Dlhodobé pískanie v uchu - máte s tým skúsenosti?
Dobrý deň. Veľmi by som sa chcela poradiť s ľuďmi, ktorí majú, alebo niekdey v minulosti mali pískanie/ hučanie v uchu.
Bola som s tým aj na ORL, tam je vraj všetko v poriadku. Začalo mi to pri ťažkej fyzickej námahe, hneď večer som spozorovala pískanie a hučanie v ľavom uchu. Začala ma bolieť krčná chrbtica a tá bolesť mi vyráža až do zadnej časti hlavy. Bola som aj na masáž niekoľko krát, nepomohlo. Prosím Vás, stretol sa s tým niekto?
@nelinka888 cena je celkom v pohode, lebo som si pozerala niektore produkty, ktore baby skusali pri piskani v usiach a tie boli cenovo o dost vyssie. ty to beries ako dlho? a po akej dobe si videla zlepsenie?
@timetotime beriem ho približne 3 mesiace, mala somn prblém s ušami, mala som v nich stále zalahnuté a k tomu sa dostavila nespavosť. Užívala som ho 3 týždne keď som pocítila zlepšenie a teraz mám už uši v poriadku aj spánok sa zlepšil a je plnohodnotnejší
@nelinka888 som objednana na orl aj k neurologovi, tak sa ich na to popytam co si o tom myslia a podla toho sa rozhodnem 🙂
@lamadea brat s tým má problémy po dvoch mesiacoch sa mu ti zmiernilo aj ja mám mierny tinitus. Pomôže oddych a znížiť stres. Dýchacie cvičenia piť veľa vody. Čerstvý vzduch dostatok kyslíka a cukru. To sú len take babské rady ale malo by to aspoň zmierniť hučanie. Nepoužívať šampóny proti lupinám. Je tam nejaká látka čo môže spôsobovať tinitus
@slovakboy ono sa ľahko napíše, že znížiť stres. Dnešná doba je rýchla dosplelí ľudia a nie len tí majú toho veľa, práca, rodina a iné povinnosti. Čerstvý vzdu a všetky tie veci sú fajn a dôležité, ale ľudksé teľpo potrebuje pomôcť aby fungovalo a nie všetko sa dá spraviť stravou a úpravou denného režimu
@timetotime opýtaj sa ho 🙂 Mne to poradil práve orl lekárka, ktorá ma vyšetrolvala a ani po opakovanom prefukovaní dutín mi to nepomohlo. Je to rastlinný produkt čo mne sa páči, nemám rada chemické veci 🙂
@nelinka888 bola som na usnom a doktor povedal, nech ho vyskusam, ze pozna pripady kedy to pomohlo ludom a zbavili sa piskania a zalahnutia v usiach. Ja mam podla neho usi v poriadku, este ma caka neurolog, tak som zvedava co mi povie on. Vcera som si ho kupila a dala si na obed prvu tabletku, musim si dat pripomienku aby som si zvykla, ze ich mam jest 🙂
@timetotime som rada, že ti dal takéto informácie 🙂 Dúfam, že ti pomôže, daj mi vedieť 🙂
@nelinka888 uz ho uzivam par tyzdnov a snazim sa naozaj pravidelne a citim zmenu k lepsiemu 🙂
@timetotime
A prosím to si začala čo užívať? Revitanev Strong?
@timetotime akú zmenu máš na mysli? Prestalo ti pískať v ušiach? Som zvedavá či funguje 🙂
@katka2505 ano zacala, uzivam ho par tyzdnov.
@nelinka888 no v prvom rade lepsie spim, co mi pomohlo aj v psychickej pohode. piskat mi sice neprestalo, ale ten pocit v usiach sa zlepsil, uz nemam taky pocit, ako ked mas v usiach vodu
@timetotime to rada čítam, kvalitný spánok robí divy, človek sa vtedy cíti plný energie a ako píšeš odrzkadluje sa to aj na psychike človek.
