icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

joannita
23. jún 2023

@domca90 ake malinke mas znamienka co treba sledovat? Kolko maju mm?
To priatelove, pokial je vystupene a vzdy bolo vystupene, tak by malo byt ok. Urcite je lepsie ale skontrolovat

domca90
23. jún 2023

@joannita jedno znamienko ma 0,3mm(na ramene),dalsie ma skoro 0,2mm(na nohe vzadu),dalsie ma 0,1mm(na vnutornej strane ruky pri pazuche) a posledné má 0,3-0,4mm(na bruchu) ale to na ramene a na bruchu si dam vybrat radsej po lete,na jesen.

domca90
23. jún 2023

@joannita bože rozmýslam ci som udala dobrú mierku 😀 a ani nie 😀 proste 3mm,2mm,1mm a posledné má 3-4mm.....

joannita
23. jún 2023

@domca90 jasne, ja som pochopila, to by bolo ozaj miniaturne 🙂
A v com su podozrive oed su takto male?

domca90
23. jún 2023

@joannita ona ako ich odfotila ešte takým ručným a dala na obrazovku,boli 20krat zväčšené a prístroj ich potom vyhodnotil a majú taký nepravidelný tvar, nie sú tak pekne ohraničené.takto mi urobila 31znamienok.tieto 4 znamienka sa priblížili k tej hranici,k polovici,čo je v prístroji zadané, ze treba trochu už sledovať znamienka.

domca90
24. jún 2023

@kalianka ahoj.takto sa mi to podarilo odfotiť

domca90
24. jún 2023

@kalianka ešte takto s bleskom

olsan
24. júl 2023

@domca90
@domca90 Mám na podobnom mieste a väčšie...Pred rokom som bola na koznom a že je to lezia, ale teraz sa mi to zväčšilo, je to divné a mám neskutočný strach. 😞

domca90
25. júl 2023

@olsan a co znamená prosím ta lézia?je to nebezpečné?lebo keby bolo,tak by ti kázali vybrať,či?alebo si si to mala iba sledovať?

olsan
25. júl 2023

@domca90 Kozna lekárka to len napísala, ale neriešila.Teraz sa mi to po dovolenke zväčsilo, tak som sa zľakla... 😞

joannita
25. júl 2023

@olsan za ako dlho sa ti to zvacsilo a o kolko?
Niektore znamienka sa zvacsuju bezne, tiez som mala take, nie vsak rychlo, ale v priebehu roka napriklad sa zvacsilo o par mm a ked dosiahlo velkost cca 5mm tak dr. Kazala dat to vacsinou von. Nikdy to zhubne nebolo u mna.

domca90
31. júl 2023

@olsan keď sa bojíš,daj si to vybrať. Ja som taká, aj minule,mala som strach,čo to mám, tak ze radšej si to dám vybrať a mala som to ok.alebo rozkrabala som si nechtiac znamienko a taky strach som mala,ze som si to dala radšej vybrať. No a tohto môjho chlapa pošlem po auguste,nech si to dá tiež vybrať.na kožné nechce ísť,tvrdohlavý je,že by mu to aspoň kožný zatiaľ pozrel,ale ja sa tohto tak bojim.nech to ma radšej von,dúfam ze nebude neskoro.jemu to narástlo tuším za 4-5rokov.ty to máš aké veľké?

olsan
31. júl 2023

@domca90 Áno, pôjdem to dať vybrať; dr. ma upokojila; tak verím, ze to bude ok.

rado72
10. sep 2023

Dobrý deň. Na nohe zpredu v časti píštala sa mi urobilo toto.Je to,akokeby zo znamienka.Dost rýchlo to narástlo. Čo to môže byť?

macenka26
10. sep 2023

@rado72 urcite dat skontrolovat, ak to bolo male znamienko a to sa vam takto zmenilo, tak radsej co najskor.

96monika
10. nov 2023

Ahojte , mama mala na hlave veľké znamienko , vyberali jej ho , vravela že jej ho vyberali dosť hlboko . Už sú výsledky no dr ma dovolenku a že sestričky nemôžu povedať , musí počkať kým príde dr z dovolenky . ale že niečo sa tam našlo . Mohli tam nájsť aj niečo iné ako to najhoršie ? 😔 alebo čo na histologii v znamienku hľadajú ? Ďakujem za odpoved

domca90
10. nov 2023

@96monika Ahoj.Aké ho mala velke prosim ta?

