Išli by ste do liečby rakoviny s 10 - 20% prežitím 5-ročného života?
Rakovina močového mechúra, 37 ročná žena... Metastázy na: LU, pľúcach na stavci. Mám na výber... Buď pôjdem na chemo a budem sa liečiť ( bez chemo mi ostáva rok podľa lekára ) s chemo nevedia ako liečba zareaguje, alebo vyskúšam Gersonovú metódu... pitie štiav a uvidím čo sa bude diať... alebo neviem...
veľmi ti držím prsty 💙 bojuj, nevzdávaj sa!
Onko lieky sa neplatia, ani poisťovňou schválená bio liečba, a ak, tak iba doplatky
Uz som si ta vsimla aj v druhej skupine, velmi drzim palce, a chod do chemo, nevzdavaj to ...a skus vyhladat psychologa a isto bude vsetko len a len lepsie
Určite áno …drzim palce
@dzulli1980 ani lepšie ste to nevedela napísať...
@marselita10 och 🤮🤦♀️
Mas 37 rokov, nazbieraj chut a hor sa do boja. Uz si tu pisala ,aj v inej skupinke ta registrujem, skoda ze ta tak dlho diagnostikuju, no uz vies aj ty aj dr co mas presne, tak hned ako to bude mozne zahaj liecbu 🙏🍀 ty to vyhras, a nad inym ani nepremyslaj 💪🍀
Počúvala by som lekárov. Držím silno palce! ♥️
Ja poznam pani ktorá mala rakovinu prsníkov, metastázy po tele + teraz má rakovinu kosti....bojuje uz 13ty rok....ďalšiu z rodiny rakovina prsníka, uzlín, zenské veci, čreva ....prichádzalo to postupne ...teraz má rakovinu na pľúcach ...uz ide dolu vodou ale bojuje vyse 20rokov...uz ma dôchodkový vek.... obe dámy sa liecia u lekára na onkológii..
Myslím že svet speje ku svojmu koncu,, takúto otázku čítať na fóre som naozaj necakala
@miskakyska To mi je ľúto.Je, to strašná pliaga a nikto ti nezaručí aký priebeh to u každého jednotlivca bude mať, ani ako na to organizmus zareaguje.Viem, je to veľmi bolestive, keď sa jedná o najbližšieho a musíš hľadieť ako trpí a nemôžeš mu pomôcť.
Urcite bojuj, pocuvaj lekarov, skusaj vsetko co by mohlo pomoct. A hlavne mysli pozitivne aj ked je to tazke. Skus to brat ako normalnu chorobu ktoru urcite porazis, velmi vela je v hlave. Rob co mas rada a hlavne to nikdy nevzdavaj, drzim palce 🤍
Bojuj a nevzdávaj sa.
Určite chemo.
Inak vitamíny vo vyššom množstve sa práveže pri rakovine neodporúčajú, lebo potom živíš aj rakovinové bunky a práve to pitie štiav by som nedávala.
Je to hrozné, čo musíš prežívať.
A nie si na to sama.Určite rodina stojí pri tebe, snaž sa s nimi prežívať pekný čas .Sami mozno nevedia ako sa k tebe správať, povedz im,čo potrebuješ...Môj otec bol 4 roky chorý, chcel, aby sme boli s ním, hoci v tichosti, ale spolu....
@marselita10 hanba ťa nefacka? Takéto chobotiny radiť ťažko chorému človeku. Poviem ti pravdu- Mali sme veľa takých pacientov, čo sa liečili liečili u takých hochštaplerov ako opisuješ ty. Bohužiaľ stratili tam najdrahocennejsi čas a prisli k nam nekoro.
Autorka určite sa lieč, poznám ľudí ktorí s metastázami to potiahli niekoľko rokov. Ty nemáš čo stratiť, iba získať môžeš!!!!!!!
@dzulli1980 nemozte porovnavat rakovinu moc mechura a pankreasu..
Ja by som dôverovala lekárom a určite sa obrátila na pomoc u Boha. Najsilnejšia zbraň na všetky tieto hnusne choroby je Božie slovo( Biblia).. Ak chces rada sa za teba pomodlim... Môžeš mi napísať do správy ,ak chces.
