icon

Kozmetika na problematickú pleť

eminka7
14. aug 2013

Aku kozmetiku pouzivate? potrebujem cosi na moju plet, kt. je stale s akne aj ked som uz par rokov po puberte 😒 pravidelne chodim ku kozmeticke ( niekedy lepsie,niekedy nebadam vysledky ☹ ),ale inak nic moc. Jednoducho s tym budem bojovat zrejme cely zivot,ale tak chcem si aspon zadovazit nejaky dobry krem a make-up na takyto typ pleti. Vyskusala som uz aj lacnejsie verzie,aj drahsie (napr. Bioderma= strata penazi a to doslova ), rozmyslam nad niecim z AVonu/Oriflamu...sama neviem do coho ist tentoraz... celkom sa mi paci kozmetika Alverde v dm-ke, mate ju niektora? Dikes za rady a tipy 😉

lulutsija
Odpoveď bola odstránená
elik5
27. apr 2016

organický argánový olej na pleť je naozaj super, pomáha na akné ale aj retinol - mne retinol pomohol stiahnúť zápalové vriedky, čo sa dlho opakovali. tieto dva su asi najlepšie na akné, čo ja poznám. niekto hovorí, že aj kyselina hyaluronová má protizápalové účinky, ale mne na akné nepomáha. to skôr na vrásky.

lulutsija
Odpoveď bola odstránená
lindusss176
Odpoveď bola odstránená
leontina16
28. apr 2016

Ahojte , já mám vyskúšanú kozmetiku Aromamedica - príravky na akné. Prajem úspešný boj!!! 🙂

lindusss176
11. máj 2016

Mne na problamaticku plet pomohla sada na necistu pleť , prírodná nemecká kozmetika. I ked sa mi trosku nepácilo ako bola zabalená bylinna pletova vode pre necistu plet.

elik5
11. máj 2016

tolko je kozmetiky na trhu, ze keby som mala otestovat viacere znacky, tak miniem celu vyplatu len na kozmetiku 🙂 takze ostavam verna tym, co som s nimi spokojna, aktualne te tesim z novinky mojej oblubenej znacky, maju organicky krem s arganovym olejom, prirodna kozmetika je NAJ

biokozmetika
Odpoveď bola odstránená
doriss_po
Odpoveď bola odstránená
lulutsija
14. máj 2016

@doriss_po napisem ti do spravy 🙂

lumma
14. máj 2016

Zvnútra mne pomohol zinok.. a lokálne namiesto pletových vodičiek salycilový 3% lieh..

elik5
21. máj 2016

@doriss_po jednoznacne retinol s kyselinou hyaluronovou je aj na vyrazky aj na vrasky, ja kym pouzivam retinol tak som v pohode, ale ked prejdem na inu kozmetiku tak sa hned vytvoria, este kozmetika s arganovym olejom je super na vyrazky ale na vrasky je slabsia, pokial mam aj nejaku druhu kozmetiku a urobi sa vyrazka, skombinujem s retinol kremom. mne pomohla aj na take vriedky co sa mi robili strasne dlho stale na tom istom mieste a potom sa mi rozsirili - asi som si tam naniesla infekciu, tak tiez som natierala len retinol kremom alebo serom.

anulienkalenka
24. máj 2016
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

@doriss_po vyskusaj prirodnu kozmetiku pevonia, jauz roky pouzivam od nich krem na problematicku plet, aj ked by som uz problematicku v mojich rokoch nemala mat...A mensie vrasky riesim olejovymi maskami vzdycky na par hodin a podobne, treba to striedat.

