icon

Išli by ste do liečby rakoviny s 10 - 20% prežitím 5-ročného života?

9. sep 2023

Rakovina močového mechúra, 37 ročná žena... Metastázy na: LU, pľúcach na stavci. Mám na výber... Buď pôjdem na chemo a budem sa liečiť ( bez chemo mi ostáva rok podľa lekára ) s chemo nevedia ako liečba zareaguje, alebo vyskúšam Gersonovú metódu... pitie štiav a uvidím čo sa bude diať... alebo neviem...

daniela2202
9. sep 2023

Aké boli prosím príznaky? Kto nato prišiel ? Ďakujem

barborachors
9. sep 2023

Poznám konkrétny muža, mal rak LU, ktore mu vyoperovali, vyšší vek. Normálne funguje, akoby nič. Tvoj nález nie je taky strašný, meta majú ľudia aj na pľúcach a behaju si kade tade, a ty si mladá baba. Rýchlo si vybav liečbu a utekaj na chemo, mozno ti ešte nasadia imuno, tá dobre zvykne zaberať. Neboj sa, dáš to.

marselita10
9. sep 2023

@stanulienkat nefacka ma hamba. precitaj si lepsie moj prispevok, neradim neist na chemo. ale ako podpora k tomu este nieco. a moj otec zomrel na karcinom hrubeho creva, / liecba spocivala v tom co nastavili dr./ zial v tej dobe sme nevedeli, ze k chemo moze brat aj nieco " ine" na podporu imunity. mozno by to dopadlo inak ... tak tiez poprosim ma nesudit a hned neutocit

autor
9. sep 2023

@barborachors Mne sa žiaľ nedá operovať....

barny
9. sep 2023

Ocino mi zomrel na rakovinu mocoveho mechura pred nedavnom, zial chemo sa nedockal, islo to rychlo, ale mal 70 rokov, skus chemo a dufam tu budes pre rodinu

ivinkapink
9. sep 2023

Neviem ti poradit, neviem ti pomoct 😔
Ale BOJUJ, NEVZDAVAJ TO!!!
Posielam ti vsetku pozitivnu energiu♥️♥️♥️

marselita10
9. sep 2023

@guudy nechce sa mi to tu kazdej co hned reaguje
utocne na moj koment odpisovat, tak cast kopirujem... neradim neist na chemo. ale ako podpora k tomu este nieco. a moj otec zomrel na karcinom hrubeho creva, / liecba spocivala v tom co nastavili dr./ zial v tej dobe sme nevedeli, ze k chemo moze brat aj nieco " ine" na podporu imunity. mozno by to dopadlo inak ... tak tiez poprosim ma nesudit a hned neutocit.... a autorka prispevku pise o piti stiav, cize asi sama je naklonena k nejakej " alternative" k tej liecbe od dr. .... tak nevidim nic zle, ak viem o cage a jej ju tu spomeniem. ja nikoho do nicoho netlacim. je to len na nej pre co sa rozhodne.

autor
9. sep 2023

@barny Mal tiež metastázy? Ak to nie je citlivá téma...

mariaa79
9. sep 2023

Treba sa spýtať ,či sa život predĺži len o liečbu(a akou kvalitou)Alebo sa spomalí choroba a o koľko asi.Oni vedia ,len sa treba spýtať po lopate.

mamusa123456789
9. sep 2023

Určite bojuj, nezahod svoju šancu na život, ved máš ešte celý pred sebou, navštív psychológa a vrhni sa na liečbu tej pliagy... Drzim ti palce 🍀🍀🍀🍀🍀

lula313
9. sep 2023

Mám v rodine onko pacienta. To, čo ti lekár povie, je štatistika. Niekto sa dožil rok, niekto 10, priemer je 5 rokov, neznamená to, že ti zostava presne 1825 dní života. Na čo to ti lekari vôbec takto pacientom rozpravaju? Veľmi ma to hnevá. Podľa prognóz by tu už dvaja ľudia z mojej rodiny neboli, obaja nadsluhujú.
Čo sa týka tvojho stavu, tak šťavy by som vylúčila. Ohľadom dalsieho postupu by som sa obrátila na dalších lekarov a konzultovala sposoby liečby. Častokrát lekari idu len podľa jedného protokolu a nevedia o novších prístupoch. Si v ťažkej situácii, držím ti veľmi palce

joesvk
10. sep 2023

@miskakyska Nie sú na to rovnaké nazory u lekárov.

