Išli by ste na pohotovosť s virózou?
Ahojte, prepáčte, že sa pýtam na modrom koníkov takúto vec. Šli by ste na pohotovosť s virózou? Cítim sa chorá od pondelka, bolesť hrdla, sopel, nič vážne, u lekára som s tým nebola. Dnes sa mi zhoršil stav, bolia ma priedušky, kašlem a mám strašnú migrénu a mierne zvýšenú teplotu. Mám dve malé deti, z toho jedno kojim, takže domáca liečba je obmedzená. Neviem sa rozhodnúť, či ísť teraz na pohotovosť, alebo to nejako vydržať do zajtra a ísť ráno k lekárovi.
@taynee no ja som bol na LSPP v areáli nemocnice ale mamina keď bola cez Vianoce totálne chorá tak jej CRP bral doktor aj u nás v meste na pohotovosti do 3 minút mala výsledok a nasadil jej teda silné antibiotiká na zápal čo mala čiže podľa môjho názoru by už každá pohotovosť aj v malom meste mala mať prístroj na CRP keďže je to malá krabička a poisťovne to pacientovi preplatia ale inak to stojí 10€ keď to nehradí poisťovňa 2 krát za deň ma človek z poistného nárok na takéto bezplatné vyšetrenie mimo labák
Teraz si vies pomoct paralenom, ten mozes i pri kojeni, pomoze na teplotu, snad i na migrenu, na hrdlo calciovy sirup a teply olejovy zabal. Od kasla cibulovy sirup, ale i sinupret, solmucol, mucosolvan, hedelix je ok. Ak mas kacaciu mast, natriet na priedusky a zabalit. Ak mas pocit, ze su to fakt priedusky a nie bolave svalstvo od kaslania, tak si chod po atb na pohotovost, ale tam sa veru neparu s tym, co mozes, ked kojis...
Práve preto pohotovost je...
Ma slúžiť ako zástup lekára po ordinačných hodinách...nikdy nevieme ako sa nám stav zmení po ordinovani a pohotovost je práve na takéto účely. Dospelá, alebo detská. Ta je do 22.00h.
A potom je tu urgent ,ktorý je nonstop a slúži naozaj na vážne stavy kde sa riešia aj sanitky atď... Ako sú infarkty,mozgové,neurologicke atd......A potom tu ešte máme úrazovku a chirurgiu ....
Čiže ak ja idem na pohotovost neblokujem urgent ani inú ambulanciu....
V dnešnej dobe s takými príznakmi si niekto neurobí ag test doma? to fakt? a ešte pôjde na pohotovosť ohrozovať iných? telefony máme na čo? ak teda už nevieš vydržať....
a aj zajtra svojmu dr. najprv volať,nie tam nabehnúť do čakárne ,a ak už nabehneš,tak nezabudni na respirátor prosím
Taketo veci sa praveže pytaju na mk....ktovie či si ta všimol modry komik 😃 z virozou na pohotovost???? Krvacas? Maš otvorenu ranu, zlomeninu? Nevieš sa nadychnut? (Upchaty nos sa nepočita) ak je odpoved nie tak počkaj k obvodnemu.. neboj neumrieš
ak ta boli hlava, urob si domaci test
@aimee77 ♥️ ďakujem.
Ja som nechcela zneužívať systém a myslím si to, čo tu už viacerí písali, že pohotovosť slúži aj na prípady, ako je môj, a na vážnejšie stavy je urgent. K lekárovi som počas týždňa nešla, pretože to môj stav nevyžadoval. Žiaľ, dnes sa mi pohoršilo, preto som zvažovala pohotovosť, aj s ohľadom na to, že mám dve malé deti a pracujúceho muža a musím byť schopná fungovat v domácnosti. Ale nechcem byť nikomu na obtiaž, napr môjmu otcovi sa stalo, že mu na pohotovosti vynadali, načo tam prišiel so soplom, pritom v čakárni s ním nikto nebol. Našťastie v mojom prípade domáca medicína zabrala a pôjdem k svojmu lekárovi zajtra.
Ďakujem všetkým za diskusiu.
urob si test na covi nez pojdes k lekarovi
Ako chod. Ale ak na teba nebudú nepríjemný nesťažuj sa. Ak si vydržala od pondelka určite vydrží do zajtra k obvodakovi.
@zuzi0911 nie nie je. Je na stavy kedy nevydris do nasladujuceho dňa j obvodakovi. Napríklad veľmi náhla bolesť brucha ktorá môže mať rôzne aj vážne príčiny. Nie na 4 dňový sopeľ.
@simona139469 slúži napríklad na prípady kedy máš teplo nad 40 stupňov a nevieš ju zraziť, na prípad keď ta náhle bolesti v bruchu, nejaký iný bolestivý stav. Nie na sopeľ.
@slovenka753 píše že to nieje sopel… bol ale dnes sa stav zhoršil. Neviem prečo by nemohla v takomto prípade využiť služby lekárov= pohotovosť
@simona139469 vôbec sa jej stav nezhotsit tak ze by mala ísť na pohotovosť. Chodenie so soplom, prechladnutí alebo zvýšením telloty na pohotovosť je zneužívanie systému a osobne by som bola za nech je každá takáto návšteva spoplatnená. Príznaky co popisné je klasické prechladnutie a veľa ľudí s takýmito vecami k lekárovi ani nechodí, lebo trvá týždeň s liakmi aj bez.

Normálne chod na pohotovosť.