Je očné vyšetrenie bolestivé?
Je to bolestivé alebo nepríjemne ? Hlavne rozkvapkavanie a meranie očného tlaku( fúkanie do oči) ?
neboj, nezomries 🙂
lepsie ako lezat na lehatku pri gynekologovy 😉
Dá sa to zvládnuť. Pre mňa je najhoršie to pozeranie do svetla, hore, dole, vľavo, vpravo, ale keď musíš, tak musíš.
@frflos_nespokojny lezat pri gynekologovi nemusi byt vobec neprijemne. Horsie je byt u gynekologa na koze...
(ozaj, uz si si to vyskusal, lezat pri gynekologovi na lehatku, ze vies, ze je to horsie?)
Nie je to prijemne, ale ani bolestive, ocny tlak to je iba take drobne fuknutie do oka, to vobec neboli ani nic .
@viestta napisal som lehatko, ale myslel som koza 🙂
priznam sa na koze som myslim sedel a chodievam na gyndu asi castejsie ako vy baby 🙂
@viestta a normálne uvidím do diaľky len do blízka uvidím rozmazane či ?
@frflos_nespokojny a si na vysetreni u gynekologa, nie pri gynekologovi. Pri je vtedy ak stojis, sedis, leziz vedla neho
Budes mat rozsirene zornice, takze vidis inac
@viestta inak pacia sa mi tvoje odborne odpovede. nic zle v tom nehladaj .
si super 👍
@viestta no ale prejst od doktora zvládnem normálne či ?
Rozkvapkanie nebolí len je nepríjemné keď nevidíš.
normalne, len nemala by si viest motorove vozidlo
@januska12323 nie je to take strasne. mas trosku rozhaseny zrak
Ano, zvladnes
Zober si slnecne okuliare. Oxi budu citlive.na svetlo. 3 hod budes mat rozmazane videniw. Ziadne soferovanie
Samozrejme ,že zvládneš prejsť ..úplne v pohode ,u mňa po každom vyšetrení na očnom ,chodím preventívne ,lebo mám pravé oko suché a občas mi to robí problémy ,do dvoch hodiniek vidím už úplne normálne . Dá sa to zvládnuť ,pre mňa skôr jedno z príjemnejších vyšetrení ,sú omnoho nepríjemnejšie vyšetrenia teda . Nemaj obavy
Neboj, zvládneš. Bola som naposledy v lete na takom komplet vyšetrení vrátane rozkvapkania. Trvalo asi 3 hodiny, kým som opäť dobre videla. Vonku mi veľmi vadilo svetlo, prišlo mi veľmi akoby ostré. Odporúčam mať na cestu domov so sebou slnečné okuliare a samozrejme nešoférovať. A bolestivé to nie je vôbec, len mierne nepríjemné.
a ešte posledná otázka, rozkvapkanie sa dá prirovnať bolesťou k slanej vode v oku alebo keď mi pri umývaní vlasov sa dostane šampón do oka ?
Autorka - ani jedno, ani druhé. Ono to naozaj nebolí, možno jemnučké štipkanie (par sekúnd).
Rozkvapkavanie nie je vôbec bolestivé ..
Kazdy je citlivy inak. Niekomu to nevadi a niekto vzdycha akoby sme mu do oka pochli. Robim na ocnom. Nemas sa coho obavatz. Stipe to par sekund
Vysetrenie zvladaju aj male deti, vratane rozkvapkavania. Preco by to nemala zvladnut dospela osoba? Nas maly bol vlani na jesen, uplne v pohode, akurat cestou od ocneho sa stazoval, ze sa chodnik krivi. Ale len chvilu
Vobec, rozkvapkavanie nerobia vzdy, ak sa da vysetrit kamerou. Inak sa to da prezit, taha oci potom, slnecne okuliare si zober. Ocny tlak je chvilka, trosku suchsie oko ti ostane.
Po rozkvapkani budes citliva na slnko...mojim toto najviac vadilo. Slnecne okuliare.
V dnesnej dobe sa da ocne pozadie vysetrit aj bez rozkvapkavania. Opytaj sa u lekara, ci je taka moznost aj u neho. Ak ides na klasicku kontrolu, nemusis mat oci rozkvapkane.
Absolútne.
Je to trochu nepríjemné, tie kvapky do očí štípu. Nie je to nič hrozne.
Nie.

No rozkos to nie je, ale poznam horsie veci. To fukanie je len o tom, ze sa zlaknes neboli, nestipe. Kvapkanie moze stipat a potom nemozes soferovat, ale orientovat v priestore sa budes vediet