Antibiotiká a možné tehotenstvo. Poradíte mi?

vemi12
17. máj 2016

V piatok 13. som bom na pohotovosti zo zapáleným hrdlom, doktorka mi nasadila Tantum verde, antibiotiká (KLERIMED) a sirup Solmucol. Dnes poobede som si robila test a je tam slabá druhá čiarka. Uvidím ako to bude ráno, ale bojím sa či antibiotiká neublížili bábätku. Poradte prosím mám ich ihneď vysadiť aj keď nie som úplne zdravá?

bajana
17. máj 2016

Nemali by ublizit, ale rozhodne sa telefonicky porad s obvodakom aj gynekologom, neriad sa tym, co ti tu zeny popisu.

seahorse27
17. máj 2016

Pozri na príbalovom letaku, co pisu ohladne tehotenstva. Ak by tam bolo napisane, ze sa neodporuca ich brat (co tam pravdepodobne bude), tak ich uz neber a rano zavolaj svojmu gynekologovi aj praktickému lekarovi a porad sa s nimi o dalsej liecbe. Je velmi pravdepodobne, ze sa nic nestalo, kedze si asi tehotna len velmi kratko a a embryo este nie je napojene na tvoj krvny obeh. Ja by som ale pre klud duse isla na nejake kvalitne sono k specialistovi v 12. aj v 20.tt.

darina1952
18. máj 2016

@vemi12 ahoj, dnes zavolaj svojej všeobecnej lekárke a povedz jej aké lieky ti boli na pohotovosti dané a že máš podozrenie na tehotenstvo. Lekárka ti dá odporúčanie buď na zmenu liečby alebo na pokračovanie v nej. V tomto štádiu počiatočnej gravidity ide ešte len o zárodok - malé embryo bez placenty a teda k zárodku sa teraz liečivá nedostanú.

kikus48
18. máj 2016

Klerimed by sa uzivat nemal. Treba ho vysadit/vymenit napr. za zinnat. Obavy vsak tak skoro mat netreba. Este sa organy babetka nezacali vyvijat. Len ho treba vysadit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre