icon

Kontaktné šošovky a vaše skúsenosti s nimi

simsalabim
1. feb 2012

Ahojte....po rokoch nosenia okuliarov ma tak nejako napadlo, že by som snáď mohla skúsiť šošovky. Doteraz ma to nikdy nenapadlo 😝 Blíži sa termín mojej pravidelnej kontroly u očnej, chystala som sa investovať do nového rámu na okuliare, ale osvietilo ma, že veď existujú aj šošovky. No pred tým, ako toto želanie vyslovím pred lekárkou, chcela by som vedieť, koľko do toho treba investovať a či na to vôbec mám. Je tam nejaká cena za "štartovací balíček" ? (existuje vôbec niečo také?) Aké sú vaše pravidlené mesačné výdavky za ne? Čo všetko nosenie šošoviek obnáša? Fungujete úplne bez okuliarov, alebo to kombinujete? Ja nevidím do diaľky, moje dioptrie sú približne -3 (na jedno oko kúsok menej, na druhé kúsok viac). Iné očné chyby nemám....

Strana
z3
majkamajkasasa
5. mar 2015

@anicka12185 ja ked som si isla kupit prvy krat sosovky isla som do optiky ,tam mi spravili vysetrenie a zaroven ma naucili ako narabat ,vkladat ,vyberat jednoducho vsetko co som potrebovala Je to uzasna vec 🙂

katkakovac
5. mar 2015

@anicka12185 poradim nájst kvalitnú optiku, kde ti poriadne zmerajú zrak. Tam ti aj vysvetlia ako ich vkladať a ako ich ošetrovať. Ak nemáš v okolí dobrú optiku poradím zájsť k lekárovi. Keď to zmrvia budeš sa zbytočne trápiť zo zlými šošovkami. Záleží na tebe či budeš chcieť mesačné, 14dňové alebo denné šošovky - teda ako často ich budeš meniť. Ja mám 14denné, ktoré v pohode nosím 3 týždne na bežné nosenie a na dovolenky si beriem denné. Nemusím brať zo sebou roztok a ušetrím miesto na šminky;) A tiež ti poradím stránku sosovky-kontaktne.sk . Prvý krát si kúp šošovky v optika/u lekára, potom môžeš odtiaľ. Majú tam šošovky o 30-50% lacnejšie ako v optike. Mám to vyskúšané, kupujem od nich už 3-4 roky 😉

anicka12185
6. mar 2015

Dobrý večer sueinka11 chcela by som sa opýtať kde ste v Poprade navštevovala kontaktológa chcem prejsť na šošovky a nieako sa nemôžem dopátrať kontaktológa. ďakujem

anicka12185
6. mar 2015

Dobrý večer sueinka11 chcela by som sa opýtať kde ste v Poprade navštevovala kontaktológa chcem prejsť na šošovky a nieako sa nemôžem dopátrať kontaktológa. ďakujem
@sueinka11

lafleurmonika
9. mar 2015

a nemate niektora problem s bolestou oci, suchotou atd. ak mate sosovky a pracuejet za pocitacom? ako ste tento problem vyriesili? ja travim vacsinu dna za notebookom/pc a coraz viac mam problem s nosenim sosoviek- oci ma dost rezu a neviem ci mi na to vobec kvapky pomozu, ani ake kvapky sa mozu davat do oka v pripad,e ze mam sosovky zalozene

grettka
10. mar 2015

@lafleurmonika ja mam problem s rezucimi ocami aj bez sosoviek, ked mam okuliare. Celodenne pozeranie do PC nerobi dobre ani zdravym ociam. Kvapky su fajn pomoc, ale treba si urobit pauzu (obcas sa zadivat do dialky tak na 5-10 min) a nechat oci odpocinut. Existuju kvapky, ktore je mozne davat aj ked mas sosovky. Ja osobne pouzivam kvapky Refresh, ale su aj ine. Treba popozerat na roznych strankach, kde predavaju sosovky, tam zvyknu mat aj sekciu "ocne kvapky".

