icon

Je to zápal ucha, zuba alebo trojklanného nervu?

lilyianka
31. jan 2015

Ahojte,
už dva týždne ma bolí ucho a zuby, samozrejme s prestávkami. Najprv to začalo len mierne, sem tam večer bolesť, normálne som fungovala, chodila do práce a pod. Bolesť sa mi vystupňovala v nedeľu, kedy ma večer chytila tak neznesitelná bolesť, až som plakala. Jednalo sa o bolesť zubov, ucha, aj pichanie v ňom, bolesť nad hornými zubami, tou kosťou pod okom, bolesťou oka a spánku, všetko na ľavej strane tváre. Na druhý deň som navštívila lekára, dal mi antibiotiká, vraj možno len podráždený nerv, a že ak bolesť neprejde, tak ma objedná k neurológovi kvôli podozreniu na zápal trojklanného nervu. Antibiotiká som dnes doužívala, mala som pocit, že už je to v pohode, v strede týždňa ma tieto bolesti opustili, ale začala mi nádcha a kašel, po odznení nádchy dnes v noci ma zase začalo bolieť ucho, zuby, spánok, kosť pod okom, proste zase celá ľavá polka tváre. Už som z toho na nervy! Avšak pred cca 2 mesiacmi mi zubár liečil zub na tej strane a povedal mi, že mám na ňom nález, vytiahol mi nerv, vyčistil kanálik a následne zatvoril, zub nebolel, v pohode som fungovala, až doteraz ... Povedal, že ten zub môže robiť šarapatu, a že potom navrhuje resekciu zuba. Moja otazka preto je, myslíte si, že sa môže jednať o bolesť zo zuba alebo skôr o tej trojklanný nerv? Dakujem za odpovede.

Strana
z3
minnkaa
9. aug 2023

@lilyianka prosim ta a celustne klby ta neboleli?

lilyianka
autor
21. aug 2023

@minnkaa to nie... ale asi všetko ostatné áno

ivanaa346
28. nov 2025

@lilyianka Prosim vas co ste to nakoniec mala ? Bol to ten zub z ktorého vytiahli nervy alsbo ten teojklanny nerv a co vám pomohlo ? Ako zistili príčinu?

ivanaa346
28. nov 2025
@lilyianka

@elaela23 ahoj, nakoniec som pochodila očné, zubne, neurologiu 3x... brala som infuzky, chodila na rehabilitácie a bolesť sa zase vrátila...inak s čím väčšou bolesťou som sa trápila 3/4r a bolela ma aj komplet cela tvar alebo jedna a potom druhá polka... keď bolo najhoršie kazdu hodinu dve som od zúfalstva jedlá rôzne lieky na bolesť.. .niekedy pomohlo..ppstupne mi trpol aj jazyk a hrdlo...nuz ale u mňa sa nakoniec jednalo o stuhnutu krčnu chrbticu... kúpila som tvrdý matrac, anatomicku podušku, cvicila jogu na krčnu chrbticu, chodila pravidelne na masáže a časom prešlo...teraz som už skoro 3r v pohode

@lilyianka Prosim Vas a vas ked ste mala tie bolesti celej tváre a zubov boleli zuby aj lri jedeni tvrdého? Ja mam niečo podobné vystreljje mi do ucha, zubov sanky a nemozem zut na jednom zube nič(zub je ôk bola som s nim ) .Ale tiež mi povedali ze to bude trojklanny nk bolesti nemam zatiaľ take strasne na nevydržanie,no boli ma to ...ale tiež mam problém s krcnou ..teraz keď čítam vas príspevok ci ro aj u mňa nebude ten problem

ivanaa346
28. nov 2025
@dlucy

@lilyianka ahojky citam tvoj prispevok ja uz mam tyzden nieco podobne neviem z coho to mam. Len ma predtyznom zabolel lavy spanok a od vtedy ma to pobolieva ta strana tvare mam pocit ze od vcera aj zuby dole. Bolieva ma aj krcna chrbtica citim ze ma bolia aj ramena presne ako ked ma stuhnutu siju. mam strach ci to nie je ten trojklanny nerv. Nevies prosim Ta ako by som zistila takto doma ze z coho to bude? Dakujem Ti

@dlucy Z čoho ste ro nakoniec mali vy prosim .Tiež mam stuhnuté veľmi krcnu a aj mam problémy dlhodobé s nou ale bolia ma zuby ucho ,sánka a u zubára vserko ok tak ze toejklanny . No nezdá sa mi ro

dlucy
5. dec 2025
@ivanaa346

@dlucy Z čoho ste ro nakoniec mali vy prosim .Tiež mam stuhnuté veľmi krcnu a aj mam problémy dlhodobé s nou ale bolia ma zuby ucho ,sánka a u zubára vserko ok tak ze toejklanny . No nezdá sa mi ro

@ivanaa346 ahoj bolo to vsetko z krcnej chrbtice

maryetta
5. dec 2025
@ivanaa346

@ivanaa346 akurat som riesila aj ja. Prv ze ucho. Nakoniec dr uznal ze 8.zub. Uz je von a bolest presla z dna na den.
Kazdopadne mam aj krcnu chrbticu "pretazenu" tak aj to som si myslela. Zatial je dobre (od vytrhnutia presiel tyzden).

lilyianka
autor
7. dec 2025
@ivanaa346

@lilyianka Prosim Vas a vas ked ste mala tie bolesti celej tváre a zubov boleli zuby aj lri jedeni tvrdého? Ja mam niečo podobné vystreljje mi do ucha, zubov sanky a nemozem zut na jednom zube nič(zub je ôk bola som s nim ) .Ale tiež mi povedali ze to bude trojklanny nk bolesti nemam zatiaľ take strasne na nevydržanie,no boli ma to ...ale tiež mam problém s krcnou ..teraz keď čítam vas príspevok ci ro aj u mňa nebude ten problem

@ivanaa346 ja som to všetko mala z krčnej chrbtice. Mala som ju stuhnutu veľmi.

Strana
z3