Manželovi sa spravila hrčka na semenniku
Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.
tu je trochu serioznejsi zdroj
http://primar.sme.sk/c/4116532/rakovina-semenni...
tiez tam pisu ze sa zvysuje hladina hcg ... co vlastne meria tehotensky test ...
sama vidis ze asi to s tym doktorom tak lahko nepojde .. treba v pondelok rano s nim naklusat k urologovi (predpokladam ze odporucaci listok od obvodaka uz ma) a cakat kym vas nezoberu .. a pekne vy s nim najprv vsetko povedat aj o tom teste, aj kolko to uz je .. a potom odist na vysetrenie a ked vyjde zasa hovorit s doktorom aky je dalsi postup aby sa z toho nevyzul ..
@maznacik007 ja viem aj ja som to čítala No zdá sa mi to také zvláštne. No ten tes ako vravím ta druhá čiarka taká slabá nie ako v tom článku čo je.
@butterfly333 a nechcem teda byť krutá ale v pondelok predtým ako pôjdete k urológovi nech si muž zriadi životnú poistku s pripoistením chorôb... neviem či vám to vyplatia ak sa to teraz potvrdí alebo ak dôjde k najhoršiemu a umrie, ale mal by UŽ KONEČNE ZAČAŤ MYSLIEŤ aj na VÁS !!!
Už dávno som nezažila o takomto nezodpovednom prístupe k životu !!! Normálne žasnem ako môže byť niekto taký nekonečný egoista. Ak je to rakovina v pokročilom štádiu, ktorú sa nepodarí vyriešiť, bohužiaľ si môže dať na náhrobný kameň vytesať, že si za to môže len on sám a necháva tu vdovu s dvomi malými deťmi !!! Daj mu toto prosím ťa prečítať !!!
Budem sa modliť za Vás - kvôli Tebe a Vašim deťom, Tvoj egoistický manžel si to nezaslúži 😔 ako môže byť strach z liečby silnejší ako túžba vidieť vyrastať vlastné deti 😔 😔 😔
@butterfly333 v tom clanku je podla mna pouzita len ilustracna fotka..nemozes podla toho ze tam je silna ciarka a na vasom slaba zlahcovat vec a neverit faktom !! muz nema mat pozitivny tehotensky test ak ma signalizuje to rakovinu 😖 viem ze je to pre teba strasne a clovek tomu nechce verit , ale tvoj muz ma hrcku na semeniku .keby ze ju nemal a ma pozitivny tehu test mohli by sme polemizovat ... tu ale jasne FAKTY ukazuju a cas momentalne hraje rolu..uz tam davno mal byt ...
@sue Dakujem za krasne slová a máš pravdu. On aj dnes mi povedal že ak je to rakovina jeho na chemoterapiu nikto nedostane. Neviem prečo je taký. Ja viem chápem že nechce trpieť ako jeho mama ktorá aj tak zomrela nepomohli jej hoci prišla skoro že v úplnom začiatku. No ja sa bojím čo ak je to rakovina čo potom. Čo bude somnou a hlavne s deťmi. Malá ma 8r a je jedno miláčik ako im to vysvetlím že sa nechce liečiť. Dúfam že urolog ho presvedčí a pomôže mu. A
@zibi no to už nieje hrčka tu mal pred dvoma rokmi ako hrašok dnes to je ako orech.
@zibi pridala som foto na mojej stránke toho testu. Nedalo sa mi to lepšie odfotit.
No, je to tehu test pozitivny, ale na gratulaciu to nebude.
Hlavne co najskor k lekarovi, uz ste to odkladali dost dlho...
Drzim palce aby to bolo este liecitelne.
@butterfly333 ved prave preto moja treba ist co najrychlejsie .. daj vediet ako to dopadlo
@butterfly333 Videla som test tvojho manzela a zelam ti hlavne vela sil! Test sa moze mylit, ale na druhej strane chlap nema mat preco v tele HCG, iba pri spominanej rakovine. Ak by to bolo este v pripade zeny, mohlo by ist o hormonalny problem. Este aj ked tie priznaky tomu nasvedcuju, ma k tomu geneticky predpoklad...hazarduje naozaj velmi. Nielen so sebou, ale hlavne s vasimi zivotmi ☹
@25daniela ďakujem za podporu určite ho v pondelok beriem k urologovi.
@zibi neboj v pondelok ho tam zavedieme no až poobede lebo on ma rannú a nechce vynechať v práci keďže tam ešte len nastúpil. Bojím sa aby neprišiel o prácu lebo to už fakt nezvládneme. Ďakujem ti za pomoc podporu určite dám vedieť.
@iwesska Ďakujem za podporu ozaj si to vážim ste tu veľmi zlaté. Ja sa doma nemám o tom skym porozprávať nemám kamošku nikoho. A máme ani sestrami nechcem nič hovoriť. Ďakujem že vás tu mám ste veľmi zlaté.
Ďakujeme vám babu ste tu všetky veľmi veľmi zlaté čo by som dala za to keby vás tu mám na blízku. Dúfam že môj tvrdohlavý muž bude v poriadku. Ste zlatučke ďakujem.
@butterfly333 Ved aj ja sem chodim ked sa potrebujem vyrozpravat a tiez mi tu velakrat pomohli. Len nechapem, ze ako sa ti ho podarilo teraz uz presvedcit aby isiel, ked doteraz sa zubami nechtami branil?
