icon

Je ivermectin účinný?

karinaanastazia
14. mar 2021

Ahojte , prosím vás aké máte skúsenosti s ivermectin , pomáha to dá sa to niekde kúpiť ?
Ďakujem za odpoveď

nykkushka
15. mar 2021

@cacianka ľudia budú stať pred veterinárnymi ambulanciami ako za čias komunizmu, keď čakali na pomaranče 😀

cacianka
15. mar 2021

V inej téme ma napadli za slusnu poznamku ze je to liek vyvinuty pre zvietata, ze egyptanov povazujem za zvieratá...
Budhova noha 🙊🙈
@lindous

anita1978
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
15. mar 2021

@anita1978 aj toto je myslené ako joke, že 😀

sticker
lindous
15. mar 2021

@cacianka aj keby, to prežijem 😅 ale ak to aspoň jedného človeka odradí od užitia, tak to kľudne vysvetlím aj 10x ... aj keď by som nebola verila, že niekedy bude potrebné vysvetľovať, že liek určený pre zvieratá by ľudia naozaj brať nemali.. až mi je smutno z toho

anita1978
Odpoveď bola odstránená
lindous
15. mar 2021

@anita1978 Ivermaktín je účinné liečivo, účinkuje na to, na čo je určené a vyrobené - teda proti parazitom. SARS-CoV je vírus, nie parazit a to je sakra rozdiel 😅

A teda ešte raz zopakujem čo už som písala vyššie - nejde o to, že liečivo samotné by bolo pre človeka nebezpečné (aj keď v konskej dávke asi hej), to je rovnaké v humánnom, aj veterinárnom lieku - avšak ten veterinárny liek môže obshovať nečistoty, ktoré sú pre ľudí nebezpečné a môžu vyvolať napríklad reakciu imunity, pretože tam nie sú tak prísne požiadavky pri výrobe.

viestta
Odpoveď bola odstránená
lindous
15. mar 2021

@poopsie super, ďakujem za info so zdrojom, toto mi uniklo, že sa testuje aj ako antivirotikum, aj keď len in vitro, konečne chápem kde ľudia vôbec došli k tomu, že to môže mať potenciál 🙂 avšak pravdou zostáva, že sa bohužiaľ ukazuje, že skôr nie a toto šialenstvo okolo toho je prehnané, obzvlášť keď ľudia siahajú po liekoch pre koníky 😅

poopsie
15. mar 2021

@viestta ak vynecháme diskusiu o veterinarnom pre kone, je humánny a ten lieči napr. svrab u ľudí a aj ine parazity... V egypte ho roky používajú aj ako antivirotikum... Môžeš preštudovať štúdiu...

poopsie
15. mar 2021

@lindous v Egypte ho normálne roky užívajú aj ako antivirotikum 🤷‍♀️ my sme si zohnali humánny a normálne zafungoval, takže ja to neberiem ako šialenstvo... Pretože moja babka žije...

lindous
15. mar 2021

@poopsie to som samozrejme rada, teším sa z každého človeka, ktorému bol predpísaný, užíval ho ako sa má a pomohol mu, to je super 🙂 .. šialenstvom som myslela skôr to ako ho ľudia považujú za zázrak, na čierno s ním obchodujú, často ho berú iba preventívne, orípadne vo väčších dávkovach ako sa má a podobne a hlavne teda tie vyjadrenia, že "radšej veterinárny ako žiadny", lebo aj také som čítala

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
palisko
15. mar 2021

Tie čo tu píšete ste prekonali alebo máte covid? Lebo my s ním doma momentálne všetci 3ja bojujeme. A garantujem Vám, že ak by ste mali nádej že Vám to pomôže tak by ste zjedli aj pocukrované h..vno. Ja si dávam 3 deň ivermektín pre dobytok, bohužial až dnes sa mi podarilo zohnať 1 krabičku tabletiek, čo mám od lekára predpísané. Zatiaľ máme naštastie príznaky mierne. Ale istota nie je žiadna ako sa to ešte vyvinie. Tak asi toľko. Asi je horší tlak na psychiku čo bude. Najhoršie je že sme všetko dodržiavali kade tade nechodili, ako niektorí, ráno do práce, poobede domov, raz do týždňa do obchodu a aj tak sme ho chytili len kôli niekoho nezodpovednosti, to ma najviac žerie.

