Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
áno,ďakujem za opýtanie - vaječník je ok, tak ešte ma čakajú vyšetrenia - som už z toho blbá, lebo - lekárky spomenuli, že pankreas, ale na papieri z pet ct je napísané, že pankreas a žaludok sú bez morfologických zmien...podľa pet ct to vyzerá na oblasť pľúc, ale na základe vyšetrení uzliny z krku sa jedná o adenokarcinom a ten by v pľucach byť nemal https://sk.wikipedia.org/wiki/Adenokarcinóm, ja si myslím, že je to maternica, keďže mácvam problémy s cyklom, ale moja gynekologička mi robila výter z krčku a ten bol negatívny - nerozumiem tomu
neviem, 27. marca idem znovu do nemocnice na dalšiu chemo, budú mi robiť aj nejaké testy
@anjika42 treba si nájsť dobrých lekárov - odborníkov - to je základ. Existujú aj netové poradne ako napr. Diagnose.me - dosť to stojí, pošleš tam výsledky a odpovedia Ti. Celkove hľadať konzultácie aj s niekym iným. Držím palce.
to je vraj všeobecná chemo a dajú mi konkretnu liečbu, ked zistia, kde je nádor zakopaný
zatiaľ ok, kedže fyzicky mi nič nie je a otec mal rakoviny pred tridsiatimi rokmi a stále je tu ... dokonca mi aj esť viac chutí ako predtým, respektívne, som nejaká hladnejšia
@anjika42 to je dobre ze ti chuti... Asi to bude tou chemo. Z nej ti zle nebolo? Drzim palce
zatiaľ nie, aj neviem, či mi nedávajú nejaké totiž - totiž lekárka pri príjme mi vravela, že pri mojom štádiu bude tá liečba dosť agresívna, ja som čakala, že mi bude neviem ako zle, vlasy pôjdu dole okamžite, dokonca mi bolo povedané, ked budem niečo vebaraž z mrazničky, nesmiem holými rukami, lebo vraj chemo reaguje tak, že sa popálim - ruky môžem mať v mrazničke aj 5 minút a nič ... alebo to začne neskôr...jediný problém u mna boli afty, ale tie mám hocikedy
Takže nakoniec sú to predsa len tie pľúca. Ale jednému nerozumiem. 20. oktobra mi robili RTG hrudníka na Kramároch, výsledok znel: RTG hrudníka PA Bez čerstvých ložiskových a infiltratívnych zmien na pľúcach,...PET CT v januári sedemnásteho už ukázalo, že je tam kdesi v priemere 2centimetrový nádor plus nejaké dalšie mininádorčeky, ale metastázy - uzliny na krku, mám od konca augusta...Tak potom na akú.. sa robieva röntgen hrudníka, ked aj tak prd zistí?
neviem, strašili, že metastázy, sú už štvrtý, ale ešte vládzem varit, upratovat, hrať sa s malým a obťas skritiuovat manžela 😀
oprava - občas
a skritizovat - píšem rýchlo, preto tie preklepy
No, chemoterapia nikomu na sile nepridá...hlavne toto dať, tú liečbu, a nech zabere.....potom sa dáš dohromady.
Trimce še!
dúfam, veď chcem vidieť, ako moje "škvrňa malé" rastie....
ďakujem 🙂
Mne je smutno z toho, že moje kolegyne aj kamarátky vedeli z facebooku, že mám tú chorobu a neboli ma v nemocnici pozrieť ... ja by som išla, jednu som chcela navštíviť v pôrodnici, ale nevedela som, že už je bábo vonku a dozvedela som sa to, až keď už s ním bola doma
@anjika42 chápem tvoj smútok, možno aj chceli len nevedeli ako by si prijala ich návštevu, možno nevedeli čo ti povedať ako sa k tebe správať...je to ťažká situácia pre obe strany....
Možno by som im mohla skúsiť na fb napísať ty,že čo majú nové, ako sa darí tebe,že by ste mohli dať kavu a bude to pre ne znamenie, že hoci bojuješ s chorobou tak sa vieš aj stále tešiť

@anjika42 nieco nove?