icon

Kedy sa u zubára začalo platiť?

28. jan 2025

Chcela by som sa opýtať. Kedy nastal ten bod , že kedysi sa u zubara nic neplatilo. A teraz sa platia nehorázne peniaze. Človek si povie ok 30-40€ ale to čo si pýtajú je nehorázne a hlavne za deti. Keď podľa mňa deti do 18 by nemali platiť. A poisťovne nic nepreplácaju . A odrazu je milión doslova milión ambulancii ako huby po daždi a pýtajú si nekrestanske peniaze. Kto to vôbec dovolil ? V mojich rokoch bola jedna štátna ambulancia a nejaká pohotovosť nic sa neplatilo .

autor
28. jan 2025

@anita6666 v tomto s vami súhlasím ! Tento názor zastávam. Jedine v čom sme sa zhodli.

sandri
28. jan 2025

Tento "vypluvaci strojcek" stoji 800 eur. Akurat to riesim so synom... U prveho syna som vacsinu nakladov na strojcek poriesila cez benefit na zuby a penazenku zdravia. Teraz sa to uz neda, takze rodic plat alebo sa cely zivot pozeraj na krive zuby svojho dietata... 😡

yanabella
28. jan 2025

Ja uz roky platim okolo 25 € za bielu plombu ale na poistovnu, u normalneho skuseneho zubara. Niektori vezmu peniaze aj od vas aj od poistovne a nabali sa. Ked chodite do klinik s luxusnou recepciou kde vam ponuknu kavicku a osetri vas zacinajuci ukrajinec a casto nespolupracuju s poistovnou tak jasne ze si platite velke sumy, niekto musi ten luxus zaplatit. Ja sice cakam v starej nemodernej cakarni ale zato platim za kvalitu normalnu sumu.

autor
28. jan 2025

@sandri 😵😵😵😵😵😵😵 to je extrém toto. Neuveriteľne. Ja som v takom nemom úžase . 800€. So sestrou sme ho mali zadarmo. Strašne niečo .

januska12323
28. jan 2025

Zadarmo? Ja som teda o 10 rokov mladšia ale nič som nemala zadarmo, každá plomba aj uťahovanie strojčeka sa platilo. Neplatilo sa len za preventívku ako aj teraz.

autor
28. jan 2025

@yanabella
@yanabella Tak ako samozrejme že pozerám zmluvne poisťovne. Ja teda neviem kto chodí do takých ako vy píšete. Lebo tam môže ísť fakt asi len človek ktorému je jedno kolo zaplatí. Keď aj u toho so smluvnou poisťovňou zaplatíte dosť. A vy myslite nemocničné zubné ambulancie ?

oblecenie99
28. jan 2025

Tak zase mala som zubárku, veľmi šikovnú a u nej som ešte pred piatimi rokmi platila smiešne peniaze. Jej stačilo, čo preplatila poisťovňa. Ale už je na dôchodku, a zrejme bola z posledných.. minule som riešila minikaz (medzizubný), zistený ne preventívke (chodím aj na dentálnu dvakrát do roka (jedna dentálna vychádza takk cca 90 €), mám sonickú kefku, o zuby sa starám, dodržiavam všetky zásady, ale mám ich strašne nahusto a úzko a povrch taký drsnejší, tak sa nejaký kaz sem tam fakt pritrafí). Ani ma neošetrovali nejak dlho, a platila som 98 €, až mi cuklo očami a prišlo mi do plaču pomaly... lebo je to naozaj veľa. Za jeden kazík, dvakrát hygiena skoro 300 € a môžem si ešte blahoželať, že "len" toľko a že som nemala kanáliky.. A to je jedno, kde pôjdem v rámci takých Košíc napríklad.. lebo tak majú drahé, ale pekné priestory, recepciu, asistentov, detské kútiky, plus samozrejme ten materiál a odbornosť...ale aj tak je to nevyvážené pomer ceny a mzdy.. :/

3petka
28. jan 2025

Pozor poisťovne preplácajú ale Dr ti naúčtuje navyše to čo má normálne od poisťovne. Ja mám dôveru a mám elektronickú zdravotnú kartu takze viem kde čo poisťovňa poslala.
Teraz som bola na komplikovanom trhani osmičky. Platila som 240. Zubárka si ešte od poisťovne vypýtala 30+30+200 EUR. Samozrejme moje peniaze bez dokladu( ani mi nenapadlo pýtať ledva som stala na nohách).
Pochybujem že by ten zákrok stal 500 eur.

simca06022011
28. jan 2025

@mufka1 riadne psycho... mne sa zda ze uz vymyslaju, cim komplikovanejsie a cim drahsie, tym viac cool.. kedysi zubarka vyvrtala, opravila a plombu dala a vybavena vec.