cake212
6. jún 2016

@elik5 hej pupalka je super, aj ja som ju pouzivala, ale uz ma akne netrapi, mozno aj to pomohlo, mala som ho hlavne v tehotenstve

cake212
6. jún 2016

@elik5 a ktoru s arganoavym olejom? wellmaxx? ja som pouzila od nich ten pupalkovy olej, ale rozmyslam aj nad organickym fluidom, lebo som citala dobre referencie, ze je vhodny aj na extremne citlivu plet

elik5
7. jún 2016

@cake212 wellmaxx mam len krem s arganovym olejom, ja nemam citlivu plet ale je vyborny, davam ho aj dcerke na brusko a aj na suchsie miesta, ma dermatitidu a toto je prirodna organicka kozmetika len kombinacia olejov, co mam precitane, tak jej to nema ako uskodit, vonia krasne a hlavne ze je na extremne suchu pokozku pomaha, skusali sme uz aj z lekarne rozne drahe znackove masticky na dermatitidy aj na predpis, ale nepomohlo, toto jej robi fajn, mozno preto, ze ona neznesie chemiu, aj na vlasky jej musim kupovat specialny sampon, inak sa jej robia supinky ako dermatitida, takze uz to mame relativne podchytene, mozno ze tie kremy z lekarne boli chemicke tak jej nerobili dobre, ale tento kremik od welmaxu je prirodny bio s olejikmi tak preto jej dobre poskodene miestocka premasti a neskodi jej

cake212
8. jún 2016

@elik5 Dcerke sa zase robi sucha koza pod krkom, vyzera to ako alergicka reakcia, ale neviem z coho to ma. Vyskusam tu kozmetiku s arganovym olejom a uvidime, lebo som jej to natierala fenistilom, co nie je velmi zdrave.

barbieenka
9. jún 2016

Ja som teraz objavila novu kozmetiku teda aspon pre mna a som s nou moc spokojna vola sa La Cherve a Le Chaton , maju ju ako novinku na mojom oblubenom eshope krasnadoma🙂

36kika36
15. jún 2016

Ahojte baby, často vidím písať o kozmetike Nobilis Tilia. Pomohla by táto kozmetika aj mne? Trpím tiež problematickou pleťou (rozšírené a viditeľné póry, mastná pleť), zapálené vyrážky sa mi nevytvárajú (len pred menzesom cca 2-3 a tie si vysuším korekčnou tyčinkou). Moja pleť pôsobí neestetickým dojmom, na pohľad povrch pleti nie je hladký, na dotyk však áno. Vyskúšala som aj prírodnú kozmetiku, zmenila som stravu, chodím pravidelne ku kozmetičke, no neprichádza ani zlepšenie a ani zhoršenie. Jediné pozitívum na pleti vidím v lete, pleť zhnedne a pôsobí o niečo "krajšie" a zdravšie. Ďakujem za každú radu 🙂

sili82
15. jún 2016

@elik5 mozes mi napisat, aky krem s retinolom pouzivas? Kde to kupujes a tak. Dakujem.

riaela
20. jún 2016

@eminka7 Ahoj Eminka. Myslím, že iba krém a make up tvoj stav pleti neporiešia. Skús ísť na to úplne od začiatku a jednoducho. 1. Čistenie - záleží na tvojom type pleti 2. Tonikum + exfolinat 3. Kvalitný, vhodne naformulovaný hydratačný krém. Ak budeš túto jednoduchú trojkrokovú rutinu používať pravidelne ráno i večer výsledky sa začnú dostavovať už po prvých dňoch. P.S. Neodporúčam ti s tvojim typom pleti skúšať AVON alebo Oriflame, vzhľadom na to, že tieto kozmetické rady používajú dosť parfémov a farbív, čo aknóznej pleti naozaj neprospieva.

mirka136
20. jún 2016

Vyskusaj koznu lekarku. Dobra kozna by mala problemy s akne vo veku kedy by uz nemalo byt riesit aj tak, ze ta posle k inym odbornikom. Akne moze byt len prejavom ineho skryteho problemu o ktorom nemusis vediet. Na mieste je navstivit zubara, ORL, gynekologa (hormonalny profil), gastro..dovody mozu byt rozne. Sama som si tym presla, ale ak je vnutorny problem, nepomozu ani najlepsie maste sveta...drzim palec.