@iwesska no to ani ja netuším no zdá sa mi že on aj tak trocha chce ísť sám od seba necíti sa dobre vidím to nanňom aj keď sa tvári že mu nič nieje. On sám mi povedal že on to cíti že je chorý že má rakovinu. No ja tonu nechcem veriť. Počkám si čo povie doktor. A celý týždeň sme sa tak trošku hádali aby šiel k lekárovi a on že nepôjde on to nechce vedieť. Ale som mu pohrozila že nebude nič žiadny sex nič tak sa rozhodol že ide. A ja dúfam že bude v poriadku veď je ešte mladí ma 37r dve deti mňa musí žiť.
Och ti chlapi! S nimi sa da len o sexe vyjednavat. To je alfa-omega ich celeho zivota 😀 No veru, mlady je este, ale musi sa chciet hlavne liecit, len to ze o tom bude vediet nestaci ☹
@butterfly333 a preco az poobede? ordinuje vobec ten urolog poobede ste s nim dohodnuti? ak ranna a nechce vynechat zmenu .. nech ide na PN alebo si vezme P cko .. ako ja chapem ze nechce vynechavat ale toto je naozaj naprd pristup najma k detom a k tebe...
inak to co ti tu pisali o tej poistke tak to vam neprejde on to ma dlhodobo to by vam nic nedali .. a najma ak tam je geneticka predispozicia ..
a co mu na to povedal obvodak ... ked si bol pre papier... k urologovi ...
@maznacik007 Ten urologovi ordinuje do 16h. A idem tam s nim.A to poistku viem že nemám šancu viem že je už neskoro. A čo mu povedala obvodné? Ani nič ona je taká o ničom. Len sa ho pýtala čo mu je on že potrebujem výmenný lístok na urologiu mám hrčku na semenniku. Ona len napísala lístok a je. Nič viac.
@butterfly333 len chod s chlapmi je niekedy tazko .... 😔
Velmi vam drzim palce, nech je to cele len hlupa zhoda nahod a diagnoza bude menej tragicka ako ta ktorej sa obavate 😔
Aj ja vam veli drzim palce ale poviem ti jedno ..keby ja som bola presne v tvojej situacii...Manzelovi poviem ze podavam ziadost o rozvod pokial nepojde na vysetrenie..fakt..pokial je to ochorenie, ktoreho sa obavate ( co dufam nieje, a moze to byt este vela inych veci) aj tak uz nemas co stratit..Takto sa zivot neda zit,vedla chlapa, ktory je pos** z nejakeho debolneho vysetrenia a diagnozy , ktora je v skorom stadiu zachytenia vyliecitelna na 90-95 % ..to e jeho rodicia zomreli na rakovinu je irelevantne..on ma zodpovednost za teba a za deti..to by ho malo trapit v prvom rade..Ja mam teraz tiez podozrenie na vazne ochorenie,a aj ked uz mam hystologiu za sebou ktora bola negativna , nezname na to ze moj problem necham len tak plavat..vies preco ? lebo mam deti a manzela ktori ma potrebuju a ak sa ma moje ochorenie nastat, alebo prepuknut budem tomu venovat pravidelnu pozornost aby sa to podtrhlo v najskorsom stadiu..drzim palec
@loxa ahoj no dnes idem s nim k urologovi tak dúfam v dobré správy. Už som fakt zo všetkého vyčerpaná. Stále nejaký problém. Je na polovičnom invalidnom. Teraz začal konečne pracovať prvý mesiac ma za sebou. Tak sa bojím že ako to bude rakovina príde o prácu. A čo potom.?
@butterfly333 Daj vediet ako ste dopadli, držím palce.
@janickacrazy ahoj áno dám vedieť. No ideme až poobede keďže muž je v práci do 14h. Nechcel si brať voľno keďže ešte len nastúpil do práce. A toho sa bojím že to bude nieco zle a príde o prácu.
Mňa porazí z toho môjho chlapa. Dnes poobede sme mali ísť k tomu urologovi tak ja že tam zavolám či teda môžme prísť a sestrička že oni robia do 13.30 a aj tak muž musí prísť ráno na odbery. No a keďže sa pýtal v robote mu voľno nedajú lebo je v skúšobnej dobe. No tak musíme čakať do ďalšieho pondelka vtedy ma voľno. Je to na porazenie. Čakať ďalší týždeň.
@butterfly333 uz tyzden hore dolu nevadi, hlavne ze sa odhodlal s tym ist. Drzim palce, aby boli dobre vysledky
@butterfly333 ako podla treba rovno ist k inemu urologovy si myslim ze vas prijmu hned ak nie normalne do nemocnice,ja zijem v Bulharsku kde su este za opicami s casom teda ale zoberu ma hocikde ked treba mozno vyckam v rade ale ma zoberu.A co ak sa mu zhorsi do bud.tyzdna.To kym nebude na smrtelnej posteli dovtedy ho neprimu???Jezis toto co jeeeee..... No a teraz nech ta povzbudim a ten tvoj chlap nech nabere guras a este dnes nech ide do nemocnice.Mojej kamaratky dedko ten mal to co tvoj muz aj on si nasiel hrcu a ta sa tak zvacsila ze jak orech,aj krv cikal a to hodne,okamzite ho operovali a dnes uz je tomu 6 r.a pohoda 😉 len treba ist a nie ked uz si za rohom zubata kosu brusi
@katkabg veď aj on tu hrčku ma už ako orech. No volala som mu do práce že teda behneme na pohotovosť a on že nie. Že c vydrží do pondelka. Porazí ma z neho.

HNET K DOKTOROVY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§