icon

Má čajovníkový olej pomôcť pri suchom oku?

26. nov 2023

Dievcata, nemate prosim niektora skusenost s aplikaciou cajovnikoveho oleja na mihalnice a viecka? Liecim sa na syndrom sucheho oka a blefaritidu, ktora moze byt sposobena prave roztocom demodex. Aktualne mam oci v dost zlom stave, uz som vyskusala fakt vsetko, rozne lieky aj procedury na klinikach a chcem skusit este ten olej. Len ho potrebujem zmiesat- myslite ze 1 kvapka oleje a dve-tri kvapky vody by mali stacit?

Strana
z2
michaela329
26. nov 2023

@taktotedanie preto som pisala, nech sa opyta lekarov, ktorí jej to poradili. Na každej kozmetike s jeho obsahom mám totiž napísané, ze k očiam nesmie - na oleji samotnom tiež. A nikto jej tu neradil naschvál zle, jednoducho každý podla svojej skúsenosti.

autor
26. nov 2023

@taktotedanie dakujem velmi pekne za odpoved...ano samozrejme viem ze sa to pouziva, ako som pisala, su o tom seriozne vyskumy ze iba cajovnikovy olej dokaze odstranit demodexa a problem je prave ta koncentracia...nikdy by mi nenapadlo liat ai nieco do oka ale presne ako si povedala iba mierne si tamponom alebo tycinkou potriet...

taktotedanie
26. nov 2023

Je to neprijemne ale pomoze na demodexa
Zatial co som mala pripady tak pomohol

slavomira236
26. nov 2023

Ja si ho davam na zuby ked ma bolia a zaberie
Ale ma hnusnu chut . Okolo oka by som si ho nedavala

autor
26. nov 2023

@taktotedanie a s tymi pacientmi co mate vy skusenosti tak si davali 100% ale zriedeny? Ze si iba opatrne potierali mihalnice?

viestta
26. nov 2023

100% australsky tee tree olej sa da kupit aj u nas
https://www.mojalekaren.sk/australian-bodycare-...
Je este jedna znacka, ktora sa predava v lekarnach

majlo1234
26. nov 2023

Ja ti poviem, ze vyskusaj, ci vydrzis a urcite zriedit. Mna strasne stipe na sliznici neriedeny, aj na pokozke ma stipe a na ociach je uplne jemna. Nedajboh si zatries do oka, tak to asi bude velmi stipat

simca06022011
26. nov 2023

@taktotedanie presne som cakala, kedy napises :D (nie v zlom to myslim) Len potom povedz ako je to s riedenim, pretoze ten olej ked si das co i len do blizkosti mihlanic tak ti vystipe oko a to o tom nieco viem, neviem ci si to na sebe skusala...
chapem, ze je to super vec, a urcite sa to odporuca, ale pochybujem ze s neriedenym tea tree je to bezpecne.

simca06022011
26. nov 2023

aj toto si skusala : Naviblef™ Eyelid Foam/Novax Pharma/Italy ? (tam je viac druhov ak to pozeram)
Inak to ze to u nas nie je, je podnikatelska prilezitost :DD

taktotedanie
26. nov 2023

@simca06022011 vzdy lepsie vydrzat kym vystipe ako mat taketo zvieratko v mihalniciach

autor
26. nov 2023

@taktotedanie a prosim v 100% forme si to u vas davali pacienti alebo riedili?

simca06022011
26. nov 2023

@taktotedanie no ked povies.. preto je vsade 15minut vymyvat vodou ak sa dostane do oci :D

taktotedanie
26. nov 2023

Bud si kvapli kvapku niekde napr na stol a kusok z kvapky potom otreli o vatovy tampon cize tam nemas ako keby celu kvapku len kusok alebo 2-3kvapky a do stamperlika

taktotedanie
26. nov 2023

@simca06022011 ano vidim, ty si ten typ “vsetko viem, vsade bola, vsetko videla”
A poradila si nanic pekny vecer

taktotedanie
26. nov 2023

@simca06022011 a mimochodom pani autorka si to do oka davat nebude ale len na mihalnice

taktotedanie
26. nov 2023

Autorka neboj toto pomaha, bud len minimum fakt minimum ani nie celu kvapku na vatovu tycinku alebo zried v stamperliku vody ( ak sa bojis tak radsej pouzi zriedeny aj ten zaberie)
Ludia si aj horsie veci kvapkaju do oci ako napr zriedeny betadin ci bazenovu dezinfekciu ak to ich stav vyzaduje, prajem pevne nervy opatrne nanasaj nie do oka a verim ze sa ti coskoro polepsi
Ak uz bude ok nezabudaj na hygienu oci a hlavne mihalnci aby sa to nevratilo- hygiena je zaklad

