icon

Mám 17 rokov a asi mám genitálny herpes

nikcanikulienka
29. júl 2012

Ahojte žienky,ja sa však ešte slečna.Mám taký problém,momentálne sa o ňom neviem poradiť ani s mamou tak píšem tu.Už týždeň ma mierne páli pri močení a objavili sa mi dole také ako keby výrastky pri malých pyskoch a pri vchode,nesvrbí to však,mám aj výtok.Neviem či je to genitálny herpes alebo bradavice či čo,mám priateľa ale on nič také nemá.Neviem čo teraz robiť,stratila som ešte aj kartičku poistenca.Mám 17 na gynde som ešte nebola,teraz neviem čo robiť či ísť ku kožnej alebo čakať kým si vybavím akrtičku a tak na gyndu,fakt neviem.

katren
29. júl 2012

@sisaha ja mozem napisat, ze ja som nesla...... 😉 fungovali sme na prerusovanom a potom len kondom......antiku som bola dat predpisat asi polroka pred svadbou a mala som ju len mesiac, bo som bola taka nervozna, vrcala som, tak mi mm povedal, ze radsej sa vzda sexu a mam po nom stale vrcat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 odvtedy som ziadnu nebrala 😅 😉

boska79
29. júl 2012

@lienka1601 boli ma zub, idem zubarovi, mam problemy gynekologicke, idem doktorovi.. jednoduche, nie?

nie, ja sa nehanbim za sex.. pred doktorom trochu, ale beriem to ako nutnost, vzhladom na genetiku v nasej rodine aj ako prevenciu

😔

katren
29. júl 2012

@boska79 moj mangel ani tomu zubarovi tento tyzden nesiel.....nakupil si valetol a nalgesin a tak fungoval.....dr ma dovolenku do 13-teho a dovtedy inemu nepojde.....straaasne tvrdohlavy 🙄

sissy27
29. júl 2012

@sisaha to ti povedal kto? alebo chceš povedať, že baby pod 18 rokov ( a ver mi, je ich viac než dosť čo chodia ku gynekológovi) si hradia tieto vyšetrenia samé? veď je normálne gynekológ pre dorast a robí tiež aj preventívky, to je úplne normálna vec...
@lienka1601 ja tiež úprimne nechápem, že sa niekto hanbí pred svojím doktorom, veď si môžeš vybrať, tak choď k takému, ktorému dôveruješ, alebo k žene lekárke... to mi príde, ako keby si sa s autom hanbila prísť do servisu 😀

lucia20
29. júl 2012

@nikcanikulienka no odporucam naklusat do poistovne, karticku vybavis raz dva. potom hned na gynekologiu a dat sa doporiadku. ked mas priatela a spavas s nim, tak uz si tam davno mala chodit. chodit si tam sice mala aj bez pohlavneho styku uz davno, ale rozhodne to lieci. lebo s tym mozes mat velke preoblemy.

tremu z gyndosa prekonas, ked si prekonala tu z prveho sexu, tak uz nic horsie nebude. 😀 😀 😀 😀 😀 rozhodne lepsie prezit pat minut hanby u neho ako to, co moze nasledovat....

@lienka1601 ono to hanbenie sa za sex nebolo mozno myslene tak ako si ty pochopila. ani ja sa za to nehanbim, ale nehovor mi, ze pri prvej skusenosti si bola sebavedoma sexica co bez problemov nabehla do postele. ty si sa nehanbila?, nemala si strach? no ja rovnaky ako ked som prvykrat ich gynekologovi. mozno tak to bolo myslene.

boska79
29. júl 2012

ak to tu mala byt podpora dusevna pred prvou navstevou gynekologa... tak pardoooooooooon

sisaha
29. júl 2012

@sissy27 nikto mi nemusel povedat, staci si precitat co je hradene zo zakona http://www.zdravie.sk/sz/content/480-27939/gyne...
ine je, ked ma niekto nejaky problem - tak ho lekar vysetri - ale bavime sa tu o preventivkach

boska79
29. júl 2012

@katren to je chlap..to je ine :DDD radsej sa bude samoliecit, a az ked fakt bude zle, tak potom pojde... a ver, ze toho 13teho tam nakluse rad 😅

obvykle chodim doktorovi len ked je preco... nikdy nie ako- len aby som zabila cas a gyndosovi uz duplom... mozno ked budem na dochodku to budem brat ako rozptylenie a vyuzitie volneho casu, tak s toho aj nieco budem mat 😅 😀

jedine ked bol clovek tehu sa k nemu tesil 😀

nikcanikulienka
autor
29. júl 2012

Bože boska79,nehnevajte sa ale aká ste protivná ako keby ste zjedli všetku múdrosť sveta,vy ked ste boli mladá ste nerobili chyby? hneď po svojom prvom pohl.styku ste behali za gynekológom?
nie ja nepotrebujem žiadnu podporu,chcela by som vidieť vas prvy krat u gynekologa,určite ste sa hneď hrnuli na kozu a vôbec vám to nebolo prvý krát nepríjemné a nemali ste žiadne obavy že? nebudem sa rozčuľovať,chcela som poradiť,ja znesiem aj poučenie,však som mladá,ale takúto premudretú ženu som dlho nestretla

boska79
29. júl 2012

to hanbenie za sex, bolo myslene tak, ze sexovat sa nehanbim, - ved no problem, ani ja sa nehanbim a patri to k zivotu a reprodukcia nam uz stacila... ale ked mam neaky problem, tak budem vypisovat na kona ako sa hanbim doktora? pride mi to..... detinske? neviem ci to je to spravne slovo