elenita
10. sep 2023

@miskakyska To sa velmi tazko cita. Dufam, ze su, budu obaja v poriadku, mamka aj syn, drzim Vam palce ❤️

barny
10. sep 2023

Zial mal agresivnu a ani do mesiaca ich mal vela, pecen, oblicka, panva

matway
10. sep 2023

Takže ešte raz, ja by som sa liečil sám.

guudy
10. sep 2023

@marselita10 autorka v uvodnom prispevku pise, ze zvazuje nepodstupit klasicku liecbu vobec. Preto napisanie prispevku o alternativnej liecbe bez spomenutia klasickej liecby je z tvojej strany nezodpovedne. Autorka ma zmatok v hlave z jej situacie a namiesto toho, aby sa zacala liecit u onkologa, tak realne zvazuje moznost zahodit sancu na (pravdepodobne) este dost rokov kvalitneho zivota.

mogaa
10. sep 2023

rozhodnúť sa musíš ty sama...otec mál rakovinu v IV.štádiu, teta nám radila nedať chemo...nechápali sme to lebo sama robila na onkológii sestru....ono pri paliatívnej chemo ide o predľženie života, ale nie vždy o rovnakú kvalitu života....otec po prvej chemoterapii prestať chodiť, daľšiu už nemohol dostať lebo telo sa nevysporiadalo z predošlou a keď mal ísť znovu, zistili mu niečo so srdcom a už nemal krvinky takže dostal len prvú a zároveň poslednú chemoterapiu..jemu sa kvalita života rapídne zhoršila, po chemo prestal chodiť, dostal veľké bolesti...zomrel na zápal plúc, celé to bolo veľmi rýchle od zistenia cca do 5mesiacov odišiel....z môjho pohľadu ďakujem Bohu že to bolo také rýchle....jemu to chemo len urýchlila a zhoršila stav, najhoršie boli práve tie bolesti....ťažko ale povedať ako by bolo bez chemoterapie.... otec mal 68 rokov, ty si však mladá, telo môže zabojovať a napriek paliatívnej chemoterapii /ak by dobre zabrala môžeš žiť ešte niekoľko mesiacov/rokov v dobrej kondícii....a rovnako sa stávajú aj zázraky, ked človek napriek zlej prognóze prežije ešte veľmi dlho a relatívne s dobrou kvalitou života...dopredu sa naozaj nedá povedať čo je pre teba lepšie, už vôbec nie laik, treba sa porozprávať s onkológom....každá rakovina je iná, na každú je viac typov chemoterapie, každá chemoterapia má iné dôsledky....rozhodnúť sa musíš ty sama, to za teba neurobí ani tvoj onkológ....nech už sa rozhodneš akokoľvek, snaž sa žiť bez strachu, rob veci ktoré máš rada a buď s ľuďmi ktorých máš rada...žiješ tu a teraz, nad budúcnosťou sa netráp - príde to, čo prísť má...aj bez rakoviny by ťa zajtra mohlo zraziť auto, ale to neznamená že nebudeš chodiť von....nesmieš sa vzdávať, musíš bojovať....všetci sme tu z určitého dôvodu, aby sme sa niečo naučili alebo niekomu pomohli, niečo dali a nikto z nás nevie ako a kedy "odíde"....

