Mám vyvážený jedálniček?
Dobry den, chcela by som sa poradit, ci je toto vyvazeny jedalnicek, snazim sa obmedzit sacharidy a jest zdravo. Pocas dna pijem len cistu vodu, niekedy 1 salku zeleneho caju, ked vstanem neskor, tak nemam desiatu a nekedy som sytejsia z obeda, tak nemam olovrant
Pondelok:
R: prazenica z 2 vajec, tvrdy syr, cherry paradajky, stvrtk krajca tmaveho chleba
O: Duseny filet zo pstruha, hneda ryza, ladovy salat s tekvicovym olejom
Ol: pomaranc, jablko
V: grecky salat s jogurtom a zvysok ryby z obeda
po veceri som este bola hladna: surova mrkva pokvapkana olivovym olejom, trosku bieleho jogurtu, kedu oriesky
Utorok:
R: omeleta z 2 vajicok so spenatom, mozarela, stvrt krajca celozrnneho chleba
O: polievka z cervenej sosovice, peceny losos, pohanka s cibulou, susenymi paradajkami a feta syrom
V: polievka z obeda
po veceri: surova mrkva, kesu oriesky
Streda:
R: banan, za tym cvicenie
D: polievka z cerstveho spenatu s varenym vajickom a jogurtom
O: fajita s kuracim masom, farebnou paprikou, syrom a cibulou
Ol: jablko
V: paradajkova polievka so sytom s bazalkou
Stvrtok:
R: vajicko na tvrdo, tvrdy syr, paradajky
O: spenatova polievka zo vcera, tortila z kuracim masom a paprikou zo vcera
Ol: grecky salat, kusok drevorubacskeho chleba
V: grilovane kuracie maso, uhorka, paradajka
Piatok:
pred ranajkami: banan, potom cvicenie
R: omeleta z 2 vajicok, tvrdy syr, paradajka, uhorka
O: minestrone polievka s bielou fazulou
V: mozarela, paradajky, olivovy olej, balsamico, bazalka, kusok celozrnneho chleba
po veceri: kesu oriesky
Jasné, každý ma niečo, ja som na sladkosti veľmi, preto ich mam ale v zdravších variantách. Ako vydrzala som 2mesiaca bez sladkosti ale chute si jednoducho pýtali niečo iné. Preto treba aj to ovocie ci zeleninu pripraviť sem tam aj inak, lebo je rozdiel vydržať 2tyzdne a ale 5mesiacov ci rok. Dnes mi už nic nerobí keď synovi robím krupicnu kasu, palacinky s nutelou, alebo pri mne papá hocijakú sladkost. Kedysi mi sliny tiekli jak bernadrinovi 😂 ja by som na tvojom mieste to ovocie prwsunula na desiatu /raňajky a vajíčka pouzivala viac bielka ako celé.. Ale tak stále je to 100x lepšie, ako keď si si predtým dala nejakú sladkost, chipsy ci nezdravé jedlá. Preto si aj ja s kľudom dám to jablko aj večer, dokonca aj takú lyžičku proteinely s bananom🤦🏽♀️😂 proste mam chute tak si dám, na ďalší deň o trochu viac vystrasiem pri kardiu a hned mam lepší pocit 😁Tak držím palce.
@leskovael Ja som si dala minule kocku cokolady - mala som velku chut a chcela som vidiet, ci mi jedna kocka tu chut ukoji, alebo budem chciet viac. Bola to kvalitna cokolada nie len plamovy tuk a cukor a uplne mi jedna kocka stacila, nemala som nutkanie jest ju dalej. Takze som si povedala, ze obcas ked ma prepadne chut na sladke, tak si maly kusok dam a viem ze bude stacit. Ucim sa postupne, upravujem si kazdy den aby to bolo co najviac vyvazene, ovocie som si presunula na doobedie.
mňa by zaujímalo, že kedy si to stíhaš takto pekne pripraviť to jedlo 🙂 Ja sa síce snažím v podobnom štýle, ale pravdou je že furt sú okolnosti kedy to proste nejde, neni čas, cez obed som v práci, kde neni mikrovlnka, muž ma chuť na iné jedlá atp.... Teda možnože si teraz doma a darí sa ti takto naplánovať jedlo.
@mladena Pracujem z domu a manzel ma rad takuto stravu. Ja som bola ta co jedla menej zdravo, mastnejsie veci a tak, jemu bolo potom tazko, tak on vzdy preferoval menej masa a zdravsie alternativy. Normalne mam nakupene suroviny a nic z tych jedal netrva dlho - uvarit vajicka, alebo urobit omeletu, pokrajat k tomu syr a zeleninu, to iste salaty, alebo ovocie, to len umyt, ocistit. Ryba je za par minut, pohanka a ryza sa uvari. Ja tam nevidim ziadne zlozite jedlo, alebo nieco na co by bolo potrebne vela casu 🙂 vsetko su to rychlovky.

mne sa páči tvoj jedálniček, oriešky by som zaradila tiež radšej najneskôr na olovrant, ovocie len doobeda, vajíčka mi nevadia, nech sa ti dari udržať si to takto😉 verím, že aj pestrejšie a ak "zhrešiš", tak sa tým netyraj 🙂