Je možné použiť Uniflox aj do nosa?
Dobry den, je naozaj mozne pouzit uniflox aj do nosa?
Dakujem
@slavomira236 vdaka. Este sme ho do nosa nemali. Iba do ocka… ide o to, ze sa neviem dovolat zastupujucej lekarke a uniflox mam doma novy neotvoreny. Tak som si to len chcela overit.
Áno
@ina2405 dakujem 😊
Je to zbytocne a len sa zbytocne buduje rezistencia na atb.O 50 rokov bude rezistencia na atb najcastejsou pricinou smrti.ATB hoc lokalne si nikdy nema pacient ordinovat sam.
Zbytocne
Sama si neordinuj nic!!! Toboz dietatu!!
Niektorym rodicom by antibiotika nemali vydavat lebo tak to dopadne
Vzdy sa liecba zacina tym najjednoduchsim,teda caj,vitaminy,bezne kvapky do nosa typu nasivin a hlavne ODSOPĽOVAŤ .Nie tak,ze prasknem atb kvapky a super ,liečime sa a cakame zazrak t.j.zdrave dieta za tri dni.Takto to nema fungovat.
Do nosa do oka do ucha
Uz pisali viacere, aj do nosa, ale aj ako pisali ostatne, ak nenaordinovala lekarka atb hoc kvapky by som len tak nezacala davat.
@janinah a sup v pondelok do skolky , klasika 🤷🏻♀️
@taktotedanie urcite nepojde do skolky v pondelok 😉 to sa nemusite naozaj bat. Bezne ho mam doma aj 2-3t kym nemam istotu, ze je zdravy
Drvivá väčšina prechladnutím a ochorení v zimnom období, sú virózy, na ktore antibiotika nezaberajú. Takže zbytočne budeš pestovať rezistenciu. Antibiotiká sa dávajú na základe kultivácie.
Áno, keď začneš dávať dnes uniflox dieťa bude zázračne za tri dni zdravé to vravím z vlastnej skúsenosti, ak má zelené sople a fufnave jednoznačne daj, a nečakaj potom trvá vyliečenie soplika dva tri týždne, a nedávajú sa antibiotiká len na základe steru, bežné keď sme chorý nám doktorka predpíše, keď vidíš zatečene zelené sopliska nieje o čom, v utorok máš zdravé dieťa doma
Pre mna je nonsens, sama matka laik ordinuje atb do nosa- pediatrovi ostava len diplom von oknom vylozit nohy 👍🏻
Podporite u dietata rezistenciu a ked ste tak dokladna ze ho nechate aj 3 t doma tak mozte riesit aj v pondelok s pediatrom ked sa neviete dovolat dne s
@zuzubb007 dalsia odbornicka 👍🏻 vzdelanie lekarska fakulta Modry konik
@zuzubb007 zelene sople su len reakcia imunitneho systemu na dany patogen ( aj virus aj bakteria) neurcuju o aky infekt sa jedna
Prosim ta nastuduj si najnovsie guidelines ako takto ordinovat a rozdavat rady
@taktotedanie nemám žiadne vzdelanie doktorka ani googlenie ale vravím svoje skúsenosti a ver mi zo soplami mám bohaté, však nech si každý lieči deti ako uzná za vhodné, ja presne viem kedy treba a kedy nie mojim, vždy idem k doktorke a viem ako to skončí dopredu, keď budeš mať bohaté skúsenosti zo zápalom uši u dieťaťa zo soplov ozvi sa a zatiaľ používaj morskú vodu a liec deti týždne, pekný den
@zuzubb007 ako liecili zelene sople,kym nevynasli zazracny pamycon a uniflox do nosa? Aha,mozno to trvalo dlhsie ( studie nie su) ale bolo to aj o prirodzenom budovani imunity a nie rezistencie na atb.Dnes vsak " musi" byt dieta zdrave a sup do skolky a mama do prace,lebo asi by nemali ani na suchy chlieb( alebo na zimnu dovolenku v omane).Manzel je orl dr.a atb do nosa neordinuje . A ano,netreba vytery robit pri kazdom sopliku,lekari totiz praktizuju tzv.liecbu pidla skusenosti a je to uplne lege artis....teda dieta vysetria a vedia podla nalezu ci atb treba alebo sa s nimi este moze pockat.Dožadujuce sa mamicky vyštudovane za lekarov cez google je ina kapitola.