iwesska
10. sep 2023

Viem si predstavit ako to zamava so psychikou. V rodine mame pripad,kedy 25r.baba isla na gyn.preventivku a odchadzala s dg.rakovina krcka vo vysokom stadiu. Okamzita operacia,vsetko von,nikdy ziadne deti, chemo, oziate. A to sa dovtedy snazili o babatko. Zosypala sa,len plakala. Onkolog ju odporucil psychiatricke pocas hospitalizacie. Nasadila jej AD a zrazu to bol iny clovek,odhodlany bojovat. Presli odvtedy 2r.,chodi uz len na kontroly,zije normalny aktivny zivot. Neboj sa poziadat o pomoc psychiatra. Ked budes mat upokojenu psychiku,lahsie budes liecbu zvladat✊️Ja osobne by som vyskusala vsetky mozne dostupne liecebne metody. Nevedela by som sa pozriet rodine do oci a zomriet s pocitom,ze som neurobila pre svoju zachranu maximum.

autor
10. sep 2023

Ja nechcem zomrieť....strašne sa toho bojím....

marca12
10. sep 2023

Za zivot treba bojovat. Ja verim lekarom v onkologii a dnesna medicina v tomto odbore je na velmi dobrej urovni. Isla by som na chemo a dufala v zazrak. Moj svagor mal hrozne prognozy a chemoterapiou sa podarilo zmensit nador a zije uz roky. Chodi na kontroly. Stavy mozes pit,ale len ako podporu organizmu. Tie ta nevylieca.

autor
10. sep 2023

@marca12 Mal aj metastázy... toho sa bojím, že tá paliatívna to nevyžerie...

marca12
10. sep 2023

Musis verit,mat nadej,nevzdat sa. Zalezi aj od toho,aka je forma naforu. Su agresivne,rychlo rastuce a su aj menej agresivne formy. Poznam vela ludi,ktorym povedali par mesiacov zivota a su tu už roky.

miskakyska
10. sep 2023

@elenita si milá ♥️ ďakujem veľmi pekne..zajtra má syn po liečbe CT, už mám hádam aj vredy na žalúdku z toho stresu...no a mamuľky už niet,dobojovala doma na Vianoce s blízkymi,do posledného výdychu som ju držala za ruku...😥

aurora33
10. sep 2023

@miskakyska drzim palce nech je všetko ok ❤️❤️❤️❤️

elenita
10. sep 2023

@miskakyska mrzi ma to, dufam, ze ste si vybrali nestastia a chorob v celej rodine na dlhe roky dopredu 😪 a zajtra Vam moc moc drzim palce 🤞🙏❤️ Ako dlho sa syncek lieci?

martul
10. sep 2023

Jáj tie ich prognózy, moja mama rakovina v 2014, bez liečby rok, s liečbou dva, tri by bol zázrak..... akurát mi volala, že ide do Mlynov na kávu trošku na výlet.

miskakyska
10. sep 2023

@aurora33
@elenita ďakujeme

kulumulu123
10. sep 2023

Horké marhuľové jadrá – zázračný prostriedok proti rakovine
anonymOnkologické ochorenia, Výživa
Ak kliknete ľavou myšou na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií.
Marhuľové jadrá – ich pravidelná konzumácia je to najlepšie, čo môžete pre svoje zdravie urobiť.
Zdravotný význam
Marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok najmä horčík a kálium. Dôležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej najmä v čase tehotenstva). Horké jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (tiež nazývaný laetril alebo vitamín B17). Amygdalín je kombinácia neutralizovanej (nejedovatej) kyseliny kianovodíkovej. Často sa na internete môžeme stretnúť s tvrdeniami, že aj sladké marhuľové jadrá obsahujú amygdalín. To však nie je pravda, výlučne horké marhuľové jadrá z malých kyslastých divých marhúľ obsahujú túto substanciu.

marhuľové-jadierka
marhuľové jadierka – B17
klik na obrázok

Nasadzovanie vitamínu B17 v biologickej rakovinovej terapii je už od 50. rokov minulého storočia kontroverzne diskutované. Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Štúdie zo 70. rokov potvrdili jednoznačne (pri pokusoch na zvieratách) účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám (Dr. Ernst Krebs, Dr. Kanematsu Sugiura). Školské lekárstvo však tento účinok popiera.

