Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
@joannita ona ako ich odfotila ešte takým ručným a dala na obrazovku,boli 20krat zväčšené a prístroj ich potom vyhodnotil a majú taký nepravidelný tvar, nie sú tak pekne ohraničené.takto mi urobila 31znamienok.tieto 4 znamienka sa priblížili k tej hranici,k polovici,čo je v prístroji zadané, ze treba trochu už sledovať znamienka.
@olsan keď sa bojíš,daj si to vybrať. Ja som taká, aj minule,mala som strach,čo to mám, tak ze radšej si to dám vybrať a mala som to ok.alebo rozkrabala som si nechtiac znamienko a taky strach som mala,ze som si to dala radšej vybrať. No a tohto môjho chlapa pošlem po auguste,nech si to dá tiež vybrať.na kožné nechce ísť,tvrdohlavý je,že by mu to aspoň kožný zatiaľ pozrel,ale ja sa tohto tak bojim.nech to ma radšej von,dúfam ze nebude neskoro.jemu to narástlo tuším za 4-5rokov.ty to máš aké veľké?
Ahojte , mama mala na hlave veľké znamienko , vyberali jej ho , vravela že jej ho vyberali dosť hlboko . Už sú výsledky no dr ma dovolenku a že sestričky nemôžu povedať , musí počkať kým príde dr z dovolenky . ale že niečo sa tam našlo . Mohli tam nájsť aj niečo iné ako to najhoršie ? 😔 alebo čo na histologii v znamienku hľadajú ? Ďakujem za odpoved
@96monika hmm,možno sa tam zacali v tom znamienku robiť nejaké zmeny,alebo možno este pojde na vybratie okolia toho znamienka a to už bude dobrý výsledok....
ale teda dobre že to dala von....pozri hore moju fotku na priatelovej hlave.neviem ho dokopať,aby si to dal vybrať.ale už ideme na kožné s malým 5rocným,lebo ma jedno znamienko na chrbatiku a pomaly mu rastie(ma ho od narodenia) tak nech mu ho pozrie najprv kožný a ked tam budeme,tak nech pozrie aj toto priatelove a možno ked mu dr. povie,že treba radsej vybrať,možno mu zablika kontrolka.....
Ahojte , vyššie som písala že mamine mali prísť dnes výsledky . Prišli a má to pozitívne . No vraj dr povedal že sa to vybralo všetko a že sa nemusí báť že len raz za rok bude chodiť na kontrolu na onkológiu a ma sa tam teda objednať .
Mne sa to nezda . Podľa mna mi mamina povedala len tak , aby som nebola v strese . Prosím viete mi povedať reálne čo maminu čaká ? Ďakujem vám za odpoved ❤️
@96monika ak to bolo in situ tak maju pravdu. Kontrolovali aj najblizsie uzliny?
Bacha ale na to, minule tu pisala jedna kocka (pozri, mozno na poslednych 2 stranach?) ze to mala rovnako pred 8 rokmi tusim, len na kontroly jej odporucali a po 8 rokoch zrazu metaztazy po celom tele. Poslali ju teda na onkologiu do Ba a tam jej povedali ze kde ste boli doteraz, skratka niekde na tej okresnej onkologii nieco zanedbali.
@adriana2301 viem ze starší príspevok ale ako ste dopadli s tým melatonom koze?
Ďakujem za prečítanie,manželovi žiaľ liečba nezaberá tak Braftovi potrebný nebude
Ahojte, prosím vás kde si dávate robiť celotelove vyšetrenie znamienok ? Sme od Popradu tak niekde po blízku. Ďakujem
Ahojte dievčatá..
Dnes som dočítala túto diskusiu od začiatku do konca, nakoľko sa ma to týka 😌
mama si všimla zmenu znamienka na krku, kde si nevidím, dnes som šla ku koznej na "Blink" zobrala má hneď že sa jej nepáči .. dg MM s odporúčaním vybratia znamienka v celkovej plus uzliny, do NR poslala na plastickú chirurgiu, že tam posiela najprv konzultácia potom že dajú termín...
Hneď som volala do NR že robia do 12tej tak som to stihla, prišla som.. tam mi to chceli robiť lokálne tak po dvoch konzultáciách (jeden mladší dr ako druhý) má na to prehovorili..
kožná dr písala že v celkovej aj mamina čo má na to upozornila pracovala na okno chirurgii kde vyberali znamienka že lepšie bude v celkovej.. ale dala som v lokálnej lebo ma ubezpečovali že to nie je prvý krát keď niekto príde s takou dg...
Teraz vlastne neviem čo od vás potrebujem vedieť.. hlavne povzbudenie.. mám doma 2 ročného a 3 ročnú a veľmi ťažko to znasam, až histologia bude zlá... tak len cely deň revem 😌
@natala23 kozna lekarka ti na zaklade prezretia znamienka s tym jej prostrojom nemoze urcit diagnozu MM, ona nema rontgenove oci.....cize stale to znamienko moze byt ok.
Mne kozna (onkodermatologicka) povedala, ze sa jej xy krat stalo, ze aj na pohlad velmi skarede znamienko bolo ok a naopak na pohlad neskodne bol MM.
Takze ta chcem ukludnit ze nemusi to nic byt.
Ako sa ti zmemilo a ake velke bolo?

@domca90 ake malinke mas znamienka co treba sledovat? Kolko maju mm?
To priatelove, pokial je vystupene a vzdy bolo vystupene, tak by malo byt ok. Urcite je lepsie ale skontrolovat