icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

claudibaby
2. jan 2019

@berta555 dr. Vician

jelly265
2. jan 2019

@berta555 @claudibaby dievčatá nechápem ako môžete toľko zjesť alebo vypiť naraz. Ja som sa raz v lete pozabudla a vlupla do seba 2 dcl vody a myslela som že mi buchne žalúdok. Fakt to nechápem. A podľa môjho lekára sa ani nedá o viac ako 10 % roztiahnut keďže vak nám odrezali a nechali len rurku. Mne povedal že mám jest aspoň 5-7 denne 150g jedla. Snažím sa to dodržať ale v práci mi to nejde a doma to potom už nemám šancu dobehnúť. Teraz sa snažím v práci jest na pripomenutie. Hlad necítim od opky vôbec.

claudibaby
2. jan 2019

@jelly265 tak potom mne neodrezali asi nic, kedze som mala jeden pokus a zjedla 200g naraz a nic sa nedialo, ale je pravda, ze som jedla iba 2-3x denne. Ja uz fakt nic nechapem, nerozumiem tomu vsetkemu a u dr. hladam odpoved marne ale ze uplne...

berta555
Autor odpoveď zmazal
claudibaby
2. jan 2019

@berta555 Preboha, to az tak? Moc mi je to luto. Ja som naopak bola uplne v pohode, neskutocne hladna a chodila som po chodbe cele dni. Ale teda po opke sa jeho pristup vyrazne zmenil, kontroly ani nie su akoby mali byt a zial neporadi v nicom ak je problem...dokonca som este vtedy odchadzala od Brychtu s placom von z ordinacie s tym, ze sa urcite prezieram a zato priberam a ze roztahovanie zaludka vobec neboli. Fakt uz neviem co robit dalej.

siarika
3. jan 2019

Zdravím,ako to tu tak po dlhom čase čítam,tak ozaj nebanujem svoje rozhodnutie následovať teraz už Primára Kokoráka do Levoče,ktorý je v odborných lekárskych kruhoch uznávaný za jedného špičkového odborníka o oblasti bariatrie !!! Aj keď to mám 350km tam a 350km späť,tak som ozaj rada,že som sa s opkou a bola to moja prvá operácia vôbec,zverila do rúk práve jemu !!! Včera to bolo 6týždňov od opky,mám dole 15kg 😉 pre niekoho nič moc,no pre mňa až až 🙂 a to som už na druhých antibiotikách...chrípka ma skolila 😉 No,nebudem klamať kg dole sú tiež fajn,ale pre mňa a hlavne kvôli tomu som opku podstúpila,bola moja cukrovka od 14 až po 28 a nenormálne dávky inzulínu ktoré som si musela 5x denne pichať. Neustale hyperglykémie a teraz? Viac,ako o polovicu išli inzulínové dávky dolu a verím,že časom pôjdu ešte nižšie 😉 glykémie sa mi držia pod 10 a dokonca som mala,už aj hypoglykémie 2,6..3,4 ale to chce čas,aby sa telo so všetkými tými zmenami krásne vyrovnalo a zvyklo si na to úžasné čo sa s ním deje a ešte,len bude diať 🙂 Preto priatelia hlavu hore a nevzdávajte sa pri nejakých nezdaroch,bojujte 🙂 veď bojujete za seba a za svoje zdravšie,krajšie ja 🙂

sticker
beka22
3. jan 2019

@siarika k strateným kilám gratulujem a napísala si to úplne perfektne. S odborníkom primárnom Kokorákom úplne súhlasím. Verím že nič lepšie sme si nemohli vybrať.

siarika
3. jan 2019

@beka22 Tak,tak 😉 okrem operatéra sme si vybrali aj super spolubojovníčku 😉 Som veľmi rada,že sme tam boli v rovnaký čas a spolu !!!

sticker
beka22
3. jan 2019

@siarika Ďakujem si super kamoška a spolubojovníčka. Každej osôbke čo podstúpi zákrok by som prijala mať tak super človeka a podporovateľa a radila jednom. Spolu sa chudne ľahšie

sticker
dadulka45
3. jan 2019

@siarika ja to mam viac ako 400 km do Levoče ale recenzie na Dr.Kokoraka má utvrdzujú že sa oplatí sa mu zveriť do rúk.