Viac informácií o riešení onkologických problémov
Marhuľové jadierka a iné produkty z marhúľ
Prečítajte si tiež: B17 = Svet bez rakoviny?
Kto to vlastne amygdalín/vitamín B17 je?
(podľa diplomovaného chemického inžiniera Gernota Homesa)

“Vitamín B17 je vo svojej čistej forme biela vo vode rozpustná a horkasto chutiaca substancia. Z chemického hľadiska sa skladá z dvoch cukrových molekúl – benzylovej a kyanidovej. Často je tvrdené, že vitamín B17 je preto jedovatý, lebo obsahuje kyanid. To je potom spájané s vysoko jedovatým cyankáli. Ako chemik musím ale rozhodne povedať: Nie je to pravda! Kyanid vo vitamíne B17 je stabilne viazaný v atómovom spojení. Presne tak, ako kyanid v nejedovatom vitamíne B12. Opačne však ako kyanid v cyankáli, ktorý leží vo voľnej iónovej väzbe a uvoľňuje sa už pri rozpúšťaní vo vode. Vitamín B17 nie je jedovatý. Kto tvrdí niečo iné, je buď zle informovaný alebo neseriózny. Beriem vitamín B17 pravidelne už niekoľko rokov v čistej forme a vo forme horkých marhuľových jadier a teším sa pevnému zdraviu.”

Ako účinkuje amygdalín?
Rakovinové bunky obsahujú veľké množstvo enzýmu zvaného beta-glucuronidasa (ďalej BG). BG sa vyskytuje aj v zdravom organizme, ale v minimálnom množstve. V prítomnosti BG sa vitamín B17 rozpadá a uvoľňuje kyselinu kyanovodíkovú a benzaldehyd. Tieto dve látky bojujú proti rakovine zvnútra a ničia ju. Čo sa však stane s vitamínom B17 v zdravom tele? Čo sa deje, keď kyselina kyanovodíková a benzaldehyd prejdú do zdravého tkaniva? Zdravé bunky na rozdiel od rakovinových obsahujú enzým zvaný rhodanesa. Tento enzým dokáže kyselinu kyanovodíkovú premeniť na thiocyanat, ktorý je pre nás zdravý. Thiocyanat znižuje krvný tlak a za druhé je látkou, z ktorej náš organizmus produkuje pre nervy tak dôležitý vitamín B12. Jedovatý benzaldehyd sa mení pomocou vzdušného kyslíka na bolesti utišujúcu kyselinu benzoovú. To je snáď aj dôvod, prečo vitamín B17 pôsobí utišujúco pri bolestiach. Keďže sa rakovinové bunky živia kvaseným cukrom a nie kyslíkom, nemajú proti benzaldehydu žiadnu šancu. V krátkosti povedané: vitamín B17 bojuje proti rakovine zvnútra a pre normálne bunky je zdravý – podľa G. Homesových vysvetlení.

B17_vs_rakovina

Na tomto mieste Vám doporučujeme si zaobstarať knihu od Philippa Daya “Rakovina – prečo stále umierame bez spoznania pravdy,” aby ste sa dokázali správne orientovať, skôr ako učiníte dôležité rozhodnutia.

Marhuľové jadrá – ich konzumácia
Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa pôsobením vitamínu B17) odporúča chorým jesť denne 30-50 jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelene počas celého dňa. V prípade ochorenia začíname s 10. jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok. Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 jadierok. Jadierka by sa mali konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájami alebo ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť jadierok.

Ešte slovko k téme kyselina kyanovodíková a jedovatosť marhuľových jadier. U žiadnej z osôb, ktoré trpeli nádorovým ochorením a konzumovali marhuľové jadrá ako potravinový doplnok, sa neprejavila nevoľnosť alebo iné symptómy otravy.

