icon

Koža plná znamienok a nulové sebavedomie. Som v tom sama?

4. jún 2021

Baby, cely zivot sa trapim, ze som ako dalmatin. Moja koza je posiata znamienkami, nemam ziadne sebavedomie, nedokazem sa mat rada. Nepomohol ani psycholog 🙁
Ja ani neviem, co chcem pocut...niekedy sa mi stane, ze stretnem cloveka s rovnakym problemom a vtedy sa citim lepsie, ze nie som na tomto svete sama.
Ja viem, ze su horsie diagnozy, choroby, ale ja s tym zijem uz 35 rokov a neviem sa prijat taka aka som. Desim sa vzdy leta, ked musim chodit odhalena a pohlady ludi mi nerobia dobre na psychiku. Ste tu niektore s rovnakym problemom a zijete plnohodnotny zivot? Foto by ma potesila, kludne do IP, ze nie som jedina a ze nie som zruda za aku sa povazujem.
Prikladam aj foto, aby ste videli, ze nezvelicujem.

Koža plná znamienok a nulové sebavedomie. Som v tom sama?
Strana
z3
simsalabim
4. jún 2021

Ja mam kozu posiatu pehami a znamienkami a v zivote som to nebrala, ako nejake minus. Normalne nedokazem pochopit, co ti vadi 🤷‍♀️ Toto je fakt na psychologa.

stevvvka
4. jún 2021

Vôbec to nevyzerá strašne, ani na jednej z fotiek, keby nenapíšeš, ani si nevšimnem.

Každý má nejaký "nedostatok", s ktorým môže byť aj zmiereny, ale myslí si, že je ho vidno... Ale 90 percent ľudí ho ani nevidí, lebo sa zaoberajú sami sebou.

Ten problém je len v tvojej hlave, nie na koží. Treba sa prijať a mat sa rad. Vyskúšaj iného psychológa.
A píšem to v dobrom.

Ja som dlho mala komplexy zo svojej váhy. Trocha som schudla, nie veľa, ale vidím sa inak, rozmýšľam o sebe inak, dvihla som si sebavedomie a som šťastnejšía, aj okolie to vidí, a pritom to bol len 5-6kil. dalsich 15 by mohlo ísť kľudne dolu. Ale nie je to o tom, že potom.bUdem šťastná, keď schudnem. Teraz treba byť šťastná. Zmierena s telom. Ci schudnem alebo nie.

dahra
4. jún 2021

- mam možno 30-50 mini/midi znamienok len na jednej ruke. Robia sa mi aj mini bradavičky. Po pôrode a vekom sa to zhoršilo a pribúda ich. Na tvári mám aj hnedé škvrny. Nohu lýtko o 5 cm hrubšiu ako druhú, v lete opúcha ešte viac. Na nej od narodenia dvojitú vrstvu žíl, takže moje nohy vyzerajú, že k sebe nepatria. Kvôli tomu nikdy nenosim kratasy. Ale znamienka som nikdy neriešila. Cca 8 mi už vybrali. Prikladam jedno predlaktie a rameno. Mama mojej sestry si uz možno aj 20 nechala vybrat. Niektoré mala vacsie ako 2eurovky a vypuklé. Ona sa s tým ani na kupko nehanbila. Obal nie je podstatný.

nominativ
4. jún 2021

Pôsobí to, ako keď bežná štíhla žena hovorí, že je tučná. NAOZAJ to nie je nič hrozné. A už vôbec nie v tejto dobe, kedy sa tieto nedokonalosti napr v módnom priemysle už berú ako plus. Tiež mám veľa znamienok, akurát nenosím odhalený chrbát, ale inak to nestojí za trápenie sa. Je to len v tvojej hlave, v ničom inom. Som si na 110% istá, že si nikto nepovie "ty kokos, fuj, tá má znamienok!!!"

soldi
4. jún 2021

Ja mam taketo ruky, plecia, chrbat, tvar a nikdy som sa nad tym nepozastavovala. Myslim ze vacsina ludi nevidi na Tebe nic divne, je to iba v Tvojej hlave. Skus sa naucit mat rada samu seba aka si 🙂

didi2102
4. jún 2021

Toto je moja ruka,mám to po celom tele ,najviac ma štve tvár,mám 31rokov,občas ma to trápi ale len tá tvár,neako to neriešim lebo nedá sa s tým nič robit,mám dve deti,manžela,vybrať si ma takuto

lenkakravcova
4. jún 2021

Ja nechodím odhalená takže toto neriešim. Inak mam tiež kopu znamienok po rukách i keď asi nie až tak veľa.

