracuje z domu?

tslobik
13. mar 2020

@ivca88 Veď to ja nehovorím, že ostať doma. Aj my chodíme do práce, teda môj už nie, lebo netreba výrobky. Podľa mňa mali ako prvé zavrieť letiská a obmedziť medzinár. dopravu a nie začať školami. A hlavne, je to o ľuďoch, ktorí sú naozaj nezodpovední. Niekto nakupuje ako by mal prísť koniec sveta a potom ten druhý, čo chce niečo v rámci bežnej spotreby nemá nič. Nehovoriac o tom, že si chodili kade-tade po svete, lebo predsa mali zaplatenú dovolenku a podobne. Proste usmerniť masy ľudí ide vždy ťažko. A naozaj, koľko je ľudí ľahostajných. Ja sa tiež nebojím o seba a zato nie som nezodpovedná.

tslobik
13. mar 2020

@miriam11 a táto naivita ľudí dáva priestor tým mocným.....Ale naivní ľudia = ľahšie ovplyvniteľní podľa potreby.

miskahryzka333
13. mar 2020

A preco sa hned nezatvorili hranice? Preco su politici v klude a bez rusok? Stale su plne obchody ludi a hlavne dochodcov.A skym su deti (prenasaci) ked maju rodicov v praci? Ze by zo starymi rodicmi? Pelle sam povedal ze neni tolko plucnych ventilatorov kolko bude treba.Takze ide o urcitu skupinu ludi? Nejake to percento musi "zmiznut" z tejto planety?

majkeel
13. mar 2020

No cim je to? S prepacenim blbi Cinania zozeru vsetko, co sa hybe a tak zvierace virusy prejdu a zmutuju na cloveka. Mor, SARS (cibetky), MERS, Corona (netopiere, pasovce) boli prenesene v Cine zo zvierat na ludi, Ebola, AIDS v Afrike (netopiere, opice) a ti to potom vzdy exportovali do sveta.
Netreba verit hoaxom, ze to niekto vypustil ... Co by asi tak kto mal zo smrtelnej svetovej pandemie? Kolaps svetovej ekonomiky?
Skor sa divim, ze od prveho vyskytu SARS v 2002 stale nemaju ziaden liek. Keby prachy na zbrojenie napchali do liecby SARS, rakoviny, AIDS,... tak by sme sa ale asi prilis premnozili.

tslobik
13. mar 2020

Bože, naozaj koľko ľudí žije v bubline....až mi je smutno.

anjika44
13. mar 2020

@eliska13 bude z kanclu, ale bude tam sám

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katkabg
13. mar 2020

Takze my v Bulharsku mame od dnesneho dna az do 13 aprila zrusene skoly skolky cestovanie bary diskoteky atd.

katkabg
13. mar 2020

@ptmt1011 aj ja ich nenavidim zato co robia zvieratam...zaziva hadzat psov do vruacej vody zaziva skalpovat z koze zazila palit tfuj

nickpick
13. mar 2020

@miriam11 aha tak ty si potom ten typ co sa dokaze zoperovat aj sam a keby si pripadne v buducnosti dostala diabetes, rakovinu, zlcnikovy zachvat tak si das cibulu do ponoziek, poradis sa s vesticou, zapalis vonnu sviecky a vypijes plny pohar Sava, chapem... tak na zdravie!

hiro
13. mar 2020

@ptmt1011 Dnes ludia veria uz fakt totalnym kravinam...
https://www.snopes.com/fact-check/fetus-feast/

nickpick
13. mar 2020

toto venujem damam, ktore si ziju svoj zlozity zivot mimo racionalnej bubliny, veria len sebe a svojim skvelym “nazorom”, vystudovali Vysoku skolu zivota, ktora ich naucila neverit lekarom, ale veria panom fararom, vesticiam, veria na duchov a v urieknutie, tajne spolky a elity, ktore chcu zlikvidovat ubohych Slovacikov prostrednictvom koronavirusu, dalej tym, ktore citaju Zem a Vek a tym, ktore nedokazu rozlisit pravdu/fakt od fikcie...

mimibb
13. mar 2020

Co je za tým? - pozrite sa ako corona ochromil Európu... Karantena, uzavreté hranice... Zákaz zhromažďovania sa(branenia sa aspoň protestom) atď, ľudské mysle plne strachu z vírusu, na nič iné ani nemyslia.... A Zatiaľ sa tie americké hady rozplazia po celej Európe... Oni môžu mať voľný pohyb v čase pandémie?okupujú nas +k tomu ich pesiaci - migranti.... Ešte bude veselo...

anjika44
13. mar 2020

Prečo všetci radia nechodiť von? Jasné, preliezky na ihriskách sú pochytané, možu tam byž virusy, ale prečo radia nechodiť na prechádzky? Nie som odbornička - tie virusy lietaju len tak po vonku a hladaju, na koho si sadnu?

miskooo1987
13. mar 2020

@anjika44
Kde ti radia nechodit na prechadzky? Nevymyslaj si...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tslobik
13. mar 2020

@nickpick ako načo to hádžeš do extrémov? Nie každý lekár a stredisko a pod....Ale vždy je priestor na preniknutie vecí o ktorých smrteľník nemá ani páru. Veď lekár je len človek a tí pešiaci sú len pešiaci....takisto. Ale z hľadiska svetového zdravotníctva akoby je situácia iná, do ktorej ty, ani ja nevidíme. Ale verím tomu, že to nie je v poriadku.

simonka9090
13. mar 2020

No a ako to bude v bankách, poštách? ked ma niekto úver ako bude platit ? dnes zatvorily aqapark ,,

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nickpick
13. mar 2020

@miriam11 lol, tebe to ide omnoho lepsie, IQ tykve...