Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
na pľucnom mi dnes povedali, že najprv si mám dať vyšetriť gastro a ženské, vraj v pľucach nie je ten základný tumor...super,
rodičia hovoria, že to určite zvládnem, muž je trochu mimo z toho
@slavka2010
Ahoj, my sme mali dva pripady rakoviny v rodine a oba dobre dopadli.
Pacienti su zdravi!
Drzim palce, vela sil a hlavne vnutorne pozitivne myslenie urcite k tomu pomoze!!!
Sa chcem spýtať - ako je možné, že keď mi robili aj histologiu uzlín, aj pet ct, tak ešte musím behať po vyšetreniach - gastro, gynek a nevedia z toho určiť, kde sa základný tumor nachádza? vraj v pľucach sú metastázy...pekné, vraj najprv musia vylučiť gastrotrakt a ženské a potom môžu spraviť histologiu z tých pľuc - kým mi tie vyšetrenia spravia, tak aj zgegnem - som sa fakt spoliehala na to pet ct
@katkalubkova ahoj Katka dakujem velmi pekne len uz je to starsia diskusia uz to bude 6 rokov a ja som v poriadku a chodim len na preventivne kontroly. Dufam ze aj u Vas to bude len o tych kontrolach 🙂 prajem pekny den 🙂
@anjika42
Drzim palce aby to cim skor nasli a zbavili ta tej hnusoby.. Ja som tym presla pred 6 rokmi aj ked ja som mala stastie v nestasti ze som mala lahku formu a vedeli kde presne. Strasne moc ti drzim palce nech si cim skor v poriadku..
držím palce nech to dobre dopadne a skúste myslieť pozitívne a nič si zlé nepripúšťať aj keď to bude asi dosť ťažké,, čítala som kopec článkov ako je kozie mlieko liečivé aj na rakovinu aj dobré pri chemoterapii tak skúste ho začať piť, teraz síce je drahé v obchodoch ale na jar už budú chovatelia dojiť a určite to od nich bude lacnejšia verzia..
@anjika42 to co je za system,kokso zaobchadzaju s clovekom ako s dalsim cislom statistiky...ja viem ze sa musia odosobnit,ale vsak nech sa spravaju ludsky...nechavat cloveka v neistote je strasne...
A gynekolog ti co na to povedal?stihla si mu zavolat?a mas nejakeho dobreho gastro lekara?myslim na teba a velmi ti drzim palce
ono tá pet ct vysvietila miesta, ktoré sú zasiahnuté a vraj v pľucach sú metastazy, príčina je bud v ženských orgánoch alebo v gastrotrakte, dali mi meno klinického onkologa, mám isť za ním a ten ma bude posielať na vyšetrenia, inak neviem, prečo mi to z pľúc nemožu vyoperovať už teraz, budu mi pľuca operovať až vtedy, ked sa ukaže, že pričina nie je v gynek ani v gastro ... ženská lekárka mi urobila ster z krčka, sono a dala mi žiadanku na magneticku rezonanciu, ale zohnala som až na koniec februara, aj krv na onkomarkery mi vzala, ale to nie je spolahlive, už mi ich brali a mala som ich ok a už som ten tumor mala, som sa fakt spoliehala na to pet ct
@tilly To je strasne...uz len ten pocit ze mas v sebe tu hlupu rakanu robi s ludskou psychikou vela a kde sa este vyrovnat s tym ze musi cakat mesiac na dalsie vysledky...ver tomu ze keby bola sestra,zena ci ina rodinna znama hned v pondelok ma termin...do riti plati si zdravotku...a ako s clovekom vydrbavaju...
A ty si mala s cim problem?
ja som zatiaľ pokojná, keďže fyzicky mi nič nie je, skôr tie dlhé čakania ma serú... dnes mi bolo síce zle - z migrény - možno aj migrénu mám z toho, kto vie
@slavka2010 Chvala Bohu!
tilly, áno, mávam migríny aspoň dva razy do mesiaca .... mne rodičia aj muž hovoria, že určite to prekonám, keď mi nič nie je, otec mal raka pred 30mi rokmi a stále je tu
Je zjištěno, že virová EB infekce byla přítomna vždy u rakoviny lymfatických uzlin. Vědecký výzkum se sice neustále vyvíjí, ale aktuálně se vědci přiklánějí k názoru, že EB virus sice přispívá ke vzniku rakoviny, ale současně se musí přidat ještě další faktory, aby k růstu nádoru došlo. - toto je úryvok z jedného článku - ja som mala zvýšené EBV - potom prečo mi z histologie nezistili ako pôvodcu tie ly&mfatické uzliny, ale musia ma posielažť na vyšetrenia iných orgánov?
idem na Heydukovu

tilly, mám isť na pľucne, tam pozru vysledky písomné, aj na cdčku