simca06022011
28. jan 2025

@3petka ja dcere dva mini kazy povrchove, oprava oboch 15minut = 140EUR. To boli fakt, dve mini bodky na zube, len neustale to "strojcekova" zubraka komentovala, tak sme to isli dat "spravit".... skoro ma vystrelo. CHlap = oprava zubu, jedna navsteva jeho zubarky, oprava s korenovoou vyplnou a vsetkym, bolesti jak hovado, behal hore dole tyzdne.. = cca 500EUR, o rok zase zle.. opravovala opravovala nazbieralo sa zase par stovak a nakoniec ho poslala k odbornikovi, sukromnikovi, tomu nechal za komplet osetrenie, rtgcka, 900EUR za zachranu jedneho poondiateho zuba a aj to skoncil zakrok tak, ze vlastne to co tam davala povodna zubarka sa nedali z jedneho korena uplne vybrat, takze mu to nejku dobu robilo problemy (vybrat vraj chirurgicky jedine riadne v nemocnici) a nakoniec sa tam spravila hrca a vyhnisalo to von... a bol pokoj. K tomu dostal lieky od olesti, ktore vobec nesmie, lebo zubarka ani neriesi ine zdravotne veci pacienta :D
Sme sa s dcerou rehotali, ze za to sme mohli ist na riadnu dovolenku, za jeden jeho zub.

stanulienkat
28. jan 2025

@3petka preco si nereklamovala u zubara platbu? Este by som si aj blok dodatocne vypytala.

weleda123
28. jan 2025

@januska12323 ja som mala v roku 2008 fixný strojček a neplatila som ani cent. Ani za jednu jedinú návštevu. Mala som 14 rokov. Do 18 poisťovňa preplacala všetko. Tak bolo povedané mojim rodičom.

mufka1
28. jan 2025

@simca06022011 je to masaker fat zubári sú strašne drahý.Kamoska išla cez víkend na pohotovosť v BA injekcia vytrhnutie a 250e 🫣skoro tam odpadla strašne niečo. Doslova zdieranie

autor
28. jan 2025

@mufka1 môžete mi povedať , čo povie doktor človeku čo ma pri sebe 150€. Že viac nemá. , lebo nerátal , že si bude musieť zobrať spotrebak na jeden zub ? To naozaj slovaci nosia po vackoch veľké sumy ? Alebo mám pri sebe 200€ čo už je tiež dosť peniaz. A doktor povie 250€ a ty nemáš tých 50€ ?

simca06022011
28. jan 2025

No my sme na tie drahe osetrenia dostali cenovu ponuku pekne dopredu :DD normalne musel chlap potvrdit, ze suhlasi. A ak nemam cash, tak prevodom :DD

autor
28. jan 2025

@simca06022011 veď lepšie je keď dopredu viete koľko idete platiť. Ale to nejde. Doktor si to všetko narata keď urobí úkony. A to nevie ani on. Vy síce pozriete cenník. Ale neviete čo všetko bude asi robiť. Myslite si že 100€ a on povie 150€.

mufka1
28. jan 2025

Bohužiaľ je zla doba berú to asi tak keď nemáš peniaze trp .Ako zubári sú jedni s najdrahších bohužiaľ co je strašne smutné. Keď nemáš tak asi spravia sebou splátkový kalendár alebo fakt neviem .

tina1549
28. jan 2025

môj zubár na vstupnej prehliadke vystaví liečebný plán s úkonmi a cenami a viete sa rozhodnúť čo a kedy chcete aby Vám spravil

bykaterina
28. jan 2025

@kikush182329 áno a koľko platia severské štáty dane? Sú v takej riti ako sk?

bykaterina
28. jan 2025

Inak autorka skôr mi toto príde ako rozdúchavanie vášne a nie riešenie problému táto tema..

mamatroch
28. jan 2025

Nasi zubari teraz v lete si vypytali za plombu u dietata 140€, ma skoro prekotilo...

autor
28. jan 2025

@mamatroch a môžem sa opýtať ? Ste na materskej ? Ako to napríklad robia mamy na materskej ktoré nemajú muža ?

3petka
28. jan 2025

@stanulienkat Tak človek si zase nechce rozhnevať zubára, ktorý rieši takéto veci. NIkdy nevieš ale teraz idem znova tak si už budem pýtať.

dixitka
28. jan 2025

Súhlasím s tebou, že tie ceny sú šialené a obzvlášť u detských zubárov, ktorí bežne ani nemajú zmluvy s poisťovňami a už len za preventívku pýtajú 40 eur, no ďakujem pekne…

weleda123
28. jan 2025

@autorka, no mne už sa 2x stalo, že som nemala takú hotovosť pri sebe, lebo som ani nerátala, že vypýta také nekresťanské peniaze. Buď mám poslať na účet, alebo si môžem odbehnúť vybrať. Kartičku poistenca si sestrička nechala u seba, kým som sa vrátila so zvyšnou hotovosťou. V marci idem na trhanie osmičky, asi vezmem celú výplatu so sebou, nech zas nemusím odbehovať, lebo už ani nemám šajnu, koľko by bolo dosť 🙄

autor
28. jan 2025

@januska12323 áno zadarmo. Hádam tu nebudem klamať. Plastové vypluvacie strojčekY boli zadarmo. Všetko sa preplácallo.

bykaterina
28. jan 2025

@weleda123 choď do Martina do nemocnice a máš to zadarmo. Len je to v MT a plus čas.

bobrina1
28. jan 2025

Ale vo Svajciarsku mas aj vyssie vydavky, aj drahsieho zubara. Nemozes takto porovnavat.

simca06022011
28. jan 2025

@weleda123 tak napr vyberanie 8micky, mi uz pri objednavani lekar presne povedal, kolko ma to bude stat...

bobrina1
28. jan 2025

@anita6666 nie vzdy je to zanedbanou hygienou. Tak potom nech si platia komplet osetrenia u lekara vsetci s chorobami, ktore si zapricinili napr. zlym zivotnym stylom, maju nadvahu, zlu stravu, vysoky tlak....