Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
jaj, ale zase ked má iba plienku..tak nechcem, aby v noci prechladol
@anjika42 proste si dajte záväzok s mužom, že kričať nebudete ale mu to rázne poviete, vo vašom hlase musí cítiť že už sa začínate hnevať, že nech neskusa znova robiť cirkus... čo poviete,tak bude - a ak sa budete vedieť dohodnúť, môže si vybrať čo si chce napr.zobrať do postele ... metóda niečo za niečo,ho naučí poslúchať a zistí, že aj pre neho to môže byť výhoda
@anjika42 ty kokso ty mas moje dieta doma? Lebo toto presne robil ked mal dva roky...no co sa tyka toho oblecenia pokial je to vecer tak ako hovori @bodka13 ale ked je to cez den a ty sa niekam chystas tak to je o drzku...jednoducho som to vzdala,zatvorila za nim dvere,ja sa vyrevala za nimi a ked som sa ukludnila a videla som ze aj on tak sa nechal obliect,ale ver mi ze vela krat to bolo na silu,s capnutim po zadku a s nervami v kybly :( strasne obdobie to je...starsi syn nemal take takze to bola novinka pre nas 🙂
Ale zaujímavé je, že keď som s ním sama, je kľudnejší - ale aj tam sú výnimky..predvádza sa hlavne, keď je doma aj manžel, alebo príde moja mama . včera škriekal, lebo si dovolila kúpať ho kratšie, ako on chcel...aj muž, keď ho sprchuje a malý vidí, že vo vaničke je voda, tak chce sa čvachtať a keď ho po hre chceme vybrať, tak je zle..ja keď som s ním sama, ho iba osprchujem, vyberiem a je ticho...inak mama mi kvôli mojej chorobe chodí pomáhať, ale aj ma to stresuje, lebo príde aj o pol hodinu skôr, ako mi povie, ja ešte nie som nachystaná a potom rýchlo musím sa ponáhľať, spotím sa..ja radšej sa budem pomaly chystať a radšej pôjdem von s malým aj o pár minút neskôr
Och. Som na kontrole v nou a som tu od pol ôsmej a ešte nič. Do riti. Nič nestihnem dnes. Malý má zápas a predtým sa musíme naučiť, nestihneme 😢
@mandy29
@anjika42
Obdobie vzdoru a trucovitosť našich drobcov je náročné.... tiež som to zažila s našimi chalanmi a chvíľu trvalo kým sme zistili ako na nich....nie raz som tak ako @mand29 dala malého trucovať do izby a mne slzy tiekli v kuchyni, často som počítala v duchu do 10 aby som nekričala a aby mi ruka nevyletela... teraz už iba spomínam, že aj napriek tomu to bolo pekné obdobie ( keď boli malí).….. trpezlivosť by mali predávať 😉 😀
Fajn, krásne leto sme mali už potom po nemocnici. Ja som na Pnke este, bo mierne nevládzem, niečo sa pri chemo trošku podžubkalo, tak to treba doriešiť. Inak fajne! Už chodím len na udržiavaciu chemoterapiu, to je uz v pohode, dúfam, že popri tom nastúpim do roboty aj
Bola som dnes na prednáške o strese v LPR a vraj ked dieťa má záchvatzlosti, treba ho silno objať...dnes som to skúsila, aj som ho pusinkovala, prd to pomohlo 😀
napríklad má sedem cdčok s detskou hudbou a kým si nejaké vyberie, to trvá, prezerá si ich, čiže aj ich doškriabal, potom nietoré pesničky preskakujú, ked mu ich ale vezmem, tak scény robí, už som rezignovala a mu ich nechávam, nech sa s nimi hrá
Nikto nevie co prezivas ale predsa len asi kazda matka kt.lubi svoje deti sa vie aspon trochu vcitit do toho co sa ti teraz deje.nikdy nestracaj vieru a nadej vyhladaj psychologa alebo aj knaza kt.ta vypocuje alebo poradi su to osoby objektivne tak by som to urcite skusila a neupinaj sa na seba a na chorobu stale sa snaz co najviac venovat detom a robte si denne male radosti snaz sa nemysliet na to zle aj ked viem ze to musi byt tazke velmi vela ludi sa uz z toho dostalo ale chce to silu ducha a vela vela pomoci od rodiny a blizkych drzim vam palce budem na vas mysliet a modlit sa za vas lebo deti su ta najvacsia laska a radost zivota a potrenuju ta aj v tomto tazkom obdobi precitaj si na nete podobne pribehy mamiciek mozno ti dodaju energiu do boja a drzte sa!
