Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@poisonka Ahoj. Ja som po opke v B.B 4 mesiace. Hadičku v nose som nemala. Záleži asi ako sa rozhodnú. Mala som tiež V.I.P izbu a platila som za ňu 67,00 €. Ale doporučujem. Bolesti po operácii niesú a ak ano treba si pýtať od bolesti alebo si zober z domu. Ja som si bola potom kúpiť v lekárni, lebo mi nechceli dať ani od teplota a ani od bolesti. Kľudne sa pýtaj keď budeš chcieť niečo vedieť.
Ahojte babulky. Som po opke 4 mesiace a mám dole 29 kg. Úžasný pocit. Už je to viditeľné. Oblečiem veci, ktoré som natiahla tak po kolená. Troška vidím aj nedostatky, ale tie sa dajú riešiť. Začali mi vypadávať vlasy. Treba si hned po operácii nasadiť niake minerály, čo som neurobila a je to tu. Idem si zajtra kúpiť. Tak sa zatiaľ majte krásne. 🙂
@radkaexx Ahoooj,som rada,ze sa ti tak super dari🙂 ,ja som po operacii piaty tyzden,mam dole 16 kg 🙂,uz je to trosku lepsie,ale tie zaciatky boli tazsie,dost som zvracala,takme vsetko co som dala do seba,muselo ist von,lebo tie tlaky na hrudniku a medzi lopatkami boli hrozne ☹ .A teraz uz skusam co mozem a co nie,viacej je toho co mi nepasuje,ale viac mi pasuju jedla kysle,slane 😉 ,ako sladke 😀 .Dost mam problem s tekutinami,vzdy sa pozabudnem,ze za jedlom nesmiem hned pit,nie a nie si na to zvyknut 😝 .A uz si bola Zanetka aj na kontrole,asi ano...Ja idem 26.7.Maj sa krasne,nech sa ti dari tak ako doteraz,niekedy zavolam,ak mozem 😉 .Ahoj. 🙂 .
@evellinka Ahoj, bola som na kontrola 2 X. Neboj všetko sa naučíš a potom Ti to príde ako normálne. Ja mám veľký problém s tým sa naučiť 5X denne jesť. Jem len 2 max.3 X denne a strašne málo a to nie je dobré. Toto je môj veľký problém. Držkaj sa a daj vedieť ako sa cítiš a ako sa máš. Jasné že môžeš zavolať. Rada stebou pokecám. Pa,pa zaťiaľ
ahojte dievcata. hlasim sa po dlhsej dobe. som 3 mesiace po operacii a mam dole 18 kg. je to mensi ubytok ako niektorych z Vas, ale hlavne ze to ide dole. chodím pravidelne plavat a myslela som, ze mi plavanie pomoze pri
poisonka, mna operaovali v Blave a na termin som cakala kratko - tri tyzdne. V BB je dlhsia cakacia doba.
... ze mi plavanie pomoze pri .... vstrebavani sa koze ☹
@poisonka Ahoooj,kontrola dopadla dobre,citim sa celkom fajn,za dva mesiace mam dole 18 kg 😉 ,je to supeeer pocit,zistujem,ze pomaly budem musiet vymenit cely satnik 🙂 ....ja som bola na konzultacii u Dr.Korena v marci,a termin som dostala na 4.6.,zdalo sa.mi to neskutocne dlho,ale velmi rychlo mi to uslo 😀 .Zelam ti,aby si dostala.terminik co najskor,potom este zvladnut operaciu...a budes chudnut s nami 😉 ,papa a drzim ti palceky 🙂 .
ja som na termin čakala 4 mesiace . v septembri som bola na pohovore , potom som si vybavovala všetky vyšetrenia a v januasri som mala opku .
@evellinka Ahoj zlatko. Jasné že môžeš zavolať. Som rada, že sa Ti pomaly darí a bude to lepšie uvidíš. J som 5 mesiacov po a mám dole 32 kg. Je to skvelé. Už som si aj zvykla na to pitie pred a po jedle. Môžem už všetko, len pečivo mi robí problémy. Papám len ten polystyrén. To ešte asi potrvá, lebo asi kôli žlčníku, keď mi ho vybrali.