elik5
21. jún 2016

@sili82 ja mam devee retinol

elik5
Odpoveď bola odstránená
elik5
21. jún 2016

@cake212 bola som s malou u lekarky tak sa ma pytala na kozne prejavy a povedala, ze sucha pokozka u mensich deti je normalna, staci pokozku premastovat, ale ze z toho vyrastu, netreba to mastit chemiami ani nicim na predpis, moze byt kokosovy olej, arganovy olej, fenistilom nenatierajte, ukazte to aj vy lekarke, urcite vam povie, ze je to u deti normalne a ze z toho vyrastu, odpoved potesila 🙂

lauramal
3. nov 2016
Používateľ lauramal je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lauramal.

ahoj dlho ma trapilo akne a strasne sa mastiaca plet zacala som pouzivat prirodnu kozmetiku happyskin, 2x za tyzden som spravila vzdy to ze ocistila som tvar vodickou Jade potom som spravila peeling tváre mne najviac sa pacil peeling clementina s marhulovymi jadierkami trochu drsnejsi ale o to lepsi bol po peelingu som nechala posobit na tvari cca 5 minut zmyla som ho konjac spongiou potom som namydlila tvar mydlom Eben to je mydlo s aktivnym uhlim je vyborny a nechala som na tvari niekedy aj pol hodinu aj viac ked som bola leniva to zmyt :D :D ale s tym nic nepokazis 🙂 Eben treba pouzivat ako pletovu masku v tedy ovela lepsie zaucinkuje a uz hned po prvom pouziti som videla ze ako pekne mi ako keby zmizli niektore cervene vyrazky a plet som mala hladku jemnucku a potom nakoniec som vzdy pouzila aloe vera gel 🙂 a takto sa mi dala plet do poriadku a teraz nemam problemy s akne .. ale samozrejme popritom treba navstevovat kozmeticku

zenulkaaa
3. nov 2016

Ja by som odporučila Mixu. Je to kozmetika určená na citlivu pleť, čo je vlastne každá pleť, ktorá má nejaké problémy - akné, vyrážky, rozšírené pory, fľaky atd.
Má rozne produktové rady, pozývam do našej skupinky Mixa, kde sa dozvieš viac:
https://i.modrykonik.sk/pridaj_sa_do_skupiny_Mixa

matrioska86
29. apr 2017

Ahoj, ja mam dobre skusenosti s kozmetikou Nuance. Nemam sice az taky problem s pletou aky ty, skor mam strasne mastne celo a zvysok tvare mam zase suchu :( ale po 2 mesiacoch pouziavania mam pocit takej prijemnejsej pokozky. Make-up velmi nepouzivam, len tak vynimocne tak v tom ti velmi neporadim :(

gabona1
3. máj 2017

Ahoj, aj ja mám teraz kozmetiku Nuance z lekárne, som s ňou spokojná. Ja mám teda citlivú pleť, ale toto mi nerobí žiadny problém...Sú rôzne, treba sa ísť poradiť..Make Up už nepoužívam, mám rada CC krém, momentálne mám od mary kay, mala som už rozne..musí ti sadnúť tiež. Ideálne, keď máš vzorku a vyskúšaš ho.

kika666
15. júl 2017
Používateľ kika666 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kika666.

No ja určite odporúčam do kozmetiky zainvestovať a nešetriť na sebe. Ja používam bio kozmetiku už nejaký ten čas a môžem len odporučiť hlavne značky Saloos a Bione Cosmetics sú TOP! Či už krémy, peeling alebo rôzne olejčeky a pre všetky vekové kategórie, či na problematickú pleť s akné, suchú pleť alebo na vrásky.. a všetko navyše krásne vonia. Dá sa to zakúpiť v niektorých lekárňach, ale ja to nakupujem stále cez internet konkrétne zo stránky notino, kde máte vždy ešte aj nejaké super zľavičky a navyše ešte vám poradím super tip ako ušetriť pekné peniažky - zľavové kupóny zo stránky http://www.kuponyzdarma.sk/notino-sk/ ;) takže za mňa jednoznačne toto! 🙂