tinkerbell
4. jún 2021

Vyzeráš úplne normálne, keby si na to sama neupozornila, tak ani si to nevšimnem. Skús sa zamerať na sebaprijatie a sebalásku, mne v tomto veľmi pomáhajú videá od Katka Runa. Pozri napr. toto

https://www.youtube.com/watch?v=-KbLAoD7aV4

Nikto nie je dokonalý. Ja mám na nohách kŕčové žily a metličky, akoby som bola stará babka a to mám len 37 rokov, pozri.

autor
4. jún 2021

@dahra
@didi2102
@soldi
@nominativ
Dakujem Vam vsetkym za ohlasy, povzbudive slova a Vam spolubodkovanym aj za fotky 🤗 absolutne som necakala tolko reakcii a hlavne pozitivnych 😃 normlane ste mi dnes spravili krajsi den a vecer som sa vybrala na zmrzku v kratkych satach a neriesila sa.
Dakujem Vam za kazdy uhol pohladu, som rada, ze nie kazdy to vnima ako nieco hrozne (stretla som uz aj s blbymi poznamkami, vsak ludia vedia byt kruti) a ze teda mozem fungovat ako normalny jedinec a necitit sa trapne a menejcenne.
Dakujem aj za Vase foto, ze ste v "tom" so mnou a za mile slova.
V neposlednom rade, skusim sa zamerat na to sebavedomie, nejake techniky ako dopomoct k jeho zvyseniu. Katarina Runa mi vyskakuje ako reklama, tak to skusim pozriet 😊
Majte pekny vecer vsetci, ktori ste prispeli svojim nazorom a sprijemnili mi den ♥️

sszuzu8
4. jún 2021

Ježiš moja a toto je problém? Znamienka sú krásne a navyše veľa mužov ich považuje za sexy. Mam ich snáď milión a nikdy by ma nenapadlo dat si ich odstrániť alebo zakryť. ❤️ A každým rokom sa mi robia nové dokonca aj pehy. Jedno ma priemer 6cm dokonca na stehne 🙂 pre toto sa vážne trápiť nemusíš a nemyslím ze to. Treba titulovat diagnóza. Pozor na slová aby sa ti raz z toho nejaká diagnóza Nevyskytla.nedajboze. Slovo má veľkú moc..

viera27
4. jún 2021

Joooj,ze vela znamienok 😂. To je nic,ver mi. Keby si mna videla. A mam aj velke,kadejake vypukle,aj na tvari. Len na pravej polovici tvare mam 11 znamienok 😂. A aj napriek tomu som naozaj velmi pritazliva a o muzov a ponuky rozhodne nemam nudzu (aj ked nie je z mojej strany zaujem). Takze je to len o tebe,ako sa citis ty. A ked ti mam pravdu povediac,to co my same povazujeme za strasne si vela ludi vobec nevsima,ani ich to vlastne nijak nezaujima. Povedz si uprimne,hnusia sa ti znamienka na niekom inom ako na tebe? Predpokladam ze nie,vsimnes si ich,kedze si na ne zamerana kvoli svojmu "problemu". Ale asi u inych ludi k ich znamienkam nemas nijake pocity. Preco si teda myslis,ze oni si vsimaju tie tvoje?

nevenka
5. jún 2021

Ja mam 38 a niet miesta, kde by som nemala znamienka, robia sa mi snad kazdym dnom nove a nove. Aj na tvari, doslova VSADE. No a zijem, snazim sa neriesit. Som proste taka. Mam 3 deti, manzela a ma rad taku, aka som. Ja momentalne riesim ine, zavaznejsie veci. Poradit neviem veru.

janetinka27
6. jún 2021

jooooj, ja ich mam ovela viac a kopec ich mam na tvari. na rukach a pleciach ich mam az v oblucikoch,ako keby ich niekto naschval namaloval😀 ja som si to nikdy nevsimala a ani neuvedomovala.mam aj na nose,aj ked len male.rozmyslam,ze kde nemam ziadne, lebo vsade sa nejake najde😀

pimpulienka
22. jún 2021

Napíšte mi súkromnú správu. Úplne presne viem, o čom hovoríte..

rawmamka
23. jún 2021

@pimpulienka Máš nejaký overený recept, prípravok alebo skôr osobnú skúsenosť s týmto kožným prejavom ?