imelia
10. mar 2015

prvýkrát som šla kvôli šošovkám k očnej. Zmerala, dala školenie a 14denné šošovky s malým roztokom zdarma (za školenie som platila). Potom som prišla zas, zhodnotili sme či sú dobré alebo chcem iné. Ja som chcela iné, dala ďalšie vzorové mesačné, zas zdarma. Keď som sa potom pre ne rozhodla, kúpila som si ich u nej. 3 páry mesačných plus veľký roztok. Samozrejme cena vyššia ako inde. Ale nevadí. Potom som si ich už len objednávala cez net, odskúšala aj iné značky, našla si tú čo mi vyhovovala a zhodou okolností je najlacnejšia, takže dnes moje náklady na šošovky sú : 23E na 3 mesiace. Na internete existujú aj rôzne akcie. A sú aj kvapky do oka proti rezaniu - pri syndróme suchého oka, ktoré sú vhodné aj na šošovky. Okuliare používam len večer, kým trafím do postele. Ale z mojich skúseností odporúčam zaobstarať si v lekárni Corneregel (cca 4E) a na noc po vybratí šošoviek si dať kvapku do každého oka. Výborné na regeneráciu.

juliar
15. jún 2015

Manzel nosi kontaktne sosovky 8 rokov. Treba vyskusat viacero znaciek, resp. najst prve take ktore sedia a po case, ked si uz clovek zvykne, vyskusat aj ine abysa vedel porovnat rozdiel. Kazdemu sadne ina znacka. Nakoniec asi po 2 rokoch skonclil pri takych co sa na noc vyberaju, ale zaroven sa daju nosit aj kontinualne, a kedze mu nevadia, nosi ich kontinualne stale. Raz mal z nich zapalene oci, ked den predtym pilil drevo - asi sa mu naprasilo a cez noc sa to zapalilo. Dolezite je chodit pravidelne na prehliadky k ocnemu, aj ked clovek nic nepozoruje, treba vcas odchytit, keby sa na oku diali nejake zmeny.

anjelik999
23. júl 2015

Dobrý deň, predám šošovky AIR Optix, PWR -3,00 BC 8.6, 5kusov(chýba 1 z balenia) EXP: 2019/0
Cena: 14e

eryykah
6. apr 2016

Je tu niekto kto nosí aj sosovky aj okuliare má striedačku aký rozdiel mate V dioptriach? Vdaka

marcah
6. apr 2016

@eryykah ja nemam ziaden

jane338
6. apr 2016

@eryykah ani ja nemam ziadny rozdiel. rovnake dioptrie aj tam aj tam

mamanikka
6. apr 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

@eryykah to by asi nemal byt rozdiel? vsak sosovky by mali byt take iste ako aj dioptrie, nie?

eryykah
6. apr 2016

@mamanikka citala som.ze ak je sosovka priamo na oku nemusi byt taka silna preto sa pytam.

evkafekete
6. apr 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

@eryykah hej to si sa dobre dočítala, netreba takú silnú ale tak to by ti aj doktor povedal

cdecedc
6. apr 2016

@simsalabim nosím kontaktné šošovky asi 8 rokov, určite treba aj okuliare, to ti povedia v každej dobrej optike alebo u lekára. Hlavne kvôli tomu, že šošovka je vlastne cudzí predmet v oku a to sa mechanicky poškodzuje a preto nie je vhodné ich mať stále. Šošovky sú skvelé, nedám na ne dopustiť 🙂 či už pri športe alebo slnku - kedy môžem použiť slnečné okuliare ... určite ti očný lekár alebo optik poradí aké asi budú najlepšie, lebo viem, že nie každému sadnú. Ja našťastie nemám problém zo žiadnymi čo som skúšala. Objednávam si ich aj z roztokom z tejto stránky, vychádzajú tam lacnejšie ako v optike: http://www.sosovky-kontaktne.sk/?utm_source=goo...
Používam konkrétne tieto (a ďalší 4 ľudia v rodine 😀 ), myslím, že sú aj najlacnejšie a aj keď sú mesačné, nosím ich v pohode aj 2 mesiace, viem, že by som asi nemala ale nosím 🙂 http://www.sosovky-kontaktne.sk/soflens-59-6-so...