😕

katren
29. júl 2012

@boska79 no veru nakluse, hned sa objednal.....ale 3 dni sa mi tu napchaval liekmi a na treti den mi povie, ze potrebuje ist do BA na tovar.....tak som nalozila deti, mm a isli sme.....a dobre som spravila, ved bol z tych liekov taky nadrogovany, ze by mi za volantom zaspal..... 😠 tak dostal "kvapky" odo mna a zrazu ani tolko liekov brat netreba 😠

sisaha
29. júl 2012

@boska79 ja zase chodim doktorovi aj ked mi nic nie je a vola sa to preventivka.. Ked mi uz nieco bude, tak bude neskoro a nerada by som si kvoli tomu trieskat hlavu, ze to tak byt nemuselo.. 😉

boska79
29. júl 2012

@sisaha okrem preventivky raz za rok pravdaze - to je predsa uplne bezna vec

@nikcanikulienka moj prispevok 23:37 nech Vam je odpovedou...

sisaha
29. júl 2012

@nikcanikulienka klud...to vysetrenie nie je nic hrozne..Ja si spominam na svoje...isla som k chlapovi, ktory vyzeral dost uchylne...hanbila som sa ako pes a zaroven zistila, ze k svojmu kludu potrebujem, aby mi tam pozerala žena... Potom som mala niekolko chlapov a teraz znova zenu...A uz nevymenim 😉

boska79
29. júl 2012

ukazte mi niekoho kto sa nehanbil gyndosa... aj po xy rokoch sa vacsina zien hanbi asi... no niekto si to mozno uziva, ale tak to uz je ich vec... ale ked - opakujem- mam neaky problem, tak by si mala k nemu s utekat a nie rozmyslat- mam, nemam.... mam - nemam ist?

emkab
29. júl 2012

@boska79 ale teraz sa troska zamotavame- povodne sem slecna prisla s tym, ze ma problem a KEDZE NEMA KARTICKU, tak ci ma ist ku koznej(u kt. uz zrejme bola, cize by sa to obislo aj bez karticky) alebo pockat, kym si vybavi novu a ist na gyne (kedze tam doteraz nebola, tak b ykarticku potrebovala urcite). O potrebe gyne-navstevy pri zacatom sexualnom zivote a hanbeni sa gynekologa ona nezacala...

boska79
29. júl 2012

@emkab napisala ze sa hanbi gynekologa... a tak isto by susku musela ukazat koznej ako aj gynekologovi... a uz som domotana aj ja, ale pointu co mam k tomu povedat som nezmenila

karticku nasla - ocino poradil kde ju hladat...

mam doma chlapov, tak preberam chlapske riesenia- nieco ma boli, idem doktorovi ktory je nato urceny... co ine riesit?????

alebo teda, nech da fotku, niekto kto to mal, snad poradi a aj liecenie nech navrhne a nemusi nikam chodit.. a nemusi sa hanbit ziadneho doktora :D ale to uz je take riesenie, ze ma zato zvozite... ale treba sa trosku aj s humorom pozerat na svet...i ked zrovna na genitalne bradavice ci podobnu neplechu sa tak pozerat moc neda :/

emkab
29. júl 2012

@boska79 ok, ale preto pisem "povodne sem prisla"...karticka sa vyriesila a ona len pripustila, ze sa boji lekara, ale ja som nikde nenasla, ze sa pyta ci ist alebo nie 😖
myslim, ze s humorom sa na to bude pozerat najskor zajtra poobede, teraz jej asi velmi do smiechu nie je...nezabudajme, ze babula ma 17 rokov

vietnamka
29. júl 2012

nuz, takze ja sa priznam, ze som genit. bradavice zial mala, a rovnako som mala (alebo este aj mam) HPV virus, ten najagresivnejsi typ.
Rovno ti poviem, ze gynekolog ta z neho nevylieci. Moze ti odstranit bradavice (ak su to skutocne bradavice) tzv. "vypalenim", ale to som nepodstupila. Kupila som si v lekarni nejaky sprej, ktory mi odporucila gynekologicka (je bez predpisu), uz si nepamatam, ako sa volal, ale zabral. A nebolel.
HPV virus nelieci ani kozny lekar. Lieci ho imunolog. Ked som bola na imunologii, kvoli niecomu inemu, tak sa ma lekarka opytala, ci mam nejake choroby.. a ja som jej povedala, ze HPV virus. Ona mi hned predpisala antivirotika. Povedala, ze bezne sa nepredpisuju, ale ze ona ich pacientkam dava.
V tom case som mala nalez na krcku, PAP 3a, co uz bolo na operaciu (konizacia).. kombinaciou tychto liekov a antibiotik od gynekologa sa mi krcok zaliecil, a operovat ma nebolo treba.
Kazdopadne, myslim si, ze aj keby si HPV mala, tak netreba panikarit. Vela vela vela zien ho ma. Praveze si myslim, ze ak si ho mala dostat, tak je stastie, ze si ho dostala uz teraz, ked mas mlady organizmus, a za par rokov sa s nim vysporiadas. Horsie by bolo, keby si to vyzrala v 35, kedy uz imunita pomaly prestava byt tym, cim byvala (ale ani to by neznamenalo, ze zomieras).
A zvalovat to na to, ze si nepouzila kondom.. ja ti teda neviem, a keby si sa vydala, a tvoj muz ho nanestastie ma, tak by ste naveky pouzivali kondom? Netvrdim, ze teraz mas mat nechraneny sex, ale vycitat si, ze mas HPV, lebo si nemala kondom, tak na to by som sa vykaslala...

