Kojím a mám veľkú chuť na sladké
ahojte maminky. aj vy mte strasnu chut na sladke ja za den dokazem zjest aj 10horiliek. co mm stim robyt? to asi neni vobec dobre ak to vsetko prechadza do miliek.
ja mavam a ani nekojim :P
@meluela ale inak dávala som si zo začiatku pozor na jedlo akože kapusta a take agresívnejsie potraviny ale potom ako sa malá rozkakala suprovo tak som už zjedla aj segedín aj hrachovu polievku a tak , jedine tie orechy , prvý krat som nevedela z čoho a druhy krat som do seba hodila klasické orechy vlašské a mala no brutal, tak už som vedela
@evittam ďakujem vám za radu, len sa už bojím čokoľvek zjesť lebo malička má strašne koliky. Fakt sa snažím dodržiavať čo jesť či nejesť a aj tak. Zaprazene polievky papám pre mliečko a to keď jem tak krciky nemá. Teraz napr. už 3 dní nekakala tak zase mám nervy že čo je.... :-/
@lilien27xy Plne kojené dieťa nemusí kakať aj 10 dní a viac - pokiaľ je spokojné, nič mu nechýba a podobne, tak sa nič nedeje. 😉
:D :D :D cokolada je salat to je brutaaalne to ukazem drahemu
@lilien27xy jedz vsetko a sleduj... Ja som zistila ze cibula je kolikovac u nas, ale s tou som mala problem predtym aj sama. Cize nevadi mi ani kysla kapusta, ani karfiol any vyprazance...zatial len ta cibula.
@lilien27xy pisem ako madar ze any 😀 malo to byt ani... 😀 a aj cokoladu a nutelu tlacim sem tam .. Zatial nic sa nestalo. 🙂
Ja kojim a nemam chut na sladke vobec. Ja nejem nic z muky, ziadne mlieko, ziadne zemiaky , ziadna nafukujuca zelenina , ziadne citrusy , ziadne sladkosti , jedno jablko za den si osupem... a koliky ma moje dieta cez den take ze mam chut sa hodit pod vlak. Ked zacne pistat , pisti v takych tonoch ze vam praskaju bubienky, mozem ho masirovat ,nosit , hojdat nic nepomoze. A nepomahaju ani ziadne kvapky ani ta rektalna rurka. Jedine od boha stastie ze celu noc prespi lebo uz by som bola v cvokarni keby mi stvara tie zachvaty hysterie aj v noci.
No a pikoska ked som jeden den jedla len cokoladove trubicky uz od rana za cely den nebol ani jeden placok... 😀
@liuliu vieš ako to býva?? Čím viac sa všetkému vyhýbaš aby náhodou ,,neboli koliky,, tym skor ich máš. Ja som pri prvom dieťati jedla všetko do bodky, neriešila nič...lebo pred 10timi rokmi okolo toho nebol taky humbuk ako dnes...a ,,decku,, nebolo ,,ani vreda,,. Ok, priznavam, raz sa vyhadzal ked som zjedla asi 6 horkých fidoriek na posedenie. Teraz su matky velmi uzkostne a tak sa na tie deti nalepi kazdy prd.
@katulka253 10 horaliek denne naozaj nie je normalne, mozno ti chyba chrom,nejake vytaminy - daj si urobiť krvny rozbor. Jednak mas ,,nenormalny prijem cukru,, ti musi inzulin skakať ako divy a jednak budeš zbytočne tlsta ako baryšňa...načo to je dobre? A ako si to myslela? Ze máš MM s príchuťou horalky? Tazko povedat...moze byt sladšie ale to su len dohady. Hlavne s tým niečo rob lebo za rok takehoto stravovania horko zaplačeš...zdravotne.
@katulka253 ja ta uplne chapem, ja som vzdy po porode niekolko tyzdnov zila len na sladkom. Niekolko pudingov so slahackou denne 😀 😀 😀 Moc som ti neporadila, ale snad si sa aspon potesila, ze nie si sama.
@liuliu zacni jest vsetko a uvidis ze sa malej tiez ulavi... Mozno je to prave tym ze "nic" nejes. A potom aj ked prejdes na prikrmy male uz bude zvyknute na urcite chute a nebude protestovat..
@sardinka335 tak ta katulka253 uz hadam dokojila, ked to pisala pred 4mi rokmi 😃😃
Ale teda ak aj dodnes zje tych 10horaliek denne, to by som ju chcela vidiet. ☺
@99zuzula ano?jeeej..prišlo mi to ako nova tema a rok som neriešila - nepozerala ..trúba som no čo so mnou... 😀
@sardinka335 nooo vsak 15.3 bolo aj predvcerom ☺....ale vsak mozno este koji...niektore to tahaju az po ZS 😃
Ahojte mamičky. Chcem sa opýtať či si môžme dať tvarohový dezert s príchuťou vanilky? Ďakujem vám krásne 😊
@lilien27xy kludne aj 10 kelimkov...
@sardinka335 ďakujem 😘
A ešte otázočka môžem aj čučoriedky? 😊
Iba na sladké? Ja na všetko 🙂 A všetko aj papám. Samozrejme s určitou mierou. A to od narodenia malej. Zatiaľ ešte nebola vysypaná, ani chorá, ani koliky nemávala, si každé ráno med do čaju
Že si dávam aj keď do čaju a to moje dieťa je spokojné. Aj šošovicu som jedla, kyslú kapustu, no bars čo.. Ani teplotu ešte nemala zvýšenú. Si myslím, že skôr jej to pomohlo, že som všetko jedla. Bude odolná a imúnna.
,,vy s tím naděláte,,!
cele tehotenstvo ste jedli bars čo na čo ste mali chut, dieťa to dostavalo vo forme zivin a teraz by to zrazu malo vadiť? Jem a jedla som všetko a nikomu nič nebolo. Samozrejme na fajnovky sa kazde hovno nalepi...
@katulka253 daj si velky pozor na vahu.Nnejde ani tak o to ci to prechadza do mlieka, podla mna neprechadza. Takymto sposobom ale velmi priberies. Poznam to, tiez som pri kojeni mala obrovsku chut na sladke a pribrala som po porode do pol roka 5 kil. Je velmi neprijemne, namiesto chudnutia pribrat a potom veeeelmi tazko zhadzovat. Nehovoriac o tom, ze sa budes citit velmi zle fyzicky a o psychike ani nehovorim.
@katulka253 🙂 ja som mala to iste. Trvalo to asi aj 5 mesiacov od porodu. Denne 5 keksikov, zmrzliny atd. Malemu sa nic nestalo, ani ja som kvasinky z toho nemala. Telo si ziada energiu pri kojeni, co uz 🙂 nepribrala som ani deko navyse. Vsetko islo do mliekarne 🙂

@evittam a hlavne by niekto mohol mamickam dorazne povedat ze ked sa im dieta par dni po porode vyhadze, je to s najvacsou pravdepodobnostou hormonmi a nie tym co oni zjedli a ked ma neskor koliky je to neurologicka vyvinova zalezitost a nie zasa matkina dietna chyba ... ziju potom na suchych rozkoch a strkaju detom rektalne rurky, kym treba dieta len trochu ponosit, pomasirovat brusko a hlavne trpezlivo pockat kym to prejde
ale thajske extra pikantne kari asi na chvilu budem musiet vylucit z jedalnicka :D