Mám ísť na pohotovosť?
Žienky idem si k vám po radu.V piatok v noci som skončila zmenu.Vecer na ubytovni ma začali skriabat v krku. Keďže bývam ďaleko,ostala som prespať a ráno som šla domov.Sobotu ráno,cize včera,som sa zobudila s veľkou bolesťou krku +zdurenymi uzlinami.Hned som sa zastavila v lekárni,kúpila tantum verde a niečo na cmulanie a po príchode domov ostala v posteli. Momentalne som sa zobudila na silnú bolesť,každé prehltnutie a rozprávanie mi spôsobuje nepríjemnu bolesť.Necitim úľavu po liekoch, ktoré som si kúpila.Teplotu nemám,len mám zapchaty nos,cítim únavu a tu bolesť v hrdle.A teraz čo robiť.Zajtra už idem znovu do prace,. Bohužiaľ,nemá ma kto zastupit.Robim na recepcii,kde veľa rozprávam a dviham telefóny.K doktorovi viem ist až zajtra ráno,ale ja zajtra už musím z hlasivkami fungovať.Viem že na pohotovosť by sa malo ísť v ohrození života,ale kebyže idem dnes ráno a prípadne mi dá lieky,tak snáď trochu zaberu,aby som mohla zajtra rozprávať.Doma nemám žiadne silnejšie lieky ani nič podobné.Co mám teda robiť?Čakať,či ísť?Ďakujem za vaše rady
@fidka79 mohla si si dvakrat rozmysliet, ci na verejne forum trepnes taku somarinu, ze 10 eur poplatok za pohotovost.. Akoze, nehnevaj sa na mna, ani na nikoho kto bude so mnou suhlasit, ale uz 2 eura je od veci a neviem, ci mas deti, aby si si uvedomila, kolkokrat a prave cez vikend akoby schvalne dieta ochorie... A zakazdym platit tebou navrhnutu palku... Vidiet, ze z teba hovori zloba vo vseobecnosti na nakazenie zdravych ludi prave takymito chorymi.. Ja ti rozumiem.. Ale napriek tomu by si mala zvazit nabuduce co tu strelis.. Politici cakaju prave na taketo ovecky, aby potom mohli povedat na narod, ze sami ste si to odsuhlasili... Ved musis vidiet, co za spinavosti sa tu robia...
Nepisem to v zlom..
@fidka79 - ja si nemyslím, že väčšina obyvateľstva má ako koníček behanie po pohotovostných ambulanciách. Skôr (najmä tuto na koňovi teda to dosť často vidíme) si ľudia hľadajú doma diagnózy cez google, behajú po lekárňach, aby si sami pomohli, a návšteva pohotovosti je väčšinou až ten posledný krok, keď už nevedia, čo a ako by si pomohli.
Pohotovosť alebo lekárska služba prvej pomoci je určená pre pacientov, ktorých trápi náhle zhoršenie zdravotného stavu, pričom život nemusí byť v priamom ohrození. Vyhľadať ju môžete napríklad v prípade alergickej reakcie, horúčky, pri závratoch či z dôvodu potreby ošetrenia malých raniek. Pohotovostnú službu zabezpečujú všeobecní lekári pracujúci v ambulanciách príslušnej nemocnice.
Centrálny urgentný príjem je zriadený pre prípady náhlych, život ohrozujúcich stavov, a to napríklad pri strate vedomia, vážnych úrazoch, krvácaní, bolesti v hrudníku, ale aj pri podozrení na infarkt a pod. Zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme poskytujú zamestnanci nemocnice. Požiadavky na personálne zabezpečenie urgentných príjmov definuje legislatíva. O každého, kto o pomoc na urgentnom príjme požiada, je postarané.
@fidka79 - a tých 10€ po novom sa nebude platiť na pohotovosti - tam ostáva poplatok 2€, ale na urgentnom príjme, ktorý sa vraj často zneužíva - ľudia si vraj často volajú záchranku zbytočne, a tá ich vlastne zbytočne odvezie na ten ugent. Keďže veľakrát sa k pacientovi posiela záchranka bez lekára, tak až v nemocnici posúdia, či tam ten človek prišiel alebo neprišiel zbytočne.
Plus niekto si mýli pohotovosť s urgentom, dobehne s horúčkou na urgent - kam majú ísť len život ohrozujúce stavy (miesto na pohotovosť), tak ten si tých 10€ zaplatí. Na pohotovosti by s horúčkou zaplatil len tie 2€ (lebo horúčka patrí práve tam).
@lasina na jednej strane ti rozumiem, ze ta nema kto zatupit, ale ty by si si asi mala tiez uvedomit, ze ty kedze si musela ist na pohotovost, tak to tvoj stav vyzadoval, rovnako by si si mala uvedomit, ze ked pracujes na recepcii, tak sa okolo teba premele predpokladam dost ludi, ktori si mozno tiez nemozu dovolit ostat sediet doma a nerobit, mozu to byt tehotne zeny, pre ktore nie je ani posrata chripka nicim top a toboz stav vyzadujuci si atb!!!! Prepac, ale za mna je to nezodpovedne chovanieze si este zatvorena niekde v kancli, s jednou kolegynou - chuderou, tak aspon neohrozujes vacsiu skupinu ludi, ale takto - nezodpovednost aj voci sebe aj voci druhym, tebe by asi tiez nepacilo eby ta den pred dovolenkou napriklad, samozrejme zaplatenou niekto v banke zasopleny - napriklad nejaka slecna za priehradkou riadne nakazila a ty by si dovccu prelezala v horuckach, to len ako priklad a nehovoriac o nasledkoch na tvojom tele, kedze pises, ze tvoj stav si vyzadoval pohotovost, tak to je doooost zle a mala by si lezat doma a nie ze v nedelu na pohotovosti a v pondelok natrepana liekmi sedkas na recepcii akoby nic, si este zarucene infekcna, kedze mas zjavne bakterialnu infekciu.
@xoxolusik nemas ponatia, ako sa zneuziva LSPP-LEKARSKA SLUZBA PRVEJ POMOCI!!! Uz z nazvu nieco vyplyva. Chodia tam ludia s tyzdnovymi soplami, 15 minut zastavenymi vetrami, teplotou 37,4C , alebo niekolko mesiacov zanedbanymi zdravotnymi vecami. atd. Lebo cez den nebol cas, lebo som bol v kine, lebo bola u nas babka, lebo som nevedel, lebo..... A z tohto dovodu sa nemali zrusit 20 korunove platby u lekara. Nechodilo by sa k lekarovi s pi....vinami. V zahranici si clovek 23x rozmysli, ci pojde s hovadinou k lekarovi.
@stanulienkat zila som v zahranici 8 rokov.. Viem ake to tam je.. Ale my sa tu nebavime o soploch.. Precitaj si zakladatelku temy - prvy prispevok.. Ja hovorim o nej.. Neviem o com tocia ostatne zeny tu.. Uz vytahuju aj malickosti, s ktorymi sa na pohotovost jasne, ze nechodi.. No zakladatelka nemala len "sopliky" 😀
@xoxolusik ale ano,mas pravdu. Ja som nereagovala na zakladatelku.
Niekedy sa zamyslim, že prečo sem vlastne na túto stránku chodím. Zakladatelka témy svoj problém vyriešila a nájdu sa stále baby, ktoré to budú riešiť a často úplne od veci...