Kompenzácia pri bolestiach kĺbov
Ahojte,,včera som sledovala noviny a vraveli tam niečo také akože človek chorý na klby,,či artritída ,osteoporoza alebo iné reumatické ochorenia maju nárok na niaky príspevok od štátu ktorý sa vybavuje v NURCHU ,,prosím ak s tým máte skusenosti dajte vediet ( tam vraveli o niakom príspevku pri kupe auta alebo pri zmenách konštrukcie domu,,asi ked su schody) ale neviem či aj o niakej finančnej čiastke sa hovorí,,ja mam artritídu vyše 8 rokov..
dakujem
@lalinko2010 No vravím vo všeobecnosti, ale poznám jednu mamičku, ktorej sa podarilo vybavit auto pre mentálne postihnuté dietatko, ale to má tolko diagnoz, že až. A to tam musela s ním príst a on tam predviedol scénu, lebo inak jej nechceli dat na auto, že nech chodí s ním autobusom. No on jej do autobusu ani nastúpit nechcel, ale skús o tom presvečit nejakú úradníčku. Mala aj posudok od psychiatra, nepomohlo, až ked ho tam dotiahla osobne pani úradníčka pochopila. 😠
@lady511 Vybavuje sa všetko na Urade práce, soc. vecí a rodiny.
@lady511 sociálna poisťovňa s týmto nemá nič spoločné, jedine tam vybaviť invalidný dôchodok. všetko okolo preukazov ŤZP a kompenzácii vybavuješ na upsvar oddelenie kompenzačných príspevkov prípadne oddelenie posudkových činností.
@lalinko2010
@lalinko2010
Ahoj, môžeš mi prosím poskytnúť info o kompenzačných príspevkoch?
Liečim sa na polyartritídu (ochorenie viac ako 4 kĺbov) 1,5 roka. Pracujem 27 km od od domova, chodím autom každý deň.
Vieš mi poradiť, na čo mám nárok?
@musinkova ahoj, pozeral som zoznam ochorení na hygienu alebo opotrebovanie šatstva, prvá skupina je - závažné ochorenia kože a kožných adnex / ekzémy, pľuzgiere a podobne / druhá skupina cystická fibróza, tracheostómie a pobobné stómie, a tretia skupina únik moču, stolice, potom ďalšia skupina - používanie alebo nepoužívanie pomôcok - barle, vozíky, kočíky a podobne. Bez používanie pomôcok je to slepota, obrny a podobne.
Ty máš reumu, ak som správne pochopila, na toto neni kompenzácia, ale za pokus nič nedáš, aspoň vybavenie preukazu ŤZP a parkovacieho preukazu. A podľa lekárskeho posudku ktorý je súčasťou rozhodnutia o preukazoch, vieš na čo máš nárok, je to tam rozpísané.
@lalinko2010 ajoj vieš aj mne poradiť ? dakujem pekne 🙂

@lalinko2010 jasne 🙂