icon

Mam koronavírus

16. nov 2020

Chcem sa spytat tych co ste mali koronavirus....ako u vas prebiehalo toto ochorenie.3 den pijem antibiotikum na zapal pluc.Dnes je 3 den ale este stale mi je odpadnuto.Teplotu nemam ale mam strasnu nadchu a bos v nutri mam taky citlivy hnusny pocit.Citim tazobu na hrudi,boli ma chrbat.Oci ma boleli prve dva dni a hrozne zomna lialo.Prve dni som strasne kaslala.Teraz uz ani nie.Len mi je strasne unavene ubolene.Chcem uz aby bol koniec tohto celeho.SMala som chripky ale tak takuto este nie :( dakujem za odpovede

lucia147852
16. nov 2020

Môj svokor to mal mesiac. Po 2 týždňoch skončil v nemocnici. Kamoska priebeh asi ako ty a 2 týždne zle a tretí už lepšie ale nie úplne fit.

autor
16. nov 2020

Dali mi to na zapal pluc tie antibiotika.Vlastne som aj rada lebo mi ustupil ten suchy hnusny kasel co som mala na zaciatku.aj ta bolest b hrudi ystupila.Len ta odpadnutost,bolest chrbta,ziadna chut ani cuch,a hnusny pocit v nosohltane....idem si urobit bylinkove caje aj ked nic necitim aspon nech to pijem.A ano cesnak lubim....vcera som hedla a voooooobec som ho necitila tak si viete predstavit ako som stratila chut aj cuch

autor
16. nov 2020

Ostava mi dufat ze vsetko sa zlepsi 💖

panelacikova
16. nov 2020

@bona chodiť zrovna asi nie. ale akoby "polohovať" je fajn podľa mňa, pretože keď bude len ležať, tomu zápalu to neprospeje. aspoň sadnúť si v posteli, podoprieť vankúšmi... ja som teda nemala zápal (aspoň o ňom neviem), a tiež som mala pár dní takých, že som nevládala poriadne ani na záchod zájsť. ale napríklad musela som sa postarať aj o dcéru ešte - tiež chorú, a tak som viackrát za deň aj pochodila, aj som uvarila, potom zase ľahla a tak... alebo som sedela opretá o vankúše a pozerala telku... tiež som názoru, že čisto ležiacemu pacientovi zápal na pľúcach ublíži viac, ako tomu, ktorý polohuje.

elenka.k
16. nov 2020

Prajem Ti veľa síl a skoré uzdravenie. Nepodaj sa!! 🍀

panelacikova
16. nov 2020

@eko22 s tými prvými 5 dňami by som si vôbec nebola taká istá. poznám prípady, čo po 2 týždňoch skončili v nemocnici :(

panelacikova
16. nov 2020

@hettinka aj mne lekár napísal ATB na kartičku s tým, že mi dal pokyny, v akej fáze /chvalabohu k nej nedošlo/ ich mám vybrať a nasadiť. ale len v nevyhnutnom prípade, čiže silný neutíchajúci kašeľ sprevádzaný pichaním v hrudi plus ďalšie opisy nepríjemného pravdepodobného začínajúceho zápalu. našťastie ja som ich nemusela vyberať. ale keďže v mojom prípade bol piatok, radšej mi vtedy napísal a zavolal, aby ma "pripravil" na prípadný horší priebeh. takže myslím, že
@margaretka_ to vystihla. ATB dostala autorka práve preto, že už tam je zápal..

evina34
16. nov 2020

Zdravím, ja som mala uplne lahky priebeh /2 dni bolesti , potom strata čuchu a chuti, trochu unava/...inak nič. Napišem tu presne protokol /je to po anglicky/, ktorý používa Dr. Zelenko /ja som z toho brala zinok a quercetin, C, plus navyše vitamin D...ten quercetin pomaha na absorbciu zinku...určite treba zohnať/

High risk patients
1. Rest, oral fluids
2. Elemental Zinc 50mg once a day for 5 to 7 days.
3. Hydroxychloroquine (HCQ) 200mg twice a day for 5 to 7 days or
Quercetin 500mg (OTC) 3 a day for 7 days and Vit. C 1000mg once a day for 7 days or EGCG 400mg (OTC) twice a day for 7 days
.
4. Azithromycin 500mg once a day for 5 days or
doxycycline 100mg twice a day for 5 to 7 days
Additional treatment options. Should be uniquely custom tailored for every patient.
1. Ivermectin 6mg twice a day for 1 day5
2. Budesonide 1mg/2cc solution via nebulizer twice a day for 7 days6
3. Dexamethasone 6mg once a day for 5 to 7 days7
4. Blood thinners (i.e. Lovenox)8
5. Home O2
6. Home IV fluids

pseudomonas87
16. nov 2020

Ja ti môžem povedať priklady z mojej rodiny.....u koho otca vo firme polka zamestnancov horúčky, žiadny kašeľ, a strát cuchu. Môj ujo kašeľ hrozný, Horúčky až 39,teta jeho žena, troska lepšie, len bolesti chrbta a teploty max 38.mojej mamy teta bohužiaľ zomrela, covidovy zápal pľúc, respuracne zlyhanie, mala vyše 70 rokov. Jej dcéra s rodinou všetci horúčky, bolesti tela, bez kašlu.
Odpirucam, ak neberieš začni VITAMÍN D 1000 až 2000 medzinárodných jednotiek denne, keď pominie choroba 500 jednotiek denne, k tomu jasne vitamín C. Drzim palce

evina34
16. nov 2020

Toho vitamínu D treba viac /aj Bukovsky to hovori vo svojom videu, on spomína až 10 000 medzinárodných jednotiek...ja som brala 4000/

sickynickyobsadene
16. nov 2020

@snazilka_bio_mamka to čo je za odpoveď?