@taktotedanie ja nie som odbornicka ani sa za nu nepasujem. Ale dakujem. Budem skusat telefonovat, aj ked so zastupujucou pani lekarkou je to velmi tazke…
Moze, ale zbytocne. 🫣
@taktotedanie
@janinah to nieje vymyslené z mojej hlavy čo som písala, chodili sme zakazdym k doktorke, tak isto antibiotické kvapky som si nepredpisala sama ale detská alebo ORL vždy!!!, tak hádam tí vedia lepsie posúdiť ako mamicky či treba alebo sa ideme hrať na prírodnú liečbu
Baby neviem preco ste ako osy. Naco tolko ironie? Nepredpokladala som, ze je potrebne napisat celu genezu, aby sa mi nedostalo vysmechu. Takze: vzdy nam na rovnake sople predpisuje pani doktorka pamykon. Presne na rovnaku farbu a konzistenciu. Pani dr.je pn, zastupujuca je velmi neprijemna, obije vas, obtazujete ju. Ked sa vam podari dovolat ovsem (uz sme mali skusenost v minulosti. A nie nedosla som tam s diagnozou ani som neurcovala co ma predpisat)…ja pamykon doma nema, napadol mi uniflox.. tak som sa normalne opytala…
A nie nepotrebujem sa vratit do prace. Pracujem z domu, charakter mojej prace mi dovoluje robit ju aj ked deti zaspia, alebo je s mladsim manzel alebo starsi syn…cize chleba aj dovolenka v omane ohrozena nie je 😉
Syna nechavam doma uz pri prvych priznakoch az do uplneho vyliecenia (ak treba aj mesiac)… cize nerozumiem naco su dobre tieto osobne utoky…
@zuzubb007 vyjadrili sa ti tu 3 zdravotnicky a ty furt svoje
Dufam, ze takto zmyslajucich matiek bude cim dalej tym menej lebo za 10 rokov budu deti so soplami koncit v nemocniciach v tazkom stave a na kysliku s modliacou matkou pri posteli 👍🏻 ale ty si liec deti ako uznas za vhodne, ty si zakonny zastupca
@taktotedanie si normálna píšem, že lieky predpise vzdy môj doktor tak akože nemám dávať dieťaťu hej???
My sme mali hnisave ocko mali sme davat aj do nosa, lebo moze tam byt bacil a tiez fenistil.
Bozemoj. Ona polozila otazku, stacilo napisat odpoved, ze je urceny aj do nosa....
Niektori sa musia velmi nudit, ked sa dokazu takto rozohnit nad kvapkami do nosa, ktore nikto nejde davat ich dietatu, ale svojmu.
@zuzubb007 🩵
@zuzubb007 Ked ty si to riesila vzdy s lekarom preco radis autorke ? Niesi lekar ani pediater ani orl lekar , autorka nic neriesila s prislusnym pediatrom
Preco sa potom pasujes do role pediatra z Mk?
Preco si neporadila nech ro riesi s odbornikom?
@cucica lenze ked u svojho dietata vypestujes vdaka NEZMYSELNEMU podavaniu atb do nosa na bezne sopliky rezistentne bakterie, ktore potom bude sirit dalej, tak, ano, ovplyvni to casom aj moje dieta.
Problemom je zbytocne naduzivanie atb a fakt, ze ho podporuju aj pediatri, vo velkom… velmi smutne, ze zabudli, ze medicina je o celozivotnom vzdelavani a aj ked oni vo svojom vzdelavani zastali, veda ide dalej a vdaka tomu (my zdravotnici a aj velmi vela uvedomelych laikov) vieme, ze to nie je spravne, ani potrebne, ani efektivne.
A autorka, ked chces vediet ci sa da dat uniflox aj do nosa, staci si precitat pribalovy letak alebo najst info na adc.sk.

Ano bezne to predpisuju detom