Druhýkrát máme Covid-19
Máme ho už druhýkrát , prvýkrát odomna teraz doniesol syn zo školy....a to mám ročnú dcérku ....bojím sa ešte koľkokrát ,je tu niekto s podobným prípadom
@simsalabim myslíš, že sa potrebujem s tebou doťahovať, napísala som len skúsenosť. Kto chce nech sa očkuje, kto nie nie. Ale keď sa niekto otestuje, keď zistí, že jeho manžel je v pozitívny a je negatívny a po 5 dňoch v karanténe je pozitívna, tak je asi pravdepodobné, že to chytila od neho. Pekný deň želám.
@mon1806 v mojom okolí ockovani kolegovia pri najmenšom náznaku choroby sa testujú, vôbec nikto nechodí do práce chorý.
@lypka očkovaný nemusí ísť do karantény pri kontakte s pozitívnym ak nemá príznaky ak má príznaky alebo už pozitívny test , tak karantény musí dodržiavať.
@kingstonka Toto je veľmi diskutabilné a ťažké, nechce sa mi rozpisovať, aj každý doktor to berie ináč, hygienici všetko, keď tak na to pozerám tak to je čisto o ohľaduplností ľudí. A problém je v tom, že niektorí očkovaní si myslia, že sú chránení na 100% a vôbec si nemusia dávať pozor.
Mne je velmi sympaticke, ze su krajiny, ktore uz prisli na to, ze pri vstupe treba otestovat rovnako ockovaneho aj neockovaneho (Thajsko, Bulharsko.....), lebo jedna vec je, ze sa ockovanim ochranim pred tazkym priebehom, a druha, ze sa nakazim a roznasam to rovnako ako neockovany clovek
Priebeh mám lepší ako minule, predsa len telo už ten vírus spoznalo skôr. Aj som počas jari a leta doplnila žalostný nedostatok D vitamínu, tak aj toto možno prospelo 🙂
ono covid je vždy lotéria.....nikdy vopred nevieš aký bude priebeh, lebo aj nasledujúci priebeh môže byť uplne odlišný od predchádzajúceho....ono teraz máš inú mutáciu a záleží ako bola na tom tvoja imunita v čase nakazenia a akú nálož si schytala....tým že je to mutácia, pre telo je to akoby nový vírus keďže je zmenený......ono skôr sa predpoladá že tí čo mali ľahší priebeh budú mať ľahší priebeh aj pri inej mutácii a tí čo ho mali horší tak bude horší priebeh aj po opakovnaom nakazení...že tam hrá svoju rolu aj genetika, teda ako rýchlo telo dokáže objaviť vírus .....u nás jeden lekár bol prvý raz nakazený len s minimálnymi príznakmi a pri druhom nakazení zomrel.....
@mon1806 ja som očkovaná, kašlem a kýcham a dnes som sa testovala, takže nie všetci sú takí. Aj moji očkovaní kolegovia sa testujú, keď sú chorí. To, že ty máš vo svojom okolí nezodpovedných ľudí, neznamená, že všetci očkovaní sa tak správajú. Ja mám práveže skúsenosť s ľuďmi, čo sa nechcú ani očkovať, ani testovať, ani nosiť rúška.
Všetci by mali byť zodpovední a dávať si pozor, lebo nakaziť sa môže kazdi. Aj očkovani aj neockovani. Na druhej strane sa môže nakaziť aj ten, čo si dáva pozor... Proste je to chripkovy virus🤷♀️.
A co sa týka opakovaného pre konania, tak je to veľmi individuálne. Každý si vytvára protilatky inak. Držím palce, aby to u vás malo co najľahší priebeh🙏.
Kamoškin brat ma druhýkrát po 7 mesiacoch a priebeh je lepší. Asi závisí aj od toho, akú dávku človek dostane.
Moja svagrina mala v 9/20, iba ona, zvysok rodiny bol negativny...teraz ma znova, aj cela jej rodina
Brat mali na jar 2x co deti doniesli zo skoly/skolky. A teraz nedavno zase deti doniesli, syn mal protilatky 0 po dvoch prekonaniach a brat mal aj protilatky, aj ockovany...ale mal jeden den horucky. Manzelkava dcera uz nedostali.
Musime sa s tym naucit zit.
Manzel mal covid vo februári 2020, myslela som si, že zomiera. My sme boli s deťmi úplne v poriadku. Potom sme mali cela rodina covid v decembri - manzel mal priebeh podobný (teploty, bolesti), ale citil sa lepsie. Teraz sme v karanténe opäť, covid majú zatiaľ len deti - starsi úplne ok, mladsi slabe príznaky. My ešte nic, uvidime, čo nás čaká. Ja by som povedala, že prípad od prípadu je iny
Ináč nechápem prečo sa neočkovaní sťažujú na očkovaných že to roznášajú veď poväčšine sa sami rozhodli dobrovoľne neočkovať tak nech sa zadebnia a potom ich ti očkovaní určite nenakazia.
