icon

Išli by ste na pohotovosť s virózou?

15. sep 2022

Ahojte, prepáčte, že sa pýtam na modrom koníkov takúto vec. Šli by ste na pohotovosť s virózou? Cítim sa chorá od pondelka, bolesť hrdla, sopel, nič vážne, u lekára som s tým nebola. Dnes sa mi zhoršil stav, bolia ma priedušky, kašlem a mám strašnú migrénu a mierne zvýšenú teplotu. Mám dve malé deti, z toho jedno kojim, takže domáca liečba je obmedzená. Neviem sa rozhodnúť, či ísť teraz na pohotovosť, alebo to nejako vydržať do zajtra a ísť ráno k lekárovi.

Strana
z2
sono2
15. sep 2022

Normálne chod na pohotovosť.

kuba_art
15. sep 2022

@taynee no ja som bol na LSPP v areáli nemocnice ale mamina keď bola cez Vianoce totálne chorá tak jej CRP bral doktor aj u nás v meste na pohotovosti do 3 minút mala výsledok a nasadil jej teda silné antibiotiká na zápal čo mala čiže podľa môjho názoru by už každá pohotovosť aj v malom meste mala mať prístroj na CRP keďže je to malá krabička a poisťovne to pacientovi preplatia ale inak to stojí 10€ keď to nehradí poisťovňa 2 krát za deň ma človek z poistného nárok na takéto bezplatné vyšetrenie mimo labák

taynee
Odpoveď bola odstránená
kuba_art
15. sep 2022

@taynee zaujímavé ja sa tomuto prostrediu snažím vyhýbať a len v nevyhnutnom prípade tam zavítam, keďže mám traumu z takéhoto prostredia

sojorez
15. sep 2022

Teraz si vies pomoct paralenom, ten mozes i pri kojeni, pomoze na teplotu, snad i na migrenu, na hrdlo calciovy sirup a teply olejovy zabal. Od kasla cibulovy sirup, ale i sinupret, solmucol, mucosolvan, hedelix je ok. Ak mas kacaciu mast, natriet na priedusky a zabalit. Ak mas pocit, ze su to fakt priedusky a nie bolave svalstvo od kaslania, tak si chod po atb na pohotovost, ale tam sa veru neparu s tym, co mozes, ked kojis...

zuzi0911
15. sep 2022

Práve preto pohotovost je...
Ma slúžiť ako zástup lekára po ordinačných hodinách...nikdy nevieme ako sa nám stav zmení po ordinovani a pohotovost je práve na takéto účely. Dospelá, alebo detská. Ta je do 22.00h.
A potom je tu urgent ,ktorý je nonstop a slúži naozaj na vážne stavy kde sa riešia aj sanitky atď... Ako sú infarkty,mozgové,neurologicke atd......A potom tu ešte máme úrazovku a chirurgiu ....
Čiže ak ja idem na pohotovost neblokujem urgent ani inú ambulanciu....

janinah
15. sep 2022

V dnešnej dobe s takými príznakmi si niekto neurobí ag test doma? to fakt? a ešte pôjde na pohotovosť ohrozovať iných? telefony máme na čo? ak teda už nevieš vydržať....
a aj zajtra svojmu dr. najprv volať,nie tam nabehnúť do čakárne ,a ak už nabehneš,tak nezabudni na respirátor prosím

zdenin
15. sep 2022

Taketo veci sa praveže pytaju na mk....ktovie či si ta všimol modry komik 😃 z virozou na pohotovost???? Krvacas? Maš otvorenu ranu, zlomeninu? Nevieš sa nadychnut? (Upchaty nos sa nepočita) ak je odpoved nie tak počkaj k obvodnemu.. neboj neumrieš

janetinka27
15. sep 2022

ak ta boli hlava, urob si domaci test

autor
15. sep 2022

@aimee77 ♥️ ďakujem.

Ja som nechcela zneužívať systém a myslím si to, čo tu už viacerí písali, že pohotovosť slúži aj na prípady, ako je môj, a na vážnejšie stavy je urgent. K lekárovi som počas týždňa nešla, pretože to môj stav nevyžadoval. Žiaľ, dnes sa mi pohoršilo, preto som zvažovala pohotovosť, aj s ohľadom na to, že mám dve malé deti a pracujúceho muža a musím byť schopná fungovat v domácnosti. Ale nechcem byť nikomu na obtiaž, napr môjmu otcovi sa stalo, že mu na pohotovosti vynadali, načo tam prišiel so soplom, pritom v čakárni s ním nikto nebol. Našťastie v mojom prípade domáca medicína zabrala a pôjdem k svojmu lekárovi zajtra.
Ďakujem všetkým za diskusiu.

loginexistuje
15. sep 2022

urob si test na covi nez pojdes k lekarovi

slovenka753
15. sep 2022

Ako chod. Ale ak na teba nebudú nepríjemný nesťažuj sa. Ak si vydržala od pondelka určite vydrží do zajtra k obvodakovi.

slovenka753
15. sep 2022

@zuzi0911 nie nie je. Je na stavy kedy nevydris do nasladujuceho dňa j obvodakovi. Napríklad veľmi náhla bolesť brucha ktorá môže mať rôzne aj vážne príčiny. Nie na 4 dňový sopeľ.

slovenka753
15. sep 2022

@simona139469 slúži napríklad na prípady kedy máš teplo nad 40 stupňov a nevieš ju zraziť, na prípad keď ta náhle bolesti v bruchu, nejaký iný bolestivý stav. Nie na sopeľ.

simona139469
15. sep 2022

@slovenka753 píše že to nieje sopel… bol ale dnes sa stav zhoršil. Neviem prečo by nemohla v takomto prípade využiť služby lekárov= pohotovosť

ysseba
15. sep 2022

@taynee Pane Bože, to je hrozné a je mi to neskutočne ľúto ☹ A to mamku bolelo na hrudi? A mozgová príhoda sa jej prejavovala typickými znakmi - dezorientovanosť, rozprávanie z cesty, ovisnutý kútik pery, nekoordinovanosť...?

taynee
Autor odpoveď zmazal
slovenka753
16. sep 2022

@simona139469 vôbec sa jej stav nezhotsit tak ze by mala ísť na pohotovosť. Chodenie so soplom, prechladnutí alebo zvýšením telloty na pohotovosť je zneužívanie systému a osobne by som bola za nech je každá takáto návšteva spoplatnená. Príznaky co popisné je klasické prechladnutie a veľa ľudí s takýmito vecami k lekárovi ani nechodí, lebo trvá týždeň s liakmi aj bez.

Strana
z2