icon

Epilepsia a pracovné riziká vo výškach

katqa106
4. dec 2024

Dobrý večer, chcem sa opýtať môj otec mal pár krát epilepsiu a pracoval vo výškach tak ho prepustili. Existuje niejake tlačivo kde môže v tej výške pracovať aj na vlastné riziko? Alebo dá sa to nejako zmeniť. Ďakujem za odpoveď

stellarstar
4. dec 2024

Slovo niejaké neexistuje len Nejaké a dúfam ze také tlačivo ani neexistuje. Co sa chce tvoj otec zabiť?

katqa106
autor
4. dec 2024

@stellarstar on tu epilepsiu už cca rok nemal.

alissa1222
4. dec 2024

Ale ro nie že nemal epilepsiu,ale záchvaty 🤦🏼‍♀️

eleanor2510
4. dec 2024

@katqa106 epilepsia je diagnoza, ktora je celozivotna, nie je to chripka, nemozes povedat, ze mal nejake epilepsie a teraz uz rok epilepsiu nemal. On epilepsiu stale ma, iba nemal zachvat, co je jej prejav, ale diagnoza ostava. Neviem, ci take tlacivo existuje, ale aj keby nahodou nejakym zazrakom existovalo, ziadny zamestnávateľ si to nevezme na triko. Otec sa vazne chce zabit? A nielen seba, ale ohrozit aj inych? To fakt nic ine na svete nemoze robit, len vo výškach? Ved preboha rozmýšľajte trochu obidvaja

ivka21
4. dec 2024

@katqa106 akurát mi včera doktorka vravela ze jeden pan nemal záchvat 20 rokov šiel čistiť koberce a chytil ho a utopil sa. To není sranda. A určite nechceš aby, sa mu dačo stalo

viestta
4. dec 2024

S epilepsiou ho nikto neuzna schopneho pracovat vo vyskach. Ani, keby to chcel na vlastne riziko.

dajda_01
5. dec 2024

@katqa106 a pre bezpečnosť všetkých dúfam že už ani nešoferuje

taktotedanie
5. dec 2024

@katqa106 nie taky papier neexistuje, do vysiek ho nikto nepusti

renatablazejova
5. dec 2024

Každý zamestnávateľ by mal od zamestnanca požadovať vstupnú prehliadku a lekár sa vyjadruje k zdravotnému stavu .Nakoľko má ocino epilepsiu určite mu neodporuči prácu vo výškach ani nočnú prácu .Nemal by ani šoférovať je to veľké riziko .

alickapusinka
5. dec 2024

Epilepsia je choroba a sprievodný jav sú zachvaty určite lekár neda tvojmu otcovi papier o práce vo výškách.To je choroba na celý život.Ja nemám záchvat 16 rokov a mám aj tak obmedzenia nedajú mi ani VP.Takže žiadny lekár mu určite neda papier na prácu vo vyškách.Tak isto by nemal pracovať vo veľkých horúčavach ,pri točiacích sa strojoch a len na jednu smenu takže žiadne nočne smeny.Záchvat môže dostať kedykoľvek mám znamu ktora dostala prvý záchvat ako 15 ročna a potom až na 70 rokov.Takže záchvat môže kedykoľvek dostať.Mojej nebohej mami priateľ dostal na stavbe záchvat ked nastupoval do stavebneho vyťahu a na ruke mu odtrhlo 4 prsty.Takže určite mu na práce vo výškách neda papier.Tvoj otec nech si ide vybaviť ID.Ak sú záchvaty tak ID má nárok.Na plný.