icon

Mám problémy so zubom múdrosti

gina17
19. aug 2021

Babuľky každé dva mesiace sa opakuje bolesť ďasna okolo zubu múdrosti. Ten zub mi sčasti prekrýva ďasno. Bolí to týždeň vkuse a keď zatlačím do toho ďasna, tak vyteká hnis. Bolí ma z toho ucho a cítim že aj pod sánkou akoby mandle. Kaz tam nie je. K zubárovi som objednaná začiatkom septembra. Nemáte nejaké "babské rady"?

miskamicha
19. aug 2021

@gina17 mam...zub dat vonku

lopka1313
19. aug 2021

No, skuste nieco v lekarni... Mam tiez problemy s hornou 8, boli ma strasne, krvaca, trhat ju idem o tyzden a odpocitavam hodiny... Z lekarne mam cannabisovu tinkturu, je to na afty, priatel to mal doma, zmiernuje mi to bolest...

letfenixa
19. aug 2021

@gina17 dať von.

luci_ba
19. aug 2021

@gina17 najlepšia vec je ho dať vytrhnúť. Mavala som často bolesti až také že som sa budila zo spánku. Vytrhnutie zuba to vyriešilo. Ak ma náhodou takáto bolest ešte stretne, v sekunde si dam aj ostatné von

julie19
19. aug 2021

ahoj, skús keď tak v lekárni Corsodyl - je to na výplach úst a krátkodobú liečbu akútnych stavov s ďasnami.. ja som to používala práve po vybratí zubu múdrosti (nebol prerezavý takže rezali a sekali a šili, mala som pár stehov) .... mohlo by ti to upokojiť a preliečiť to ďasno a hnis ... zub odporúčam potom čím skôr vybrať

gastanka32
19. aug 2021

No tam nic nepomoze, ked je hnis vacsinou je to zapalene a to ani mnohe lieky od bolesti nepomahaju. Ale ak sa ti da to vytlacit tak si to vytlacaj kym nepojdes k zubarovi a dezinfikuj. Lebo ked si to nebudes vytlacat, bude to viacej boliet.

veronice
19. aug 2021

Mozes skusit kamistad gel, obsahuje lidokain, umrtvuje to miesto kde to namazes a ked budes u lekara urcite si ziadsj dat ten zub von. Ja mam zo 4 zubov mudrosti uz len 2. Tie co uz nemam, akonahle boleli, leteli von...

kp7333
19. aug 2021

@gina17 Smer zubna pohotovost, tam zapal osetria, je to cca 5-minutovy zakrok a ulava je okamzita. V BA mam dobre skusenosti s pohotovostou v Troch veziach. Z dlhodobeho hladiska bude mozno potrebne zub vybrat, to posudi zubar.