icon

Je očné vyšetrenie bolestivé?

31. mar 2025

Je to bolestivé alebo nepríjemne ? Hlavne rozkvapkavanie a meranie očného tlaku( fúkanie do oči) ?

viestta
31. mar 2025

No rozkos to nie je, ale poznam horsie veci. To fukanie je len o tom, ze sa zlaknes neboli, nestipe. Kvapkanie moze stipat a potom nemozes soferovat, ale orientovat v priestore sa budes vediet

frflos_nespokojny
31. mar 2025

neboj, nezomries 🙂
lepsie ako lezat na lehatku pri gynekologovy 😉

lukbe
31. mar 2025

Dá sa to zvládnuť. Pre mňa je najhoršie to pozeranie do svetla, hore, dole, vľavo, vpravo, ale keď musíš, tak musíš.

viestta
31. mar 2025

@frflos_nespokojny lezat pri gynekologovi nemusi byt vobec neprijemne. Horsie je byt u gynekologa na koze...
(ozaj, uz si si to vyskusal, lezat pri gynekologovi na lehatku, ze vies, ze je to horsie?)

kiki68
31. mar 2025

Nie je to prijemne, ale ani bolestive, ocny tlak to je iba take drobne fuknutie do oka, to vobec neboli ani nic .

frflos_nespokojny
31. mar 2025

@viestta napisal som lehatko, ale myslel som koza 🙂
priznam sa na koze som myslim sedel a chodievam na gyndu asi castejsie ako vy baby 🙂

autor
31. mar 2025

@viestta a normálne uvidím do diaľky len do blízka uvidím rozmazane či ?

viestta
31. mar 2025

@frflos_nespokojny a si na vysetreni u gynekologa, nie pri gynekologovi. Pri je vtedy ak stojis, sedis, leziz vedla neho

viestta
31. mar 2025

Budes mat rozsirene zornice, takze vidis inac

frflos_nespokojny
31. mar 2025

@viestta inak pacia sa mi tvoje odborne odpovede. nic zle v tom nehladaj .
si super 👍

autor
31. mar 2025

@viestta no ale prejst od doktora zvládnem normálne či ?

januska12323
31. mar 2025

Rozkvapkanie nebolí len je nepríjemné keď nevidíš.

frflos_nespokojny
31. mar 2025

normalne, len nemala by si viest motorove vozidlo

frflos_nespokojny
31. mar 2025

@januska12323 nie je to take strasne. mas trosku rozhaseny zrak

viestta
31. mar 2025

Ano, zvladnes

ibatanecnica
31. mar 2025

Zober si slnecne okuliare. Oxi budu citlive.na svetlo. 3 hod budes mat rozmazane videniw. Ziadne soferovanie

bejbypd
31. mar 2025

Samozrejme ,že zvládneš prejsť ..úplne v pohode ,u mňa po každom vyšetrení na očnom ,chodím preventívne ,lebo mám pravé oko suché a občas mi to robí problémy ,do dvoch hodiniek vidím už úplne normálne . Dá sa to zvládnuť ,pre mňa skôr jedno z príjemnejších vyšetrení ,sú omnoho nepríjemnejšie vyšetrenia teda . Nemaj obavy

mima172
31. mar 2025

Neboj, zvládneš. Bola som naposledy v lete na takom komplet vyšetrení vrátane rozkvapkania. Trvalo asi 3 hodiny, kým som opäť dobre videla. Vonku mi veľmi vadilo svetlo, prišlo mi veľmi akoby ostré. Odporúčam mať na cestu domov so sebou slnečné okuliare a samozrejme nešoférovať. A bolestivé to nie je vôbec, len mierne nepríjemné.

autor
31. mar 2025

a ešte posledná otázka, rozkvapkanie sa dá prirovnať bolesťou k slanej vode v oku alebo keď mi pri umývaní vlasov sa dostane šampón do oka ?

mima172
31. mar 2025

Autorka - ani jedno, ani druhé. Ono to naozaj nebolí, možno jemnučké štipkanie (par sekúnd).

bejbypd
31. mar 2025

Rozkvapkavanie nie je vôbec bolestivé ..

ibatanecnica
31. mar 2025

Kazdy je citlivy inak. Niekomu to nevadi a niekto vzdycha akoby sme mu do oka pochli. Robim na ocnom. Nemas sa coho obavatz. Stipe to par sekund

viestta
31. mar 2025

Vysetrenie zvladaju aj male deti, vratane rozkvapkavania. Preco by to nemala zvladnut dospela osoba? Nas maly bol vlani na jesen, uplne v pohode, akurat cestou od ocneho sa stazoval, ze sa chodnik krivi. Ale len chvilu

julovka8
Autor odpoveď zmazal
senta_sofia
31. mar 2025

Vobec, rozkvapkavanie nerobia vzdy, ak sa da vysetrit kamerou. Inak sa to da prezit, taha oci potom, slnecne okuliare si zober. Ocny tlak je chvilka, trosku suchsie oko ti ostane.

euka210
31. mar 2025

Po rozkvapkani budes citliva na slnko...mojim toto najviac vadilo. Slnecne okuliare.

tinkavvv
31. mar 2025

V dnesnej dobe sa da ocne pozadie vysetrit aj bez rozkvapkavania. Opytaj sa u lekara, ci je taka moznost aj u neho. Ak ides na klasicku kontrolu, nemusis mat oci rozkvapkane.

cukroska
31. mar 2025

Absolútne.

estellas
1. apr 2025

Je to trochu nepríjemné, tie kvapky do očí štípu. Nie je to nič hrozne.

simca06022011
1. apr 2025

Nie.