@lafleurmonika existujú rôzne kvapky aj tzv. umelé slzy na zvlhčovanie oka, ja ich nepoužívam ale ľudia v mojom okolí pravidelne 🙂 stačí sa spýtať v optike alebo popozerať na nete

@eryykah ja ich tak nosím a nemám žiadny rozdiel v dioptriách ani neviem o nikom z môjho okolia kto by nejaký rozdiel mal

emilia1982
16. aug 2016

Ja som novacik v sosovkach, ale vidim rozmazane. S okuliarmi taky problem nemam. Pouzivam aj umele slzy. Mam 2,5 minus do dialky + cylindre. Vadi mi to hlavne pri praci s cislami a pri pocitaci, ze musim akoby "zaostrovat". Dakujem za kazdu radu, pripadam si ako cvok, ked som to povedala ocnej doktorke tak stale len ze zvyknut, ale ja som si nezvykla ani po mesiaci. Inak nosit sosovky je super, clovek ma taku volnost, len ta rozmazanost textu a cislic je pre mna strasna. A rezu ma aj v oku, ale to by som este prezila. Naopak ich nemam. dakujem za kazdu radu.

juliar
16. aug 2016

Ak ta rezu treba skusit inu znacku sosoviek a ak vidis rozmazane, ja by som zmenila aj ocnu 😊 ak ti to dobre vymerali a ak mas sprave sosovky, tak by si mala vidiet jasno. Drzim palce.

alzbeta5
25. sep 2016

ahojte! chcela by som sa spytat ci si myslite ze je vhodne aby som nosila kontaknte sosovky.Viete mam 16 a moje dioptrie su -4,5 a -3. Takze dost sila ☹ . Pytam sa pretoze jedna lekarka mi ich doporucila a druha zase nie.Takze neviem......

lumma
25. sep 2016

@alzbeta5 môžeš nosiť aj s vyššími dioptriami.. a -3 vôbec nie je nič strašné, ja nosím -2,5

mery34
25. sep 2016

@alzbeta5 ja som tiez zacala v 16 a mala som okolo minus 4, minus 5. Okuliare som neznasala a radsej sosovky a to pred 20 rokmi boli sosovky co sa sterilizovali varenim a nie v roztoku. Vacsina ludi co ma dioptriu vacsiu ako minus 2, nosi radsej sosovky ako okuliare. V 16 mi to riadne pomohlo na sebavedomie - myslim nosenie sosoviek. Otom som si oci dala operovat. Drzim palce.

radusiq
25. sep 2016

@alzbeta5 mozes samozrejme. V najhorsom pripade oci ti daju vediet ze sosovky neznasaju, jednoducho pocitis ze ich musis vybrat. obcas sa stane ale je to nepravdepodobne. Pokial skusis a budu sa ti nosit pohodlne nevidim problem...

zabka788
19. jún 2017
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

Ahojte ja by som tiez si chcela dat sosovky ale neviem, musim ist ku svojej doktorke? Ci mozem si ich normalne zakupit sama? Dakujemmm

marcah
20. jún 2017

@zabka788 mozes si kupit sama v optike, idealne je ak tam maju aj lekara ktory vacsinou zdarma vysetri a vysvetli ako vkladat a vyberat

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
zabka788
25. jún 2017
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

baby dakujem za tipy, urcite sa objednam hned ako budem moct uz sa tesim🙂

maminkamija
13. nov 2017

Baby prosím vás mam dioptrie +1 a chcela som šošovky. Bola som dva krat u rôznych optikách. Dali mi vzorky ale neviem . Nevidím v tom dobre vidím rozmazane furt musim žmurkat aby som zaostrila. V druhom prípade na do 10 minútach hlava príšerne bolela a tiež som videla rozmazane... máte niekto podobne skúsenosti?

iwkap
Autor odpoveď zmazal
iwkap
18. mar 2023

Dobrý deň, predám čisto nové nerozbalené jednodňové kontaktné šošovky TopVue Daily (30 šošoviek) 2 rôzne dioptrie:
Dioptrie -3.00; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Dioptrie -2.75; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Cena: každé balenie za 10€, spolu 20€

Strana
z3