icon

Diastáza priamych brušných svalov. Máte túto diagnózu?

jabadaba
24. apr 2009

Ahojte,

je tu niekto s takouto diagnozou? Ak ano, ako cvicite na posilnenie takto rozlezenych svalov? Nemam ani najmensiu chut na abdominoplastiku a chcem sa dat do poriadku prirodzene. Brchucho mi ani tak velmi nevisi, len ho mam dost ochabnute a svaly rozidene. Nie strasne, ale diagnoza tam je. ☹ Som nestastna.

danettka
21. jan 2018

@abigael pupocny pruh nemas? Vtedy by ti to isto poistovna preplatila.

abigael
21. jan 2018

To neviem zajtra sa dozvoem

abigael
21. jan 2018
ikissedagirl
22. jan 2018

baby, ktore cvicite. ako to vnimate s odstupom casu? cvicite dlhodobo, zvykli ste si na to, nie je to otrava ta predstava, ze "do konca zivota budem cvicit diastazove cviky" ?

miniwa
16. feb 2018

Dievcata citam tu vase prispevky a zacinam mat nadej na zlepsenie diastazy. Popravde som zacala uvazovat, ci ist este do dalsieho tehotenstva, pretoze sme s manzelom chceli mat tri deticky, ale druhe tehotenstvo som mala narocnejsie a nakoniec este aj diastazu mam...Ale ak pisete, ze niektore mate aj tri deti a diastaza zacala miznut, tak snad to pojde...

modry_mesiac
16. feb 2018

Ahojte, predam prakticky nepouzivany cierny Tupler pas velkost S aj s DVD a tlacenou priruckou, vlastne komplet balicek Tupler techniky. Zn.: nemam na to sebadisciplinu 🙂 Cena 100 eur... snad to niekomu este posluzi.

kajus0803
5. mar 2018

Ahojte. Neviem či táto diskusia funguje ale som 5mesiacov po 3sc a mám hrozne brucho. Cvičiť sa mi nedá lebo 3sc bola komplikovana ale nemôžem zostať ako tehotná🤔brucho mám jak v 5mes. Mali ste taký problém po 3sekciach?

katy633
5. mar 2018

@ikissedagirl , ahoj, kurz cvicena som absolvovala pred rokom v maji, a musim povedat ze nelutujem, u moniky srenkelovej sa clovek vela nauči, keby som neabsolvovala kurz a sama by som zacala cvicit niejake cviky urcite by som ich nerobila spravne, su to jednoduche cviky ale narocne, pritom treba pochopi vela veci naraz a naucit sa spravne dychat, to nauci len dobry fyzioterapeut, zapojit svaly ktore su potrebne, precitit to sama na sebe a aktivne. potom zalezi uz len na tej mamicke ktora sa to nauci aku bude mat volu aby v tom vytrvala, dalsie veci su zivotny styl, zapojit do zivota pohyb, uvedomit si ze nejde len o to ze chceme mat ploche alebo aspon mensie brucho ako doteraz, ale ide o nase zdravie, ked sa to nebude riesit, vekom sa budu pridavat dalsie zdravotne problemy ktore nesuvisia priamo s diastazou ale zo zlym navikom, nespravnym drzanim tela a stabilitou ktora sa nam zmenila v tehotenstve., no to vsetko je narocne pre mamicku pri jednom, dvoch a viac detoch, zladit to a zacat cvicit, najst si chvilku pre seba, ja sama s tým bojujem a nutim sa cvicit ale viem ze musim a neje to otrava skor vedomie ze musim nieco robit aby som sa citila lepsie a mala silu fungovat

vivienliv2012
5. mar 2018

@modry_mesiac dobry deň, je ešte ponuka aktuálna, 0910977975 ďakujem

lenickalisticka
3. apr 2018

Dobry den, koupila bych pas Tupler, podle tabulky se pohybuju na hranici velikosti M a L. (Osobne okoli Trencina nebo i prebiram postu na Slovensku).
Dekuji

silviamasanova
3. apr 2018

Ahojte.Ja mam diastazu.Cely rok som cvicila specialne cviky najprv z dvd vitalclinic 2mesiace,potom 5-dnovy kurz u Moniky Srenkelovej.Vlani sa brusko krasne stiahlo a polroka bolo super.No ked som zacala ine cviky kondicny aerobik raz,dvakrat v tyzdni brucho sa mi vratilo spat som jak v 5 mesiaci.Som z toho zufala lebo cvicim a efekt uz ziadny.Mala ma 2roky a cim dalej menej casu na cviko.Este aj 4kg navyse od min.roka.Neviem chodit pekne vystreta a cely den stahovat brucho.Zvazujem operaciu.Kto mate po operacii a ako ste spokojne?Nevratilo sa to spat aj po operacii?dakujem

vivienliv2012
4. apr 2018

@modry_mesiac dobrý deň, je ponuka ešte aktuálna, záujem 0910977975, ďakujem

luciapu
6. apr 2018

@maximma Odkial ste prosim?

maximma
6. apr 2018

@luciapu ja som zo Ziliny.

luciapu
7. apr 2018

@maximma Dakujem velmi pekne, to je pre mna dost km... skoda...

