Mám bolesť hrdla a nemôžem ísť k lekárovi

poena07
30. apr 2015

Zdravím, potrebovala by som poradiť ohľadom bolesti hrdla ktoré trvajú už vyše týždňa. Nie je to obyčajná bolesť, žiadne cukríky ako strepfen nepomáhajú, dokonca sa mi ani na chvíľu neulavi, nepomáha ani kloktanie slanej vody. Už som uvazovala či to nieje zápal uzlín alebo niečo vážnejšie lebo na mandliach nieje nič vidieť. K lekárovi ísť nemôžem lebo žijem v zahraničí a mam nárok len na ošetrenie na pohotovosti, normálnemu lekárovi nemôžem ísť. Už som trochu ustrachana lebo toto je iná bolesť hrdla ako mávam bežne. Pred dvomi týždňami som bola chorá, mala som zápal priedušnic, ale antibiotiká ktoré mi dal lekár ( to som ešte bola na Slovensku) zabrali, pár dní mi bolo dobre a potom prišla ta čudná bolesť, dokonca aj v noci sa na to budím. Tak ak máte pre mňa nejakú radu veľmi sa jej poteším.

pralinka25
30. apr 2015

no obavam sa ze na toto ti cukricky ani babske veci nepomozu. keby si doma tak by si mohla skusit bioparox. ale je dost mozne ze bez atb to nepojde. poznam tieto bolesti. neni bolest ako bolest.

monkabr
30. apr 2015
zeriempizzu
30. apr 2015

@poena07 zaujimave ze k lekarovi nemozes ist inac ako v pohotovosti... To lde zijes?
Zdravotne poistenie preco nemas?

mirkaandrej
30. apr 2015

Ak uz ziješ v zahraniči, daj si to poistenie, teraz to je bolest hrdla, neskôr môze byt niečo ine, a nebudeš mat na výber...to je len rada...čo na hrdlo, no mne pomohla pit teple mlieko s cesnakom, je to nechutne ale pomaha to.

katrinka8
30. apr 2015

@poena07 - ahoj, možno by pomohlo, keby si napísala, kde konkrétne žiješ, mohli by Ti baby odtiaľ poradiť, aké lieky sú v tej krajine.
Ale ak si v EÚ, tak na lekára nárok máš v rámci európskeho preukazu poistenca, či ani ten nemáš? Mali by Ťa ošetriť za rovnakých podmienok ako domácich. Alebo ak máš nárok na tú pohotovosť, tak skús s tým ísť ako s akútnou bolesťou. Na to Ti už asi tie babské rady ozaj nepomôžu. Ak je to hrdlo, tak ten Bioparox, ale to asi nezoženieš...

latvia
30. apr 2015

@poena07 kasles? boli ta pri prehltani? hlas ti nehapruje? mozes mat zapal hrtana, alebo priedusnice. kde konkretne ta boli? v okoli mandli? alebo nizsie?

poena07
autor
3. máj 2015

Žijem v Nemecku a môj priateľ žije v zahraničí už roky a vraj cez európsky preukaz poistenca mam nárok len na ošetrenie na pohotovosti, ak je to urgentne. Alebo sme zle informovaní? A hej, boli ma pri prehltani, mám dusivy kašeľ (ale väčšinou len keď ležím) a boli ma to v strede hore (asi skôr v oblasti mandiel) a ťahá sa to doprava až k uchu. Ale hlas mi nehapruje.

poena07
autor
3. máj 2015

Jaj a zabudla som napísať že stále vykasliavam hlieny, dva dni som si dávala paralen a mam pocit ze sa to zlepšilo ale dnes je to zase horšie 😞