Dilema - očkovanie
Viem že je tu x diskusii o očkovani ale chcela som sa spýtať ty čo ste mladý zdravý dali ste sa očkovat? Mali ste nejaké nežiaduce reakcie?
Som mladá,po 2 dávkach .Nemám žiadne problémy.
@1stella1 pretože mám ťažkosti, ktoré som doteraz nemala
Nedala a ani nedam
Áno dala aby som mala určitú slobodu nielen ja ale aj dcéra, keď začali s 3G ale test 50chf si si musela zapltit, booster si už nedám...po 1 dávke som e dní nepomohla ramenom. 3 týždne mala dusivy kašeľ, dôvod neznámi, s druhou dávkou kazali počkať, dostala som ju po 8 týždňoch po prvej, po druhej dávke bolesť rmn ln 1 den a 3 dní teplota 39, 4 dní som spala s dcérou kt mala aj Symptomi a nič, môj ex 2x očkovaný a síce neskončil na ventiláciu ale ľahký priebeh nemal, šéf 2x očkovaný, týždeň na ventiláciu, plus poznám x ne očkovaných s ľahkým priebehom....
@basska_b uz zato nesie zodpovednost stat
@zuzanockamt mne 1 vlna priniesla dve nové diagnózy a dve už existujúce mi zhoršila...nie z covidu.ale zo stresu.ked má z mojho pracoviska v nemocnici presunuli na lôžkove odd.kde bola starostlivosť o covid pacientov v plienkach resp.nebolo jasné ako pristupovať k podozrivým....takže som nikdy nevedela či idem domov nakazená či ešte zdravá...málokto po tejto pandémii ostane rovnaký ako pred ňou.myslim zdravie fyzické aj psychické.
@weronika171717 tí si ju už všetci pichli medzi prvými, ak si si ešte nevšimla.
Ja som mladá, som zdravá, som štíhla a keď prišli prvé schválenia pre vakcíny, neponáhľala som sa na očkovanie. Pretože vtedy sa to týkalo najmä starších, obéznych a chorých ľudí a ja som mohla rovnako ako môj muž pracovať z domu toľko, koľko sme chceli, rodina za hranicami, nedalo sa veľmi cestovať, v meste máme kopec donášok hotového jedla aj online potravín, drogérií aj lekární. Teda som nemala žiadne z rizikových faktorov a vedela/musela som svoje fyzické kontakty obmedziť na úplne minimum. Riziko nakazenia sa bolo veľmi malé. Ale odporúčala som očkovanie svokrovcom, rodičom a iným, pokiaľ napr. trpeli obezitou.
Neskôr som sa očkovať dala (zatiaľ dvoma, čoskoro idem na tretiu dávku). Zmena názoru prišla, lebo z nemocníc začali hlásiť aj mladších pacientov vo vážnom stave, lebo zatiaľ vyzerá, že len vysoká miera preočkovanosti je nejakou šancou ako sa vrátiť k normálnejšiemu životu. A najpodstatnejší dôvod bolo zistenie, že postcovidový syndróm nie je sranda a trpia ním bežne aj mladí a zdraví ľudia a to dokonca aj po miernom priebehu samotného ochorenia.
Nemám problém preočkovať sa každý rok, ak bude naďalej platiť, že očkovaní majú štatisticky oveľa lepší priebeh ochorenia. Problém vidím ak sa bude nutné očkovať povedzme každých 6 mesiacov, lebo dlhodobo je to logisticky neudržateľné. Až sa objavia lieky, budem skákať od radosti. Ak sa presadí nová, prakticky neškodná mutácia, beriem si na pol roka voľno z práce a idem si užívať cestovanie. Zatiaľ je očkovanie to najlepšie, čo v tejto pandémii máme.
K príznakom po očkovaní - v celej rodine (rodičia aj starí rodičia mňa i muža, naši súrodenci a ich partneri) mali všetci mierne príznaky, niekto len bolesť v mieste vpichu, niekto dvojdňová teplota a únava. Nikto nič vážne. Ani medzi kolegami, kamarátmi a známymi nepoznám nikoho, kto by očkovaním prišiel k niečomu vážnemu. Verím, že aj takí ľudia sú a nedám ti záruku, že práve ty po očkovaní neumrieš. Ale očkovania sa musíš báť omnoho menej ako prípadného nakazenia sa - také sú štatistiky.
@mamula20 poznám asi dvadsať lekárov v Čechách, Nemecku, Luxembursku, USA a Canade, ale také sprostosti, aké tu šíriš ty, som ešte od nich nepočula. Rozmýšľam, prečo očkujú napr. v USA, že by im dala EÚ tiež prašuľky? A niektoré štáty majú vysoko nad 75%

@mamula20
Ty vyzeráš, že sa fakt vyznáš. Nože mi sem hoď linky na všetky tie múdra, ktorá tu píšeš, rada by som sa nechala niečím osvietiť, aby som bola aspoň taká informovaná ako ty. Ale nepíš mi sem, že kto chce, info si nájde, lebo to je top antivax hláška a to bude bod, kedy úplne klesneš v mojich očiach a všetko čo píšeš, budem považovať za obyčajné tliachanie 🙂.
Nie nedala som sa a ani sa najblizsie 2-3 roky nedám. Vedľajšie účinky sa môžu ukázať aj po rokoch, nie hneď.
@janinah mne ťažkosti spôsobilo očkovanie, nič iné
Keď mi niekto z kompetentných odpovie na tieto otázky, ktoré si denno-denne pokladám aj ja, potom možno začnem rozmýšľať, že to zmysel má. Inak nie.
https://files.fm/f/gywexm8vy?fbclid=IwAR1CSt6Z2...
@zuzanockamt rozumiem. A mozes konkretizovat, co konkretne? Mozes aj do IP, ak nechces tu verejne. Dakujem.

@mamula20 A kedy to vadilo? Chces povedat, ze neockovanym sestram davali vypoved? Dobre ti to klopka na hlavicku...