Aj keď sa pri rakovinovom ochorení liečite terapiami školského lekárstva (ožarovanie, chemoterapia), je kombinácia užívania jadierok ako prídavná terapia cennou podporou pre poškodený imunitný systém.

Pravidelného konzumovania marhúľ a marhuľových jadier by sa preto nemal nikto vzdať …

Máte zdravotný problém?
Vedeli ste , že …?
Je dôležité konzumovať marhuľové jadrá spolu s enýzmovým preparátom, alebo ešte lepšie spolu s čerstvými alebo sušenými marhuľami. Toto ovocie obsahuje enzýmy, ktoré sú súčasťou celého mechanizmu účinku amygdalínu.

Kto konzumuje marhuľové jadrá zo zdravotného hľadiska (obsahujú vitamín E, B vitamíny, kálium, horčík a u horkých jadier amygdalín), by mal dávať pozor na to, aby boli jadrá prírodne sušené a nepražené. Vysoké teploty ničia časť vzácnych výživných látok, ktoré obsahujú.

Marhuľové jadrá majú tak isto ako iné oriešky určitý potenciál na alergické reakcie, čo môže viesť vo výnimočných prípadoch k neznášanlivosti. Ak by sa niečo také prejavilo, musí sa znížiť konzumované množstvo jadierok, alebo v najhoršom prípade ich úplne vynechať.

Ak má niekto problémy s hryzením jadierok, môže si jadierka pomlieť na múčku (napr. na kávovom mlynčeku) a tak pridávať napr. do jogurtu alebo müsli. Nedoporučuje sa jadierka variť, aby zmäkli, pretože strácajú tak svoj účinok.

Najväčšími dodávateľmi horkých marhuľových jadier do Európy sú Turecko, Sýria a Čína.

Ktoré marhuľové jadrá?
Existujú dva druhy marhuľových jadier – sladké a horké. Sladké jadrá pochádzajú z pestovaných marhúľ, ktoré sa bežne ponúkajú na trhoch. Horké marhuľové jadrá sa získavajú z malých kyslastých divých marhúľ rastúcich v krajinách ich pôvodu. Horké marhuľové jadrá sa vyznačujú svojou typickou aromatickou horkou mandľovou chuťou. Jadierka sa môžu líšiť vo svojej veľkosti i sfarbením. Z pravidla sú sladké jadrá podlhovasté a horké majú skôr menšiu guľatejšiu formu.

V júli sa marhule zbierajú a sušia. Po polovici času sušenia sa zo sladkých mäkkých marhúľ ručne vytlačí kôstka. Pri kyslastej odrode divých marhúľ sa ovocie najskôr prekrojí a ručne sa kôstka vyberie. Kôstky sú ďalej sušené a napokon sa rozbijú, aby sa získala mandľa – jadro. Marhuľové jadrá sa starostlivo ručne preberajú.

Zdroj: www.topovoc.eu
Kniha “Rakovina-prečo stále zomierame bez spoznania pravdy” (Phillip Day)
Kniha “Eine Welt ohne Krebs.” (G.Edward Griffin)
Natur power (Gerd Schaller)

cliuska
10. sep 2023

Vdaka paliativnej liecbe svokrovi zmizli metastazy a hlavny nador sa zmensil o 80%. Urcite by som do toho isla.. aj ked nikto ti nepovie, ci bude liecba uspesna a ci zaberie.. svokor tu uz nemal byt,podla toho, co vraveli lekari min.rok v novembri.. a on momentalne vyzera, ze mu nic nie je.. stale sa lieci , su lepsie aj horsie dni, ale nevzdava sa..

kulumulu123
10. sep 2023

S tym co som pisla vyssie o marhulovych jadrach mam osobnu skusenost z velmi blizkeho okolia pri agresivnej forme rakoviny v kombinacii s chemo.. Dana osoba je 1.5r "vyliecena" z rakoviny chodi na pravidelne kontroly a nic ale vobec nic sa nenaslo...
Autorke velmi drzim palce aby to dopadlo v jej prospech 💙