janage
26. nov 2023

@taktotedanie moja osobná skúsenosť je taka, ze na oči nikdy. Na inom mieste u dieťaťa tento olej zriadený spustil takú reakciu, že Koža bola akoby spalena a hojilo sa to 2,3 týždne Stalo sa to po 2,3 aplikácií. Od vtedy ani sa priblížiť nemôže k nemu.
Ak jej to poradil lekár, nech jej to dá do správy aj s postupom a buchne na to svoju pečiatku a podpis.

taktotedanie
26. nov 2023

@janage pri tejto diagnoze som tu peciatku a podpis dala s cistym svedomim pretoze toto je liecba na dane ochorenie..pekny vecer

janage
26. nov 2023

@taktotedanie áno, dala si, pacientovi, ktorého si osobne videla, vieš akú inú liečbu absolvoval, či práve absolvuje. V tomto prípade si autorku ani len nevidela a vôbec nevieš jej anamnézu, ani som nepostrehla odporúčanie najprv skúsiť či na toto nie je alergická.
Neriešim teraz účinnosť, ale možnú reakciu.

autor
26. nov 2023

@janage je vidiet ze @taktotedanie je odbornicka, pozna tuto liecbu ktora je uz v inych krajinach zauzivana kedze cajovnik je jedina vec ktora moze ucinne znicit tohto kozneho parazita...a samozrejme nepotrebujem aby ma niekto poucoval o alergii...ved samozrejme vyskusam najprv na ruke alebo malej casti tvare...alergicku reakciu mozes dostat naozaj z obycajneho kremu ktory je bezne dostupny a inym ludom vyhovuje...kedze som uz vyskusala vsetko vratane tepelnych a pulznych terapii skusim aj toto preco nie...ak by mal niekto take bolesti oci ako ja, bol by ochotny vyskusat naozaj cokolvek

autor
26. nov 2023

@taktotedanie vyskusam a dam vediet..dufam ze toto mi konecne prinesie ulavu po tolkych rokoch

taktotedanie
26. nov 2023

@janage ach dobre , zbytocne cokolvek vysvetlovat
Oekny vecer

taktotedanie
26. nov 2023

Drzim palce

janage
26. nov 2023

Vychádzam len z vlastnej odzitej skúsenosti. Reakcia bolo silná, nie po prvom raze, a tento olej naozaj nie je na úrovni krému z lekárne.
Ja veľmi dobre chápem, že už si ochotná vyskúšať všetko, Tvoju frustráciu a beznádej. Tvoje oci, tvoje rozhodnutie. Držím palce.

hradnapani
Autor odpoveď zmazal
autor
28. nov 2023

Tak len davam info ze som dnes skusala aplikovat ten TTO na oci..najprv na vrchnu cast dlane, potom som si kvapla jednu kvapku na vatovu tycinku a presla riasy a potom ked som mala viecko zavrete jemne presla aj ku korienkom rias...absolutne to nie je neprijemne, trosku to pali, ale skor ako mentol...a po cca 15 min to zacalo odznievat...zatial bez akejkolvek reakcie....

autor
16. mar 2024

@taktotedanie ten cajovnikovy olej na oci mi bohuzial nezaberal...situacia sa zhorsila tak, ze sa mi zacali uz v okoli oci, na oboci ale momentalne hlavne na jednej strane cela objavovat vyrazky...bola som u koznej, ta na pohlad konstatovala ze vyrazky su od demodexa, nasadila krem Rozex...uvidim ci mi pomoze, lebo na internete som sa skor docitala ze ludom pomohol ivermektin bud vo forme kremu alebo tabletky....uz som z toho aj unavena, stale mam velke bolesti a zapali zliaz oci a teraz este aj tieto vyrazky

taktotedanie
17. mar 2024

Vyskusajte ten rozex a uvidite kazdemu zaberie nieco ine

vorkola
15. dec 2024

ten tea tril oiil 100% nedavaj v ziadnom pripade okolo oci, on je aj velky zakerak, ked nevies s cim ho riedit, a toboz okolo oci,Vsak vl etaciku toto je jasne napisane pozor na oci,Len aby si neprisla o zrak

Strana
z2