liz_lemon
29. júl 2012

@trish31 jaj, to je sice pekne, ale zial to tak nefunguje

zuzkat1
30. júl 2012

no mam pocit ze tu na koni sa da pohadat uplne na vsetkom🙂 nie je jedno kedy kto ide prvykrat k dr? hlavne ze vie ze tam ma ist ked ma problem a neschovava sa doma v izbe s nejakymi volnopredajnymi mastickami... ja som bola na gynde ked som mala vyse 20 a keby som nechcela antikoncepciu tak tam veru nejdem... vseobecne nejdem k dr ked mi nic nie je u mojej obvodnej som este ani nebola (mame 3 roky novu-este som ju ani nevidela)

@nikcanikulienka moja a tebe radim vyber si dr podla sympatii...ja osobne by som k zene uz nesla..mala som celkom fajn bola ale muz je lepsi...mam pocit ze je jemnejsi a cuduj sa svete menej sa pred nim hanbim, ale to je individualne tak si vyber podla seba ale hned ako mozes tam chod...

afrika
30. júl 2012

@nikcanikulienka určite choď na gyndu a neboj není to vôbec hrozné 😉 .
a milé dámy, ja som sexuálne žila od 15r. a prvý krát som bola na gynde v 18. nezodpovedné? možno, no som tu a som v pohode 😉

trish31
30. júl 2012

@liz_lemon u mna to tak fungovalo a funguje,a sestra sa mohla aj na hlavu postavit

liz_lemon
30. júl 2012

@trish31 tak to mas jedine bud stastie alebo si drzana 🙂

trish31
30. júl 2012

@liz_lemon ja rbim v pouistovni,takze viem,ze setricky robia z komara somara.A drzana som 😉

trish31
30. júl 2012

@zuzkat1 dost nezodpovedne neist na preventivnu prehliadku.To ze ti nic nie je neznamena neist k lekarovi na preventivku.Len tak mimo temy...

liz_lemon
30. júl 2012

@trish31 no, ved ja mam teraz male babo, a zo zakona je 60 dni na vybavenie zdravotneho preukazu, a sestricka ma s nim v kuse otravuje, ze ci uz ho mam, pritom dieta kym nema svoj preukaz, tak je kryte z poistenia matky...ale zjavne o tom sestricka este nepocula 🙂

trish31
30. júl 2012

@liz_lemonaku mas poistovnu? Vies,sestricky su najmudrejsie na svete

liz_lemon
30. júl 2012

@trish31 vseobecnu

sharmana
30. júl 2012

prosím vás sa tu čítate niektoré? dievča sa pýta na radu a vy tu len kritizujete... hoďte všetky čo ste tu písali kameňom, že ste nemali v živote ani raz nechránený styk, alebo že ste vždy išli na preventívku presne po roku.... čo za kraviny to tu čítam...

@nikcanikulienka ty si tu nerob nič zo zakomplexovaných žienok... nikto nie je bez viny a jasné že ked chodíš s chlapcom pol roka, tak je na vás, či budete mať styk chránený alebo nie... väčšina ludí ho nemá, hlavne manželov a tiež si pred tým než vliezli do postele nežiadali jeden od druhého lekársku správu, či sú tip top zdraví že áno 😀
podľa mňa to budú bradavice, sú to výrastky, niekedy vytrčajú viac, inokedy sú ploché a okruhle... chod ku kožnej, teda dermatovenerologičke, odstraňujú sa dusíkom, budeš musieť absolvovať niekoľko takých ošetrení, kým úplne zmiznú, ale zmiznú, neboj sa.... tieto bradavice sa ti mohli objaviť aj preto, že si sa pri holení porezala, zaniesla sa infekcia... bradavice tohto typu nie sú (vraj) spôsobené tým nebezpečným druhom HPV, ale samozrejme určite ti odporúčam konečne zájsť ku gynekologovi a urobiť si 1. preventívnu prehliadku aj s cytologiou, čo je veľmi dôležitá vec...
popravde, na MK by som asi v živote nechcela radu od žien, lebo vždy sa to zvrhne na nejaké obviňovanie a mudrovanie...
prajem ti veľa šťastia 😉
http://www.hpv.sk/secure/genital_warts/genital_...