@miskakyska veruže ona má pravdu. Mnohe vitamíny sa nemôžu, pretože podporujú nielen rast zdravých buniek, ale aj chorých. Určite lekári nelejú do tých ľudí litre vitamínov. Termín prekyslený organizmus- vtedy leží človek na Aro v ohrozeni života. U laikov je to veľmi populárny termín pri nezdravej strave, to by však nemali používať, pretože netušia, o čom hovoria.
@miskakyska Vieš, robila som na oddelení, kde boli obcas onkologickí pacienti. Skoro všetci mali na nočnom stolíku všetky možné vitamíny. Naša primárka to nemala rada,tento názor,že to zrýchľuje rast rakovinových buniek bol jej názor.
@stanulienkat
@joesvk tak mi vysvetlite prečo to potom robia?🙄
Na Vianoce som mala mamu na onkologickej liečbe a teraz celé leto syna...môžem Vám tu napísať v presnom poradí, čo a koľko dostával.. to ste ma moc nepotešili teraz s tými vitamínmi..
Zivot je kruty, a nikto z nas nevie kolko tu bude...Je to hrozna diagnoza, ale tolko ludi co ma dnes CA..no 37 r je prilis malo na to, aby si zahodila sancu na boj a vzdala to. Ja by som to skusila .Telo moze reagovat aj prekvapivo dobre,len aj psychika je dolezita , mala by si zdielat pocity s niekym ,komu doverujes , alebo aj ludom, ktori vyhrali s rovnakouci podobnou dg.Drzim palce a prajem vela sil❤️
Isla by som do toho. Ale zaroven by som dala ultra zdravu stravu, to znamena plant based, whole food. Ziadne maso, mlieko, cukor, olej. Vela ovo a zel, ale aj orechy, semienka, vela korenin vsetkych druhov, vela strukovin. Ziadne stavy, ale cele ovocie, cela zelenina, co najviac bio dopestovana. Prave ta vlaknina v zelenine, ovoci a salatoch je nesmierne dolezita.
Ako referenciu je dobra kniha od Dr. Greger: How not to die.
Nie je sice urcena pre trpiacich na rakovinu, ale vsetky tvrdenia ma podlozene vyskumom, nie su tam ziadne pofiderne praktiky. Vsetok vytazok z predaja knih dava na charitu.
Moja mama žila s nadorom na 5/6 pľúc 20 rokov. Absolvovala chemo, ožaro, pila stavy, jedla žraločiu chrupavku, pila hubu a neviem čo všetko este. Skúsila všetko. Mala som 12r, keď ochorela. Nakoniec sa dožila aj vnucat v mojich 28r a 30r veku.... Na začiatku jej dali aj s liečbou 6mes. Mala 39r., keď ju diagnostikovali.
Držím ti palce......si mladá, silná. Určite sa lieč ❤️.
@miskakyska zrejme závisí aj od typu a lokalizácie nádoru.
Zmazalo mi podstatnú časť, koniec môjho príspevku.
Stretávam pacientov v nemocnici onko, kde pracujem.
V utorok som stretla pacienta, mladý vitálny chlap. V pondelok týždeň predtým mal smrť na jazyku, ťažká sepsa, zomieral.teraz vtipkoval a vyzeral ok.
Môj naj kamarát - 31.10.prisiel k nám v zúfalom stave, dosť zanedbanom urologom, metky na rebrach, stavcoch, praskliny, fakt som si myslela , ťažko mi bolo na duši, že do vianoc nevydrží. Chemo oziare opiaty. Zaciatkom decembra bol už doma, začal aj pracovať, na jar znižoval opiáty, analgetiká, už nič z nich neužíva, boli na 2 dovolenkách ✈️, na splave vltavy. Pritom už dôchodca, takže takmer raz toľko starší ako ty.
Svokra 70+ prsník, 80 hrubé črevo. Je ok, iba bežné seniorské problémy.
Svokor 80r hrubé črevo, po operácii vyzeral ako 130r, múmia suvix, teraz je úplne omladený, má iba bežné seniorské diagnózy.
Ty si viac ako o polovicu mladšia , máš mladý organizmus, tak veľké šance na úspech.
A ten ti zo 💖 prajem

Sice neviem poradiť ale drží palce a posielam vela síl a pozitívnej energie ❤️