Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
no, tie onkomarkery CA 125 má cez sedemsto a majú byť do 35
pozajtra ma čaká kolonoskopia, sa teším 😲 dúfam, že to nebude zak hrozné
Mandy29, našla som si tento článok http://www.zdravie.sk/clanok/55381/ako-sa-pripr..., píše sa tam, že káva sa deň pred vyšetrením nesmie a mne lekárka povedala, že kábu môžem a ešte sú tam spomenuté ľahké raňajky a ja nemám zajtra vôbec jesť a dostala som iba jedno vrecúško s preháňadlom, v článku sú spomenuté dve.
@anjika42 no ja som dostala tusim to bol prasok ktory som mala rozrobit do litra vody a toto pit den predtym...uz nepamatam presne ale tusim ze od 18,00 som uz nesmela nic jest...a rano tusim uz ani vodu...nedala ti papierik ze co mozes a co nie?ked uzijes to prehanadalo a bude ta prehanat tak ze pojde z teba len cista voda tak mas dobre vycistene crevo...pravdaze musis vela pit...na ktoru zajtra ides?
A ked ti mozem poradit pixiadaj si oblbovacku,nie stale ju davaju...ale ked si ju vypytas mali by ti ju dat...ci uz tabletky alebo injekciu...a hlavne mysis byt v klude a uvolnena...chvilami to mozno zaboli ked ti nafuknu crevo alebo ked pojde do zahybu ale ja stale hovorim ze ked sme porod zvladli tak toto je malina
tak ja nesmiem jesť zajtra celý deň - a na ten zákrok idem pozajtra - a pôrod bol pre mňa malina, tak snáď aj toto zvládnem
drzim palce...a na gynde si bola opatovne?
áno a vraj vo vaječníkoch pôvodca choroby nie je
@anjika42 A cytologiu ti robili? Ja som mala karcinom krcka a zistili ho len z cytologie, UZV nic neukazal. A prave karcinom krcka metastazuje do pluc a lymfatickeho systemu, Preto mne pred operaciou robili aj rtg pluc a magneticku kvoli stavu uzlin. Inak, najprv mi robili CT, ale lekarka dala potom este odporucanie na magneticku, lebo vraj CT pri niektorych typoch nadorov nie je tak citlive (hlavne v panve). Mala si aj magneticku? Inak silno drzim palce, nech uz to najdu a nech sa zacne s liecbou.
ok, aj gastroskopia, ale je taký návrh, že mi vyberú vaječníky aj maternicu, lebo ženské orgány sú vraj na vine
@anjika42 tak to nebude az tak zle, bez zenskych organov sa da zit,, bolo by horsie, ak by to boli creva alebo nieco podobne.
@anjika42 dobrý odborník je Doc. MUDr. Kamil Pohlodek , PhD. , má i súkromnú ambulanciu, dosť sa tam platí, ale je odborník
vraj to vyzerá na endometriálny karcinom
@anjika42
Drzim palce! A posielam pozitivnu energiu!!!!
no lekárka ma poslala na magnetickú rezonanciu, ale termin som zohnala až na 24. februára, otec má na Hyudučke známu lekárku, takže idem cez ňu

@anjika42 co je EBV?