@nelinka888 ano, citim sa uplne inak, som kludnejsia aj naadu mam ovela lepsiu ako predtym, uz len aby sa tie moje usi dali doporiadku aby som mala sluch ako predtym 🙂
@timetotime všetko potrebuje svoj čas a pokiaľ sa teraz cítiš lepšie, je to na dobrej ceste si mýslim 🙂 Nič nezaberá okamžite a pokiaľ bolo teľo z niečoho vyčerpané, potrebuje nadobudnúť zase potrebnú silu. Držím palce aby sa to s tvojím sluchom dalo doporiadku 🙂
@nelinka888 beriem to tak, ze niektori sa toho nikdy nezabvia a pokial to mne aspon z casti prejde bude stastna 🙂 viem, ze su ludia na tom horsie ako ja. moje telo je vycerpane z covidu, dal mi zabrat :/
@timetotime často treba absolvovať masáže, uvoľniť stiahnuté svaly, spazmy ja beriem Tebokan a pravidelne som sa začala naťahovať na YouTube je chlapík má názov rýchla fyzioterapia je to oveľa lepšie.a to som asi 2 r mala pískanie v uchu.Je to z napätia ramená, krcná chrbtica...vždy ako som mala stresy ešte horsie.Takze magnézium a cvičiť úplne jednoduché cviky a veľmi pomôžu.a ešte treba skontrolovať cievy
@luccija u mna sa tinnitus objavil po covide, doktori t pripisuju jemu, je dost mozne, ze u mna to prejde aj vplyvom tohoto vyzivoveho produktu. uvidim chce to cas a trpezlivost
@timetotime ako sa cítiš s odstupom času? Lepší sa to či stagnuje? Som zvedavá ako to funguje u druhých ľudí a zvlásť pri tomto tvojom post covidovom stave. Ja to už beriem skoro 5 mesiacov čo som tak pozerala.
@nelinka888 ono sa to divne pise ako sa citim, neuzivam ho tak dlho aby som mohla povedat ze je naj, no uz len to, ze sa vyspim mi pomaha po psychickej stranke a velmi. citim taku celkovu pohodu v sebe, piskanie zatial nepreslo, no pocit ako ked mas v usiach vodu a nechce von, uz nemam 🙂
mam problemy s piskanim v usiach. najprv som tomu nejako nepripisovala dolezitost, ale ono ked sa to opakuje a zintenzivnuje a clovek nevie ani preco, je to zvlastny a neprijemny pocit. casto sa mi s tym spaja aj take ako keby zalahnutie v uchu, neviem to presne tak do detailov popisat. co je dobre na taketo nieco? tie horiace usne sviecky by mi pomohli?
@balakovae no ono keď to človek začne riešiť až potom, čo sa mu to opakuje a stupňuje, to je ťažko potom to verím. Mne napríklad nepískalo v ušiach ale mávala som v nich zalahnuté, tiež nič príjemné. Tie sviečky, no ako môžeš vyskúšať, ale z dlhodobého hľadiska to podľa mňa tvoj problém nevyrieši.
@nelinka888 a tebe co na to pomohlo? ale zalahnute v usiach si mavala tiez tak ako ja to piskanie? ze z nicoho nic alebo sa ti to dialo pre nieco?
@balaskovae a to sa ti zacalo kedy? lebo ono sa to zvykne pripisovat aj nedostatku vitaminov, tak ak si ich nejako nedoplnala, mohlo sa to aj tu odzrkadlit. to je velmi individualne u kazdeho ako sa mu co prejavuje, neviem ci stretnes cloveka s uplne rovnakymi priznakmi. u doktora si s tym asi nebola co?
vies co asi viac ako mesiac dozadu to moze byt, a to bolo este celkom teplo a pekne pocasie, ze sa dalo behat aj po vonku, takze som nepocitovala, ze by mi nejaky vitamin chybal. a to moze byt aj z toho? nie veru u doktora som zatial nebola, lebo mi vlastne ani nenapadlo, ze s takym niecim mam ist k doktorovi 🙂
@marca12 a boli ste aj v kyslikovej miestnosti? Toto že mega na to pomaha
@balaskovae tak vies, teraz pri zmene pocasia, ked uz byva rano chladno sa to moze niekde podpisat. ludia nevedia ako sa maju obliekat, ked je rano zima a poobede teplo. moze ti chybat nejaky vitamin, a tym sa to u teba takto prejavilo. vela ludi by sa cudovalo, ked maju rozne ine prejavy, ze je to vlastne dosledok chybajucich vitaminov v tele.

@timetotime je to prodikt z lekárne, mne ho poradila kamarátka, ktorá mala problém s rovnováhou a ušami. Ja ho kupujem za nejakých 15€ a je tam 30 tých tabliet, ak že to vydrží ten mesiac 🙂