icon

Ktorý prípravok skutočne zvyšuje hodnoty železa?

kika541996
8. aug 2025
michaela329
8. aug 2025

Sorbifer pomohol, globifer ani ťuk. Treba si dávať aj pozor ako užívať.

vev82
8. aug 2025

@kika541996 Tardyferon

jvasenka
8. aug 2025

@kika541996 ja som v tehotenstve jedla veľa hovädzieho masa a sestrička bola prekvapená aké mám vysoké hodnoty.. inak však poradiť neviem

billy_jean
8. aug 2025

Teraz s tým bojujem. Mám Hemoplus so sirupom od Dr. Max, ale nevidím nejaké pokroky. Stále sú všetky hodnoty pod normu. Absorpcia železa sa môže znížiť príjmom potravín a nápojov s obsahom rastlinnej vlákniny, príjmom mlieka a mliečnych produktov, vajíčok, kofeínu (káva, čaj), prípravkov s obsahom vápnika, antacíd apd. Tam je potrebný odstup od železa.

janinah
8. aug 2025

Melasa

martinmmartin
8. aug 2025

Pecienka bravcova velmi lahko grilovana

oliviakatka
8. aug 2025

Priamo do žily ✌🏼

lublub
8. aug 2025

@kika541996 svokrovi sa stracalo železo, obvodak mu nevedel pomôcť .kadejaké zeleza bral a nič...nakoniec mu hematologicka predpísala vitamín B ale teraz neviem ci 6 alebo 12....a týmto sa mu upravilo....dlho sa s tým trápil...a.nakoniec jednoduché riesenie

majamat
8. aug 2025
@lublub

@kika541996 svokrovi sa stracalo železo, obvodak mu nevedel pomôcť .kadejaké zeleza bral a nič...nakoniec mu hematologicka predpísala vitamín B ale teraz neviem ci 6 alebo 12....a týmto sa mu upravilo....dlho sa s tým trápil...a.nakoniec jednoduché riesenie

@lublub problem je, ze mu neurcili spravny dovod anemie.
zavisi od toho co je dovodom a dr automaticky akosi casto predpokladaju, ze je to z nedostatku zeleza,c o casto aj je, no u neho to bol nedostatok niecoho ineho.
mozno B12, tu byva casto problem a doporucuje sa aj kyselina listova a B6, pri anemii.

monny222
8. aug 2025

@kika541996 zakaznicky si objednavaju pre seba aj pre deti na anemiu Narosan čučoriedkovy z Justu 🙂 mrknite aj recenzie na nete ak by, ze nezapeka tak ako Globifer a Maltofer, a realne pomaha 🙂 je drahsi, ale pochvaluju si ho 🙂 keby ste mala záujem kľudne mi napiste 🙂

danielahamar
8. aug 2025

Tiež mám narosan

cukroska
8. aug 2025

@kika541996 Mne vždy Sorbifer a to som mávala veľmi nizko.

larsen
8. aug 2025

Narosan vôbec nepomohol, Sorbifer durulex bol na môj žalúdok veľmi ťažký, Maltofer tráviace problémy, Globifer pomohol, ale neskôr, keď som ho brala častejšie bol už aj ten neúčinný. Brala som tých preparátov viac, len si už nepamätám názvy. Avšak ani jeden nepomohol.
Veľmi dobre sa ujal preparát Moja krv od Duolife. Tam sú všetky vitamíny a minerály a aj železo. Treba brať cca tri mesiace.
B12 mi pichali injekcie, ale zabrali len na chvíľu, aj som vtedy pribrala 10 kg.

engel76
8. aug 2025

@kika541996 trstinova melasa black strap.

luccija
8. aug 2025

@kika541996 Maltofer, Sorbifer do mesiaca som mala dobré hodnoty
Plus c vitamín, kys.listova

taktotedanie
9. aug 2025

@kika541996 globifer, melasa
Mne pomohol sorbifer

svetlonos
9. aug 2025

Bud priam infuzia alebo oleovital forte 30mg 3x denne. Maju ho v AT, je bez vedľajších účinkov.

danielockazihlavka
9. aug 2025

Brali sme chlorellu gw, u dieťaťa o 1,5 mesiaca hodnoty v norme.