@matabb73 presne tak, my sme očkovaní a zaplatili sme si antigenovy pri podozrení a keď sme chorí robíme z domu, našťastie máme takú moznost.
@lypka Ja asi žijem na inej planéte, ale koho poznám, že je očkovaný, tak to robil PRE SEBA - predovšetkým pre potenciálnu ochranu svojho zdravia, až potom pre okolie, a preto je logicky opatrný a nemá problém s dodržiavaním opatrení, vrátane tých rúšok, práve naopak. Výnimky určite sú.
Môžem však vyhlásiť, že naozaj VEĽA ľudí z môjho okolia, ktorí očkovaní nie sú, netestujú sa tiež, iba ak musia, na opatrenia nadávajú, právo vykladajú priam excelentne - všímam si, že v krajine, kde sú dopravné predpisy toaleťákom a tabuľa, obmedzujúca rýchlosť sa považuje za akési odporúčanie sú občania zrazu tak citliví na svoje občianske práva a slobody a do tej miery právne uvedomelí, že zrazu citujú ústavu a dokonca objavili hierarchiu právnych predpisov.. síce vykladať to nevedia a netušia, čo v prípade, ak jeden podzákonný predpis PODĽA NICH nie je v súlade s ústavou či zákonom (nie, svojvoľne to nedodržiavať nie je správne, takto sa to nerobí, aj keby ten predpis problémový bol). A je pre nich spoločné, že keď po spustení očkovania očkovaní nemali nejaké extra výhody, (bolo to v lete, keď sa púšťali dovolenky do zahraničia) tak sa smiali na plné ústa, že no oni sa preto nedajú očkovať, že načo, a my sme sa nechali o_ebať a výhody nemáme, a keď sa výhody dali, tak je to zrazu nespravodlivé a vyťahujú židovské zákony... keď sa povinne testovalo, tak tam nejdú, lebo je to strašne obmedzujúce a výsledky sú fake a testy nesprávne, teraz sa testovať majú - tými istými testami, tak zrazu oni sú tí poctiví, lebo oni sú často a čerstvo otestovaní, a očkovaní tí roznášači, lebo oni sa nemusia testovať. Píšem o svojom okolí, o mojej skúsenosti. Výnimky samozrejme sú na každej strane.
V práci sme tak pol na pol, a všetci sme k sebe ohľaduplní, dokonca sa stravujeme teraz spolu tak, že si objednávame, keďže sme v okrese, kde už neočkovaní nemôžu ísť do reštaurácie do vnútra. Ja som momentálne taká zanádchovaná, že robím z domu, napriek očkovaniu a opakovanému negatívnemu testu, lebo som ohľaduplná voči každému, či to je covid alebo necovid, asi nechcú mať sople na celý týždeň aj ostatní. Počítam s tým, že covid dostať môžem, aj ho roznášať, a ten, kto tvrdí, že si myslel, že potom už nemôže byť chorý, je buď debil, alebo sa na debila hrá, lebo nikto nepovedal, že očkovanie je nepriestrelná bariéra a zázrak na počkanie na veky vekov, a nič, naozaj nič, žiadne očkovanie na svete, žiadna antikoncepcia, žiadna plastika, žiadna oprava zubov a pod. nikdy nie je a nebude sto percentné a večné.
Naozaj to všetko nepíšem v zlom a ako priestor pre hádku, len som sa k tomu už chcela fakt vyjadriť, lebo v poslednom čase sa cítim ozaj ako idiot, a to len preto, že som sa očkovať dala.
Autorka, vám prajem všetko dobré, slabý alebo bezpríznakový priebeh, je to lotéria, tak, ako chrípka či iné vírusy.. niekto je chorý ročne dvakrát, niekto nikdy celý život. Bude to už s nami asi vždy a musíme sa s tým naučiť žiť..
@oblecenie99 Nemám s tvojím vyjadrením žiadny problém dokonca súhlasím. Je to všetko o ľuďoch, ty máš v okolí asi fakt tých ohľaduplných a zodpovedných. Ja sa práve teraz stretám s tým opakom, či očkovaným alebo neočkovaným. Zostáva len veriť, že mutáciámi sa vírus dostane na takú úroveň, že ho dokážeme zvládať. Pekný deň
To je to isté, akoby si sa opýtala, koľkokrát dostaneš chrípku. Nikto ti nedá odpoveď. A ani očkovanie ťa pred tou chrípkou a ani covidom neochráni. Covid tu bude navždy ako aj tá chrípka alebo hocijaká viróza. Len tak sa nestratí. Bolo by dobré si na to zvyknúť a nečudovať sa, že ho zase mám.
Tak trp ďalej a boj sa koľko ešte krát vás to stretne 🤔

@patus_2 a priebeh rovnaký?