pimpulienka
23. jún 2021

@rawmamka osobnú skúsenosť

rawmamka
23. jún 2021

@pimpulienka Ďakujem za odpoveď.

hejyou
23. jún 2021

Tak si kup kryci makeup co zakryje aj tetovanie a ked ides von vzdy si aspon ruky zakry makeupom ...nemas to nic strasne podla mna

autor
23. jún 2021

@hejyou juuuuj, no to by som minula asi cely make up 🤭 ale dakujem za radu. A ani neviem, aky je to make up, mozes dat link? Dakujem

ajkamatko
14. sep 2021

Ahoj,mohla by som sukromne s tebou popísať? Mám podobný problém

dmk_1
14. sep 2021

Ja mamt taktiez plno znamienok, najma za moj chrbat som sa velmi hanbila, neexistovalo,aby som si obliekla tielko, nieco na ramienka, v plavkach som si stale nieco prehodila cez chrbat. Niekedy pred 30tkou som to prestala riesit, teraz ma to uz netrapi. Top s odhalenym chrbtom by som si teda nedala, ale uz by som sa netrapila. Dnes je inakost v mode, si krasna taka, aka si a znamienka nie su koniec sveta. Nedala by som ani na rady, ze si daj vybrat - debilita na ntu. Ja som si dala vybrat dve - jedno pre podozrenie Dr. a druhe som si stale skrabla, blbe miesto. Mam po tom otrasne jazvy, lepsie bolo to znamienko. Vidim z toho jedine vychodisko, zapracovat na tom, aby si svoje telo lubia a akceptovala take, ak je. Drzim palce 🍀

autor
15. sep 2021

@dmk_1 Dakujem za mile slova 🤗 inak, normalne ste mi pomohli a bola som trosku sebavedomejsia, dala som si aj kratase a neriesila. Tielka nenosim, chrbat mam najhroznejsi z celeho tela, ale uvedomila som si, ze nebudem trpiet v tom horku, kto ma problem,nech sa nepozera. A keby si mam povyberat vsetky, tak som dorezana krizom krazom. Na chrbte mam hrozne nepekne jazvy 🙁 cize davam prec iba kriticke na odporucanie dr. Pekny vecer 🤗

mironka
15. sep 2021

Ja mam kvoli zarastenych nechtom od detstva pooperovane nechty na nohach. No otrasne to je. Od detstva som nedokazala nosit v lete otvorenu obuv. Myslela som,ze kazdy mi kuka na tie prsty na nohach. V lete nonstop silonky na nohach. Mam 34 rokov a len prednedavnom som sa odhodlala a neriesim to. Len ani peknu pedikuru nemozem mat. A mam velky krivy nos. Neznasam sa pozerat na seba na fotkach. Ale nikdy by som si ho nedala operovat. Takto som to ja.

evaachesa
15. sep 2021

Bože som sa zľakla že kto sem zavesil moju foto 😱 čisto moja ruka 😅 ja mám ruky posiate znamienkami a v lete mi na nich vyskočia aj drobné pehy. Keď si chcem dať skontrolovať znamienka, tak jedine fotofinder prístrojom čo skenuje celé telo. Ak by mi mali po jednom kontrolovať tak sa nedoplatím 💁 v tehotenstve a po pôrode mi na bruchu povyskakovalo milión drobných škvrniek a zopár bradavičiek. Mám 35 🙄 chystám sa že si to dám odstrániť laserom. Okrem tých znamienok mám aj nepekné metličky na nohách. Už raz som si ich dala odstrániť laserom, no urobili sa nové. Keď som bola mladšia, tak som nenosila sukne či kraťasy. Začala som až počas vysokej a aj to len vo voľnom čase 😀 povedala som si že to celé kašlem, som aká som a nebudem sa v horúčavách potiť v nohaviciach. Doteraz ale chodím radšej v dlhých nohaviciach či legínach, no na dovolenkách sa viac odviažem 😅. No tie ruky absolútne neriešim, beriem to už ako banalitu.

elenita
16. sep 2021

@evaachesa ahoj, ako keby si o mne pisala. Teraz mam 3.babo, v tehotenstve mi vyskocilo dalsich milion znamienok. A metlicky na nohach mam tiez 🙈 a extra bledu pokozku, ze na nej vsetko vidno. Ale neriesim, kazdy sme nejaky 🙂

lenik888
31. júl 2024

Prosím môžeš mi napísať správu? 🙏

Strana
z3