96monika
10. nov 2023

@domca90 mizno ako nechet na malíčku . Mala ho tam cely život .len sa rozhodla že jej tam vadí a dala ho preč . Strašne som vystresovaná z toho… keby to neni nič tak myslím že aj sestričky by povedali … 😥

domca90
10. nov 2023

@96monika hmm,možno sa tam zacali v tom znamienku robiť nejaké zmeny,alebo možno este pojde na vybratie okolia toho znamienka a to už bude dobrý výsledok....
ale teda dobre že to dala von....pozri hore moju fotku na priatelovej hlave.neviem ho dokopať,aby si to dal vybrať.ale už ideme na kožné s malým 5rocným,lebo ma jedno znamienko na chrbatiku a pomaly mu rastie(ma ho od narodenia) tak nech mu ho pozrie najprv kožný a ked tam budeme,tak nech pozrie aj toto priatelove a možno ked mu dr. povie,že treba radsej vybrať,možno mu zablika kontrolka.....

macenka26
10. nov 2023

@lenkova5 ahoj, velmi na teba myslim, ako sa ti dari s liecbou?

lenkova5
11. nov 2023

@macenka26 ahoj, napíšem ss

96monika
14. nov 2023

Ahojte , vyššie som písala že mamine mali prísť dnes výsledky . Prišli a má to pozitívne . No vraj dr povedal že sa to vybralo všetko a že sa nemusí báť že len raz za rok bude chodiť na kontrolu na onkológiu a ma sa tam teda objednať .
Mne sa to nezda . Podľa mna mi mamina povedala len tak , aby som nebola v strese . Prosím viete mi povedať reálne čo maminu čaká ? Ďakujem vám za odpoved ❤️

joannita
14. nov 2023

@96monika ak to bolo in situ tak maju pravdu. Kontrolovali aj najblizsie uzliny?
Bacha ale na to, minule tu pisala jedna kocka (pozri, mozno na poslednych 2 stranach?) ze to mala rovnako pred 8 rokmi tusim, len na kontroly jej odporucali a po 8 rokoch zrazu metaztazy po celom tele. Poslali ju teda na onkologiu do Ba a tam jej povedali ze kde ste boli doteraz, skratka niekde na tej okresnej onkologii nieco zanedbali.

verapopelka
Autor odpoveď zmazal
deni9
4. jún 2024

@adriana2301 viem ze starší príspevok ale ako ste dopadli s tým melatonom koze?

macenka26
5. jún 2024

@deni9 ak mozem zatial odpovedat ja, znamienko mals nakoniec chvalabohu v poriadku.

verapopelka
6. jún 2024

Ďakujem za prečítanie,manželovi žiaľ liečba nezaberá tak Braftovi potrebný nebude

laura1994
8. júl 2024

Ahojte, prosím vás kde si dávate robiť celotelove vyšetrenie znamienok ? Sme od Popradu tak niekde po blízku. Ďakujem

natala23
2. aug 2024

Ahojte dievčatá..
Dnes som dočítala túto diskusiu od začiatku do konca, nakoľko sa ma to týka 😌
mama si všimla zmenu znamienka na krku, kde si nevidím, dnes som šla ku koznej na "Blink" zobrala má hneď že sa jej nepáči .. dg MM s odporúčaním vybratia znamienka v celkovej plus uzliny, do NR poslala na plastickú chirurgiu, že tam posiela najprv konzultácia potom že dajú termín...
Hneď som volala do NR že robia do 12tej tak som to stihla, prišla som.. tam mi to chceli robiť lokálne tak po dvoch konzultáciách (jeden mladší dr ako druhý) má na to prehovorili..
kožná dr písala že v celkovej aj mamina čo má na to upozornila pracovala na okno chirurgii kde vyberali znamienka že lepšie bude v celkovej.. ale dala som v lokálnej lebo ma ubezpečovali že to nie je prvý krát keď niekto príde s takou dg...
Teraz vlastne neviem čo od vás potrebujem vedieť.. hlavne povzbudenie.. mám doma 2 ročného a 3 ročnú a veľmi ťažko to znasam, až histologia bude zlá... tak len cely deň revem 😌

joannita
2. aug 2024

@natala23 kozna lekarka ti na zaklade prezretia znamienka s tym jej prostrojom nemoze urcit diagnozu MM, ona nema rontgenove oci.....cize stale to znamienko moze byt ok.
Mne kozna (onkodermatologicka) povedala, ze sa jej xy krat stalo, ze aj na pohlad velmi skarede znamienko bolo ok a naopak na pohlad neskodne bol MM.
Takze ta chcem ukludnit ze nemusi to nic byt.
Ako sa ti zmemilo a ake velke bolo?