Je bezpečné poskytnúť údaje pre platbu u lekára?
Ahojte,také nervy mám na toto.Nemozem nikde sa objednať lebo všade treba dopredu zaplatiť za rezerváciu.Bud chcú platbu kartou kde si mám zadať údaje k mojej karte alebo ma to hodí do internet bankingu kde sa mám prihlásiť do mojej banky.Je toto podľa vás bezpečne?Neverím tomu.
Prečo nedajú číso účtu doktorky a sumu čo mám zaplatiť?To by som spravila jednorazovú platbu a hotovo.Preco to není takto?Ja sa bojím zadávať svoje údaje o karte čo keď to niekto zneužije a vybieli mi účet.
Samozrejme na tel nikto nezdvíha a to už vyvolávam pár dní
@andaluzia12 Áno platobnú kartu v mobile.Nahodou stratis mobil a ten čo to nájde dostane sa ti do účtu a vybieli to.Stava sa to.
Väčšina podvodov je na ten spôsob, že ťa nalákajú na falošnú stránku pod nejakou zámienkou, (zaseknutý balík, kuriér nesie peniaze, výhra v súťaži) a ty podvodníkom dáš údaje z karty, ktorou následne už nakupujú na tvoj účet.
Jedna ochrana je mať nastavené nízke limity a druhá používať rozum a skontrolovať si komu dávaš údaje z karty na akej stránke, overiť si recenzie, prečítať riadne SMS od banky čo presne ideš potvrdzovať.
Mobil máš mať zamknutý a pri strate mobilu zavoláš do banky a zablokuješ kartu. Je to menšia škoda ako keď stratíš peňaženku s celou výplatou.
Neviem, ako velmi cestujete, ale v mnohych pripadoch sa bez karty nepohnes. Zaplatit parkovanie, vstupy ... Svet frci online. Napr. my sme nedavno zazili, ze pokial sme si chceli nieco pozriet ako turisti, tak sme si museli kupit listky online, pretoze priamo na mieste nebola pokladna otvorena. Klasika pokladna je otvorena iba v niektore dni. Alebo radsej kupime vstupenky online, ako hodinu cakat v rade.
Ako asi???? Musí odomknúť telefón a zadať PIN pri použití karty, čiže musí uhádnuť 2 rôzne heslá, pripadne ak máš nastavené face ID nepohne sa už vôbec nijak…
@andaluzia12 niekto si to zjavne predstavuje tak, ze kadejaky 'jano' je schopny v priebehu par sekund prelomit hesla 😅
@evcagabi presne, ale však ked pani nechce svoje údaje nikomu poskytovať, nech neposkytuje... ona by si uľahčila život, ale ked v tom vidí problém, nech to nerobí, je to jej slobodná voľba, nech si to v tej čakárni odsedí...
to neplatíš tomu lekárovi,ale tomu rezervačnému systému...
mmch,v živote si nič neplatila cez net? K čomu ti potom je karta a IB
@rozculena Keď si objednám z netu tak dávam si kuriérom a platím na dobierku. S kartou platím v obchode a na IB si dávam trvalé príkazy a kontrolujem či mi odchádza všetko platby ako majú.
@autorka k tej platobnej karte k mobile sa dostane tazsie ako ked stratis penazenku. Treba odheslovat mobil, predpokladam ze ho mas zablokovany a na otvorenie karty a jej pouzitie chce dalsie minimalne jedno heslo. A ak sa tak strasne bojis, tak si sprav druhu kartu k speci uctu, kde budes mat minimalny zostatok prave na tieto ucely. Napriklad N26, revolut a podobne. Kazdu platbu musim odobrit, nic neprejde.
Ak máš slsp - pár klikmi si vytvoriš jednorazovú kartu v aplikácii
@stanulienkat no napadla mi jedine ečasenka, tú poznám, ale to je zopar centov, inak prednostne už nie.
Bezne platim kartou uz roky cez e čakáreň a nic sa nestalo.

skús nebyť paranoidná, veľa vecí sa ti v živote zjednoduší keď nebudeš riešiť takéto hlúposti... roky platím všetko online, zásielky dopredu, nikdy sa nestalo že by bol problém, takisto platobné brány, 3 kliky a s platobnou kartou v mobile to máš hotové hneď... netreba žiť v dobe kamennej a trochu sa prispôsobiť svetu aj týmto "novodobým vymoženostiam"....