katyt
8. apr 2018

@silviamasanova podľa mňa si nemala začať s tým aerobikom. Ak má niekto diastázu, tak popri diastáze nemôžeš cvičiť klasické cviky, aj keď asi pri aerobiku veľmi brušáky narobíte, ale celkovo by sa nemal namáhať priamy brušný sval vôbec. A navyše asi pri tejto diagnóze je potrebné pravidelne cvičiť cviky na diastázu a hlavne na panvové dno, inak sa to vráti späť. S operáciou skúsenosť nemám, ja mám diastázu na 1-2 prsty, trošku sa to cvikmi zmiernilo, ale ja operáciu nechcem hlavne kvôli tej obrovskej jazve od jedného bedra k druhému. Inak moja kolegyňa si to dala operovať, ale nejako výrazne to nebolo badateľné, bruško mala stále, len o niečo menšie.

kvietok173
8. apr 2018

@katyt kolegyna po operacii cvici?

katyt
8. apr 2018

@kvietok173 no to neviem, ja som potom išla na materskú, takže už som s ňou nebola dávno. Ale asi pravdepodobne nie.

barbishkamiracle
18. apr 2018

🌸Ste po pôrode viac ako 3mesiace a bruško stále ako tehotna? Viete ze to moze byt sposobene DIASTAZOU?
🌸Tento piatok organizujem v KE pre mamicky 3hodinovy workshop zamerany proti DIASTAZE a na posielnenie PANVOVEHO DNA.
🌸Mam este par volnych miest a bude mi potesenim, ked sa pridate. Zvladneme to aj s babatkami 😊.
🌸Venujem sa zenskej fyzioterapii uz viac ako 13rokov.
https://www.facebook.com/events/130794937739999...

frick
15. máj 2018

@medek ahoj. Ak sa môže spýtať prosím ťa ake máš teraz brucho po 2rokoch od operácie?

tinika
15. máj 2018

ahojte, tak dnes som 7 tyzdnov po operacii nakolko som mala diastazu 9cm nabrala som odvahu a sla pod noz :D

katrin21
15. máj 2018

@abigael ak aj chcete to brucho riešiť, musíš najprv schudnúť, jedna vec je koza, tu len odrezat, ale ostatné máš vedela tuku na bruchu.. vidno to aj na chrbtovej strane... Keby si schudla/strava je 70%/ tak potom môžeš riešiť aj cviky s mobilom Šrenkelovou.. takéto brúska ona zvláda väčšinou aj bez operácie...ale nesmie byť nadváha, lebo musí cítiť, kde máš svaly a ako a to sa cez ten tuk ned.. takže dajndole aspon 15kg a operácii sa možno vyhnete.. možno max. trochu koza zostane , tá sa stiahnuť nevie bohužiaľ.. a operácia aj tak nerieši funkčnost ,len ostrani problem navonok.,

miniwa
15. máj 2018

Ahojte, ja som 6 mesiacov po porode a cvicim 6 tyzdnov MUTU system (https://mutusystem.com/) a myslim, ze je tam viditelny pokrok. Cely MUTU system sa mi velmi paci, su tam cviky, ktore mas robit, aby sa ti zatiahla diastaza, potom aj take na schudnutie, ale aby si si pritom nezhorsovala diastazu, je tam strasne vela info o strave atd. Kazdy den si tam mam zaklikavat, ci som cvicila CORE (hlboky stabilizacny system), ci som bola na prechadzke a ci som cvicila tie cviky na schudnutie. Ale tie sa nemusia kazdy den. Pisu aspon 3 krat do tyzdna. Je to sice drahe, ale ide o zdravie a kedze ja chcem znova sportovat aspon tak s rodinou, tak som do toho isla. Ak by ste ktokolvek mali akekolvek otazky, kludne piste. Poprezerala som vela o diastaze. Nasla som aj Tupper techniku, ale sportovci sa zhodovali, ze ak chce niekto zit aktivne a nie len zatiahnut diastazu, tak MUTU je lepsie. A svagrova si este velmi pochvalovala toto: http://fyziofamily.sk/zivot-s-diastazou/

tinika
15. máj 2018

@miniwa v čom spočiva mutu?

miniwa
16. máj 2018

@tinika V spravnom dychani, posileni hlbokeho stabilizacneho systemu, spravneho stravovania a pohybu.

medek
25. máj 2018

@frick Ahoj, tak brucho je určite lepšie po operácii, jazva je už bledšia, nemám vyvalenú tú časť nad pupkom plus pupočnú herniu , čo sa teším, ale s hanbou priznávam, že som sa stále nedokopala k cvičeniu, (predtým som cvičila Jillian, čo sa mi veľmi páčilo a aj s diastázou sa mi vtedy brucho trocha stiahlo a spevnelo, ale pri klikoch mi všetko viselo aj tak). Mala som nejaké zdravotné problémy plus lenivosť 🙂 . Navyše som zas pribrala niečo, ale čo sa týka operácie teším sa, že som ju absolvovala určite. A keď sa dokopem k Jillian (teraz nemôžem, mám sadru 🙂 ), tak potom uvidím, či sa mi zas stiahne brušná stena. Ale bez operácie sa brucho stiahne len kým sa poctivo cvičí, keď človek poľaví zas sa to vyvalí von, tak za mňa určite choď pod nôž, len chirurg musí rozhodnúť, či abdominoplastiku, alebo ten menší zákrok ako som absolvovala ja.

frick
25. máj 2018

@medek ďakujem za odpoveď 😉

modry_mesiac
30. máj 2018

@vivienliv2012 Dobry den, prepacte, dlho som na konikovi nebola... ponuka plati, teraz je uz neskoro, ale zajtra vam zavolam.

janamexico
31. máj 2018

Ahojte mamicky nepoznate niaky cvik na ovisnute prucho brusaky robit nemozem mam problem s chrbticou dakujem