siarika
3. jan 2019

@beka22 Dakujem zlatko,tiež som rada,že ťa mám 😉 a veľké ďakujem patrí aj @karolinakb 😉 cmúúúk babule

sticker
siarika
3. jan 2019

@dadulka45 Moja zlatá,keby som to mala,aj cez celé Slovensko do Levoče,tak ver 😉 že to stojí za to,ide o tvoje zdravie a nie o guličky !!! Chceš byť v poriadku a nie stále premýšlať,či tomu ozaj tak bude!!! Ver Kokorák je super odborník a fajn človek a nemá problém odpovedať na tvoje zvedavé otázky,čo sa opky týkajú a vysvetliť ti čo sa s tebou bude diať aj po opke 😉

dadulka45
4. jan 2019

@siarika tiež som toho názoru moja mňa čaká operácia o dva týždne

siarika
4. jan 2019

@dadulka45 Super,teším sa s tebou 😉 a čo sa mňa týka mám 50r.toto bola moja prvá opka v živote a bola som tak v pohode,ako nikdy 😉 vôbec žiaden stres,či obava že by opka nemala dopadnúť na výbornú. Tak som sa psychicky nastavila a tešila na opku,že nič zlé som si nepripúšťala,že by niečo nemalo dopadnúť ok 😉 a aj tak bolo,ani zle mi po anestézii nebolo,nezvracala som,bolesti som mala len chvíľočku po prebratí na jiske,ale to hneď rieši primár s lekárkou z jisky a aj sestričky ( inak aj tie sú v Levoči suprové,milé a ústretové).Ozaj sa neboj,verím že budeš v poriadku a v dobrých rukách 😉 Ak by si mala nejaké otázky,kľudne sa pýtaj 😉 môžeš aj v súkromnej správe.

dadulka45
4. jan 2019

@siarika máš ss

danii87
6. jan 2019

Ahojte baby, po dlhsej dobe som tu. Poslusne hlasim, ze novy rok som zacala na DVOJCIFERNEJ vahe. Vsetkym, ktorych to caka - hlavu hore, zatat paste a ist do toho. Drzim palce!

dadulka45
7. jan 2019

@danii87 Gratulujem šikulka!

siarika
7. jan 2019

@danii87 Blahoželám 😉 koľko je to presne od opky a koľko kg??? 😉

alexkika
7. jan 2019

Ide niekto 10.1.do Levoče?

nelibaba
8. jan 2019

@alexkika ja idem tusim na 11h

miriamkelemanova
9. jan 2019

ahojte dievčata zajtra predoperačne a 20 .1 sa ide na opku nemožem sa dočkat

dadulka45
9. jan 2019

@miriamkelemanova ahoj kde ťa budú operovať?

alexkika
9. jan 2019

@nelibaba doteraz som si myslela, že ja som na 11hod. Asi som na 10hod.? No neviem ako to v takomto nečase budem stíhať. Hádam ma nezabiju keď prídem neskôr.

nelibaba
10. jan 2019

@alexkika ano mam 11h poznacenu, ale sestricka aj v telefone vravela, ze je to orientacne, tak hadam pochopia ze za ten sneh to mozno nestihneme

solim59
10. jan 2019

Ja na opku už 21.1. a opka bude 22.1. v BB. Trošku mám obavy hlavne života (stravovania) po opke. 😒

Pripájam objavené zaujímavé články : 😎😎😎
Zo zahraničných stránok preklad ohľadne stravovania:
https://ulozto.cz/tam/_kxMdewXgFSij

moni52
10. jan 2019

@solim59 aj ja som mala obavy a som 7 týždňov po opke ..... tých prvých 4-6 týždňov bolo pre mňa drsných ohľadne dvojtýždňového pitia vývaru a tiež veľkosti porcií a potom tam boli aj Vianoce 😉 ale som odolala sladkostiam aj obloženým chlebíčkom. Čomu som sa ale poddala boli ryby na hocijaký spôsob. Mne robili aj žlčník, takže som musela dávať pozor aj na ten. Po šiestom týždni - to bolo presne na Nový rok som sa zobudila a bola som iný človek. Nič ma netlačilo, nepobolievalo. Keď som predtým cítila nejaký tlak alebo že bol žalúdok citlivý, som si uvarila zemiaky, roztlačila s kúskom masla - to bol pre mňa všeliek.
A na čo si treba podľa mňa dávať najviac pozor? Na pitný režim po dúškoch a zdvíhanie hoci aj hrnca s polievkou!!! Vypomstí sa to a budeš si myslieť že si niečo zjedla, no bolesti sú z toho že si myslíme že vládzeme ale telo vie svoje!!!

eliz188
10. jan 2019

@moni52 prosím ta a kde ťa operevali tiež mám problemi so žlčníkom ale nechcú mi to oprovať naraz

dadulka45
10. jan 2019

@eliz188 aj ja mám kameň,tiež mi ho nebude teraz robiť

moni52
10. jan 2019

@eliz188 v Bratislave. Ja som začínala u kokoraka v Bystrici a aj on mi povedal že mi to urobí naraz.

eliz188
10. jan 2019

@moni52 no neviem asi každá sme iný prípad alebo podla čoho to rozhodujú to neviem lebo mne bolo povedané že do pol roka po operácii žalúdka pôjde žlčník von tak či tak a to vraj skoro všetkým s týmto zákrokom tak nechápem prečo to neurobia rovno keď už budú tam.