Infekčnosť pri Omikrone

19. feb 2022

Koľko je infekčný človek pri omikrone? 7 deň od pozitívneho pcr, bez príznakov s negatívnym atg tedtom môže byť infekčný? Stretli by ste sa s takým človekom?

lenka7477
19. feb 2022

Denne sa stretáš s ľuďmi o ktorých nevieš nič 🙂 Možno každý druhý z nich je infekčný, alebo prekonaný . Pokiaľ budete niekde na vzduchu, alebo sa na seba nebudete príliš lepiť , kľudne sa stretnite.

autor
19. feb 2022

@lenka7477 mali by sme byť v interiéri

didi2102
19. feb 2022

Napr môj manžel v sobotu príznaky a poz.antigen, v pondelok poz.pcr test, ďalšiu nedeľu už negatívny pcr test, príznaky mal 4dni-nadcha,bolesť svalov,slabosť,kúsok kašľal a potom už relativne nič, podľa mňa je to u každého inak

lenka7477
19. feb 2022

Ja by som mala asi odstup , alebo by som nešla. Moja dcera ma priznaky stále, od 9.2. Syn bol len unavený ,ziadne iné priznaky. Trvalo to 5 dní . Naozaj u každého inak.

selena_luna
19. feb 2022

Ano este moze byt infekcny, preto hygienici nariadili po 5 dnovej bezpriznakovej karantene nosit este respik vsade aj vonku dalsich 5 dni...ja by som to teda neriskla len 7 dni po.

sovica
19. feb 2022

To ťažko povedať. Ja by som asi mala dilemu. Ak sa stretnúť musíte, tak by som dodržovala aspoň odstup tie 2 metre a častejšie v miestnosti prevetrala... (pre istotu). My sme boli v karanténe 10 dní a aj potom som ešte kamoškám povedala, že pre istotu nie veľmi blízko, lebo by som mala zlý pocit, keby som náhodou niekoho nakazila. A to som bola celý čas negatívna a bez symptómov. U nás bola pozitívna len dcéra, PCR test s vysokou vírusovou náložou Ct 17,6. Doma sme sa neizolovali, ja som s ňou spala v jednej izbe a nikto to od nej nechytil resp. celý čas sme boli bez symptómov a negatívni. Symptómy mala len ona (2 dni silná bolesť hlavy a teploty 38-39, 3-10 deň len slabá nádcha a občas zakašľala). Sme neočkovaní.

dnld
19. feb 2022

Bez príznakov pozitívny pcr môže znamenať, že mal covid už pred dvoma alebo troma týždňami. A pcr stále ukaže. Najlepšie sa to počíta ak vieš kedy začali symptómy. Od začiatku 10 dni a 100%, že v jeho slinách nieje žiaden živí vírus. Pcr pozitívny neznamená, že dokáže niekoho nakaziť, môže ak je čerstvo chorý ale ak prekonal covid pred dvoma týždňami bezproblémov môžeš s ním byť.

matkahelka
19. feb 2022

zavisi to od toho, aky bol clovek infekcny pri pcr. citala som nedavno, ze ak ma clovek hodnotu 30 a viac, nie je takmer vobec infekcny. v zahranici sa taki ludia nepovazuju ani za pozitivnych, teraz v pekingu na OH takych sportovcov nedavaju ani do karanteny- nie su infekcni. na SR tu infekcnost vsak clovek nezisti, iba ak ma znamosti v labaku, alebo ide sukromne na pcr.

mogaa
19. feb 2022

nuž momentálne je karanténa 5dní, takže ani nevieš koľko ľudí denne stretneš čo sú stále pozitívni.....pozitívny neznamená vždy infekční......

autor
19. feb 2022

@dnld covid prekonal určite teraz, lebo pravdepodobne sa nakazila od syna, ktorý to mal asi týždeň pred nim

autor
19. feb 2022

@matkahelka nevie práveže túto hodnotu

barboraamatejko
19. feb 2022

Nedavno som citala diskusiu lekarov, ktori mali pacientov infekcnych aj 5 tyzdnov. Masakerne dlho, ale nic s tym pacient nezmoze, aj ked je uz bezpriznakovy. Zalezi od naloze a stave imunity daneho pacienta.

katus2323
19. feb 2022

Opíšem Vám vlastnú skúsenosť. Ja som bola pozitívna pred 9 dňami, a dnes je pozitívny môj muž a syn , a to sme boli všetci doma bez akéhokoľvek kontaktu s inými