luba41
16. nov 2020

Cko - niekolko gramov denne podla váhy , pri každej takejto v chorobe /min 100mg na 1 kg váhy rozpočítat na den/..Dko 5-10 000 jednotiek denne ..tých dávok sa neboj, zinok, selen takisto..

autor
16. nov 2020

@luba41 jem vela citronov a doplnam vitaminom c potom mam supive tam je tiez niekolko vitaminov.asi treba verit ze to.prejde cim skor tato pliaga

rachel36a
16. nov 2020

Prve dni som mala pocit ze zomriem...vracala som krv, hrozne ma bolelo na hrudi...lieky sa u nas nedavaju ziadne...len od bolesti a na teplotu...teraz som cca 4 tyzden od prvych priznakov..😢stale mam kasel, ale uz je to lepsie

luba41
16. nov 2020

citron je nič, vitaminu minimum..tam treba užívat ozaj niekolko gramov Cka..aj 10g za den..a šumivé tablety takisto nič..ved si pozri zloženie, tam je pár 100mg / pravdepodobne /..

24beruska24
16. nov 2020

Presli sme si tym... konzumovat vela vitaminu C, najlepsie rano a zajest citrusom - najlepsia vstrebatelnost cka, vit. D vyssie davky, zinok a aj vit B12.. naparovat sa nad slanou vodou, kloktat slanu vodu a vela zabalov na hrudnik ( robila som si klasicky + plus aj ricinovy zabal - vytahuje toxiny) , suche teplo na hrudnik ( mam deku na nahrievanie) vela tekutin, cista voda, skorocelovy cajik, zalievam si aj oreganovy caj ,zazvorovy s kurkumou.. toto vsetko mi extremne pomohlo....

akinom0077
16. nov 2020

My s priatelom sme isli pred prvym plosnym testovanim na PCR- negativny vysledok, na plosnom - negativny vysledok.... po druhom plosnom antigenovom teste-sobotu tak v utorok zacali priatelosvi priznaky...isli o 2 dni na PCR- negativny....ma 7-my den 39-40 teploty....6-ty den zacal suchy kasel bolest pri plucach, obvodna mu dala Antibiotika a Erdomed aby sa predislo zapalu pluc s pridruzenou bakteriou....zhodnotila aj ked ma 3 testy negativne ze ma corona🙂 sme izolovany od seba 7-my den...Prajem skore uzdravenie....

akinom0077
16. nov 2020

@akinom0077 samozrejme uziva C 1000mg v prasku ako aj po cely rok, probitika a oreganovy olej ako aj cely rok

fem
16. nov 2020

prave preto mas tak tazky stav, lebo si chodila pri chorobe prve dni, chripky ani covid sa nemaju rozchodzovat v praci, neviem, ci si to nevedela, ale ked citis, ze na teba nieco lezie tak nema clovek pracovat, lebo je to nebezpecne pre organy aj pre srdce

ciernysokol
16. nov 2020

Lipozomalny vitamin c, ma lepsiu vstrebatelnost. Vyssie davky betaglukanov, aj biobran by mohol byt fajn, lenje drahy. Caga tiez dobre. Silny citricidal,teda GSE. Aj homeopatiu, ak si naklonena. Treba pogooglit antivirotika.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
16. nov 2020

Takeze muz mi zobral vitamin c 1000 a vtom je aj vit.D a zinok

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
16. nov 2020

@miriam11 tiez mi neni do smiechu.

blumie
16. nov 2020

Vela tekutin - caje, dzus. Antibiotika to pocujem prvy raz pri korone, ale ok snad vedia co robia. Mne kazali len paralen a vitaminy B, D a zinok. Chut a cuch na to nic nie je, myslim lieky. Mna to najviac obtazovalo. Nastastie na 8my den sa mi vratili. Drzim palce a prajem skore uzdravenie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
akinom0077
16. nov 2020

@blumie /hej? ja to pocuvam stale aj pribuzny aj kolegovia co mali corona virus vsetci dostali antibiotika....to ze antibiotika vseobecne nezaberaju na virusy je jasne, ale problem aj pri corone nastava vtedy ked sa pridruzi bakteria- napr streptokok, stafylokok, chlamydia a sposobi zapal pluc...antibiotikami sa tomu predide

blumie
16. nov 2020

@akinom0077 moze byt. Ja som to mala bez kasla, u mna sa to zastavilo pri strate cuchu a chuti. Okrem toho neskutocne bolesti hlavy a slabost, ze clovek sa nevladze ani zdvihnut. Na streptokoka a podobne to ma zmysel.

juliet86
16. nov 2020

obrn sa troezlivostou. bude trvat a byde to chodit vo vlnach zlepsenie shorsenie atd atd. vies co myslim? na fb su skupiny cz svk prekonal som korona virus par tyzdnov to potrva staraj sa o telo a dusu najlepsie ako vies. drzim palce

snazilka_bio_mamka
16. nov 2020

Autorka prepacte vobec som to nemyslela na vas v zlom.. len som trocha nasrata, ze ludia trpia ako aj vy a ostatní blbci idu do ulic protestovať. Prajem skore uzdravenie, dufam ze coskoro sa Vam polepsi