poopsie
15. mar 2021

@palisko uprac si to v hlave a keď ste chodili do prace, tak ste chodili aj na testovanie? A to je chyba ľudí, že v horučkach aj bez do jednej rady? Alebo chyba riadenia štátu? V normálnych štátoch sa bezpriznakovi ľudia netestujú...

anjelaa
15. mar 2021

Ahoj, mne ivermectin pomohol. Ale v začiatkoch. Dala som si ho hneď na druhý deň príznakov a do 2 hodín mi všetky príznaky zmizli (bolesť tela, hlavy, svalov, horúčka). Teplota sa mi však do 24 hodín vrátila a trvala ďalšie 4 dni. Ostatne príznaky už nie.

karkulka89
15. mar 2021

@anjelaa a Ivermektin ste užívali koľko?

palisko
15. mar 2021

@poopsie čo si mám upratať? Áno chodili sme na testy. Aj viem ako, aj asi kedy od koho sme to chytili, ale nebudem to tu verejne vypisovať. A veľa možností nebolo - práca, doma, obchod. Doma nás nenavštevuje teraz nikto.

palisko
15. mar 2021

@karkulka89 0,2mg účinnej látky na kg hmotnosti tu je o tom viac. Ja idem podľa strany 9
https://www.evms.edu/media/evms_public/departme...

karkulka89
15. mar 2021

@palisko ďakujem a teda vám pomohol?

palisko
15. mar 2021

@karkulka89 ešte ho budem brať 2 dni podľa toho protokolu, ale myslím že určite pomáha cítime sa trochu lepšie. Vedľajšie účinky ani po tom kravskom (biomectin) žiadne, nič.

poopsie
15. mar 2021

@palisko tvoj hnev si uprac.. Voči nejakej nezodpovednej osobe 🙄keďže nejdeš konkretizovať... Ale všetko si dodržal a len ten bol nezodpovedný nejako mi to nevychádza

ivka185
15. mar 2021

@nina88 Dobry vecer mate ivermektin?

nina88
15. mar 2021

@ivka185 pisem radsej spravu

cackaa
16. mar 2021

@palisko Súhlasím...tiež sme mali veterinárny ivermectin a je pravda, že keď je vám zle a máte strach, tak zjete čokoľvek. Mne zabral, ale u muža pokračovali ešte pár dní vysoké teploty, ale my sme sa k nemu dostali neskoro. A možno by mal ešte horší priebeh, keby ho neužil...ktovie. Čiže nejaké moralizovanie niektorých tu nie je na mieste.

anjelaa
16. mar 2021

@karkulka89 tri krat. 1 deň, 3 deň a 5 deň. Ja som mala v tekutej forme.

oblecenie99
16. mar 2021

Keby som covid mala, asi si ho zohnam.. Ja chápem ľudí, že sa boja, najmä ten nápor na psychiku.. A u našich teda "padajú" päťdesiatnici, nie sú to starcekovia, ale sami zdraví ešte fakt mladi ľudia. Ale aj tak ma zaráža, ze to ľudia berú z prevencie. Viem o viacerých, ktorí ma ešte okolo Vianoc presviedčali že určite si nenechajú pichnúť experimentálne vakcínu, a teraz do seba dávajú ivermectin a mimochodom, už sú aj zaočkovaní astrou no a tu by ste len kukali, čo za kšefty idú okolo očkovania, lebo tridsiatnici, nie zo skupín, do ktorých by sa predtým teoreticky zmestili, aj mladé mamičky na materskej.. Podľa mňa je zaockovamych toľko ľudí už mimo registrácie, že raz, keď sa to prevali, budeme len klipkať očami.

lemra
16. mar 2021

My sme dávali ivermectin ovciam proti svrabu a aj to až keď sme vyskúšali iné možnosti a aj veterinar bol opatrný.Tak by som si to aj pre seba poriadne rozmyslela.