@poisonka nočná košela , krátky rukav /koli infuzkam / tenký županik , je tam teplo
ja som dala sestram v den prichodu velky darčekovy kôš kde bolo plno keksikov , čokolad , kav a čajov a doktorovi som dala až na prvej kontrole pri vyberaní stehov / aj ked som to mala celý čas v nemke pri sebe , no nebola možnosť mu to dať / doktor mal v darčekovej taške 3 druhy malých kvalitných vín , 2 druhy kav , bonbošku ...
držím palce !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Babule ahojte, som skoro 7 mesiacov po a mám dole 40 kg. Neskutočne dobre sa cítim, všetko mi je veľké a ľudia sú zo mňa v šoku ako vyzerám. Som neskutočne rada, že to ide takto dobre. Mám 69 kg. Ešte ak by sa dalo nijakých 10 kg a budem spokojná. Budem len udržiavať, teda aj keď to moc na ne nezáleží. Majte sa zatiaľ pekne a všetkým držím palce. Pa, pa 🙂
radkaexx - ty udeš ako pendolino , parada , gratulujeeeeeeeeeeeeeeem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! užívaj si ten fantastický ocit !!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ahojte... tiež sa trápim s nadváhou už od konca základnej školy... striedavo chudnem a priberať, momentálne mám 115kg na vysku 173cm.. rozmýšľam tiež nad operáciou, myslite, že som vhodný adept? zaujímalo by ma či vám preplacala operáciu poisťovňa, a za kým ste ako prvé išli? za praktickým dr?
neviem ako o tom povedať manželovi... on vidí ako vyzerám, ale je zástancom tvrdej disciplíny a cvičenia, neuznáva takéto postupy...
@jarusula ahoj prosimťa nebola by jste tak laskava a poradila mi čo urobiť a jak začat vybavovať resekciu žaludka moja mamina na Morave je tretí deň po tejto operacii v čechach sa za ňu neplati ale ako na slovensku nenašla nič až teraz tu na modrem koníku, muj obvodny doktor nevedel o tejto operacii nič ani poradiť kam isť si ju vybaviť mamina ma aj plastiku vybavenu až schudne jak to je na slovensku s plastikou neviete,tak chcem poprosiť o radu jak začať a kde ísť a či sa platí za zakrok ďakujem za odpoveď 🙂 Lenka
@lenkaferova Ahoj. Treba sa objednať na konzultáciu k doktorovi, kde chceš aby Ti to robili. Ja som bola B.B u dok. Marka. To je prvé čo musíš urobiť. Potom podstúpiš vyšetrenia a šup do nového života. 🙂
@lauritania Zlatko ahoj. Tak ale teraz sa držím na tejto váhe už tretí týždeň. Mám 67 kg a stopla som sa. Dúfam, že to ešte pôjde dole. Čo Ty na to? 🙂
@lenkaferova plastika sa na slovensku neprepláca
@radkaexx ahoj ďakujem za radu to si krasne schudla za tak kratkou dobu osobne mam tak trochu strach z toho ale moja mamina ma po 60-ke a zatim sa drži ale všetko ju boli a je slabá .Toho dok.Marka najdem na internete ? 🙂
@radkaexx je to tento doktor
primár oddelenia Doc. MUDr. Ľubomír Marko, PhD.
Babyyy,kde ste,ked sa neozyvate...??? 🙂 🙂 😉
@evellinka ahoj Evelinka. ako sa Ti dari? ja som po operacii necelych 6 mesiacov a zatial som schudla 25 kg. je to menej ako sa darí Tebe a iným, ale hlavne že mi to ide dolu. zatial som bez problemov, jem všetko ale maličko. chodim plavať dva krát do tyzdna a doma mam stacionar - bikujem. veci na mne uz plancu, aj kolegine mi to hovoria, tak sa musim vybrat do obchodov a kupit si mensie oblecenie🙂
ahojte baby , pozdravujem vás , fandím a držím palce !!!

@evellinka Ahoj moja, tak si už po. Gratulujem a dúfam, že sa cítiš dobre. Ako si to prežila? Pochvál sa?