Hodinky ukazujú pulz 40 úderov za minútu. Je to v poriadku?
Ahojte Začala som v noci nosit Galaxi Watch a namerané hodnoty počas spánku mám 45 úderov za minutu .....
Myslíte Že to je okej ?
@alzbeta44 ak si športovec, tak ok, ti majú nizky tep. Ale zase býva aj nizky, i keď toto je dosť .
@alzbeta44 tak potom by sa sa mohla spýtať lekárky, lebo to nie je bežné
V spanku nie je 45 nic nezvycajne. Mala som Holter ja aj muz a taketo tepy v noci. Ale na hodinky by som sa nespoliehala,mozu sa ti posunut,nezachytia kazdy uder. Lekar ta s tym posle kade lahsie.
Je to ok.
aj ja keď v noci spím mám tep 40, dala som dole hodinky, aby som si nerobila zbytočné stavy.
1. v spánku je to ok
2. môj kardio by ti povedal, aby si tie hodinky vyhodila (na presnosť merania sa nemôžeš spoliehať)
v spánku je to ok.
Nizke tepy su bezne u aktivnych sportovcov, ja kym som nesportovala, som mala opacny problem, teraz roky uz mavam nizke tepy, v noci okolo 40-42 priemer, niekedy aj 38 a alarmuju mi hodinky (ak trva pulz pod 38 dllhsie ako 3 minuty)... stava sa mi to aj cez den, pri praci, pri soferovani, ze mam sotva 40 a nedavno som zacala rychlo drepovat, poskakovat a na chvilku sli hore a zase prudko dole... Ale tyzdenne beham vyse 100 km a ine aktivity, takze ja to pripisujem trenovanosti. Co sa tyka hodiniek, na menej kvalitne by som sa nespoliehala vobec, je tam vysoka nepresnost. Radsej si manualne zmerat pulz, ak ma clovek ten pocit...
@marielik78 ak sa mozem opytat mate nejaku poruchu srdiecka ci normalne na zdravom Vam ukazuje take nizke hodnoty. Na hodinkach, ci tlakomeri a pod? Pytam sa koli synovi, je slenovany kardiak
@miriamkab Liecila som sa kedysi, brala som betablokatory, ale potom som prestala a kardiologicka zhodnotila, ze uz nemusim byt sledovana, takze neviem, co mam arytmie, extrasystoly, pripisujem hormonom a stitnej zlaze a som bez obav 🙂 Tak nizke hodnoty tepov maju aktivni sportovci a ja sa k nim pri mojich treningoch a zatazi fyzickej mozem pokojne zaradit :D
@alzbeta44 myslím, že ty si ok, možno skôr galaxi to nesprávne ukazuje. Mne napr.pri chôdzi iný elektro.nastroj po 3-hodinovej chôdzi ukáže 8 krokov, tak preto si myslím, že skôr je chyba v technike ako v tebe 😀
skor som rozmyslala ci to vie napr. pri nizkych dobre zachytit tlakomer, hodinky ked je napriklad nizky pulz... ci s tym nemate skusenost
Urcite ano, tlakomer ja mam identicky s hodinkami (mam drahe garminy vysokej triedy) a skusala som to porovnavat aj s manualnym meranim a aj pulzomerom. Vsetko identicke. Problem som mala so starymi hodinkami, kedze som chuda a zilnata, ked mi navreli zily na rukach (presne na tom mieste som mala (mam aj teraz) aj pulzny senzor v hodinkach) a to mi pri tanci namiesto tepov (manualna kontrola) 95-120 ukazovali 180-200 :D

Kolko tyzdenne sportujes a ako?