v poslednej dobe má veľa múch malý a takisto ale naopak, uť tretiu noc tento týžden spal so mnou v posteli, lebo v postielke plakal..tak neviem, či ešte nejaký zub mu rastie, lebo dudel obhrýza jak ďas...inak pýtala som sa LPR, vraj tam neorganizujú stretká mamičiek s onko ochorením, ale možno som im dala podnet...robia iba tie rodinné výlety
ahojte, robila som v BA aj v KE LPR poradni ako psychologicka.. LPR je flexibilna, pokial by sa vas nazbieralo viacero mamiciek, co mate chut a cas stretavat sa spolocne, myslim, ze by bolo mozne zaviest nejake pravidelne skupiny pod vedenim klinickeho psychologa / psychoterapeuta..
ked sa najdu nejake v kosiciach, urcite by cesta a vola bola 🙂
Chcem sa opýtať, či vám liečba onkologická neposúvala menštruáciu..ja som síce už predtým mala problémy, ale teraz mám menzes už aj po dvoch týždňoch, beriem Xalkori na rka a nechcem brať nejaké hormóny, aby mi to úplne nepoďubalo organizmus.
inak moje dieťa je celkovo dosť divoké - napríklad včera mu jedno dievča, staršie asi o dva a pol roka nechcelo požičať bábiku, on ju naháňal a tešilo ho to. A na ihrisku behá hlavne on.
Moje dobré dieťa dva dni nekakalo, dnes bolo vonku doobeda dve hodiny s tatom, hodinu poobede so mnou a on aj keď vonku lieta, tak behá aj po byte a už nám susedia búchali...Čo mám robiť? Evidentne sa potrebuje vyprázdniť, lebo už viackrát to tak bolo, že po behaní kakal. Máme parkety, tak sme mu miesto topánočiek dali protišmykové ponožky, no susedia aj tak búchajú. Keby bol vykakaný, tak určite lietať nebude.
áno, vybehal sa 🙂...musíme kúpič koberec v ikei, aby to nebolo tak počuť
Dnes zase behá a zase nám búchajú...a čo mám robiť? Von chodieva, tam behá väčšinou jak ďábel, doma detto. Dúfam, že koberec pomôže k tomu, aby to nebolo tak počuť. A na tie jeho stavy zlosti mi psychologička povedala, že si ich nemám všímať, pokiaľ si teda napríklad nebúcha hlavou o podlahu. (alebo hlavu)?
Dnes zase scéna - bola som s malým a mamou v obchode - lebo michodí pomáhať kvôli chorobe - a zlatúšik videl, že mám v košíku pribináčka, tak hneď chcel, ale kedže bol studený, sme mu ho dať nechceli, tak kričal na celý obchod, na celú ulicu, pri výťahu vytrel podlahu, doma vytrel parkety...ako by ste riešili takúto situáciu? Vyzerala som ako totálna neschopáčka, ešte dobre, že svokra nás nevidela.

@anjika42 nechajte ho spať tak ako je... ukážte mu, že bojovať nebudete lebo čím viac sa vy dvaja snažíte tym viac on odporuje.
U nás ešte pomáhalo počítanie do 3 ,aby niečo urobili alebo sa upokojili a ak sa tak nestalo prišiel trest- nemohli si pozrieť rozprávku,zobrala som hračky ktoré nechceli upratať a podobne