icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

erikasadek
autor
28. aug 2011

@lauritania ahoj no tak to je super!!!!! blahozelam!!!! k postupu vpred..
neziaduce ucinky neviem nenasla som vela co sa tyka resekcie zaludka, osobne nepoznam okolo seba nikoho kto by mal problem po operacii...
a teda tu je to ako na pase!!
za seba nemam pocit aby som zila neako uplne inak; normlae nemam ziadne problemy len nemozem uz jest nic co je kapustove!!!! inak vsetko v pohode..
inak po prazdninach som schudla za tyzden pocas dovolenky 2 kg!!! normalne som nechapala nic som si neodtrhalma od ust 😀 😀

lauritania
29. aug 2011

dnes som začala študovať aj plikaciu - rolovanie žaludka , je to novšia metoda a vyzerá to zaujímavo. našla som stranku bandingklub , kde si pišu všetci čo su po alebo pred bariatrickymi operaciami. dozvedela som sa tam toho veľa! už sa teším , a to ešte nemám ani konzultáciu za sebou! no zajtra volám doktorovi o konzultáciu , a hádam sa niekde pohneme! chcem to mať za sebou !!!

erikasadek
autor
29. aug 2011

ono jz toho viac existuje aj bypass al eto uz je ine kafe a tam mozu byt komplikacie..
kazdopadne drz sa....

jarusula
22. dec 2011

ahojte kočky ja to mam uz za sebou bola som na operacii 14,4 2011 v BB u primara MARKA,nejako som sa ani nezamyslala nad tym ,že sa mám bát proste som to hrozne chcela moja vaha 123kg bola už hrozbou pre moj život ,operacia prebehla v pohode dokonca my naraz spravili dve resekciu žaludka ,čiže my odrezali 80percent a ešte my vyoperovali aj žlčnikove kamene,myslim že to bola ta lahšia čast potom začalo to horšie jedlo ktore možte zjest ,hovorila som tomu slamkova dieta ,všetko kašovite a vo velmi malom množstve ked zješ len o jednu lyžičku viac vyvratiš určite všetko,ale bola som zmierena zo všetkym ,postupne to začalo ustupovat ,prešlo 8 mesiacov a ja važim 85.5kg takže určite to stojí za to citim sa super a vypadam tiež super proti tomu ako som vypadala pred tým ,odporučam všetkym ktori nad tym rozmyslaju nebojte sa a chodte na to fakt to stojí za to ,tie obdivne pohlady ,ludia čo vas nespoznavaju super pocit,

erikasadek
autor
25. dec 2011

@jarusula ahoj super blahozelam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja som po 9 mesiacoch zhodila 48 kil !! a citim sa super nosim oblecenie 38 este v marci 52 mi bola skoro mala 😀 takze som rada ze je vsetko v poriadku a hlavne vitaj.. 🙂

jarusula
1. jan 2012

dakujem moju sestru po tej operacii stale boli žaludok mate s tym niekto skusenosti?mne neni nič akurat ešte stale občas vraciam ,ale už to berem ako normal ,skor by som rada vedela čo so sestrou

lauritania
8. jan 2012

jarusula - prezri si toto forum - pripadne sa tam aj zaregistruj. som tam aj ja. su tam všetkom baby pred aj po operacii a najdeš tam veľa pokecu okolo toho , taktiež aj skusenosti , rady. ženy ktorych bolieva žaludok tak užívaju pankreonal /nejak tak / a pomáha im . a velka gratulka k zhodeným kilám !!!!
ja idem na opku 17.1.2012 🙂 🙂 🙂 🙂
@jarusula

erikasadek
autor
13. jan 2012

@lauritania drzim palce tak s ati to uz blizi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hlavne sa neboj za chvilu budes kocka ako ja..... 50 kil dolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 potom sa ozvy ako si dopadla ako sa citis vsetko/...

pumicamt
14. jan 2012

@erikasadek ahojte so m rada ze konecne som si precitala take super recenzie o ubytku vahy.ja sa chystam ist na operaciu do 2 mesiacov uz mam za sebou vysetrenie na gastre a endokri.este ma caka psycholog a dietolog mohla by som ist aj skorej na operaciu len ma drzi to ze este kojim a moj drobec je zavyslak na cicke takze do tyzdnov musim prestat kojit a sup sa na operaciu.bojim sa ale zaroven aj tesim a pravdu povediet uz sa mi aj sniva o tom ako som chuda vase pribehy som si precitala a musim sa priznat ze mi isli slzy z oci ☹erikasadek prosim ta ako si to myslela stou sondou podobne ako na gastre?
@lauritania
@jarusula

erikasadek
autor
14. jan 2012

@pumicamt asi mna normalne dali do narkozy takze nic som necitila sonda ide cez hrdlo do zaludka .. berie sa ja vzorka.. jednej bakterie uz sa nepamatm presne ako sa vola helicobakter ma pocit... po 20 minutach som bola prebrata.; a necitila som nic a nemala ani zly zazitok;;.. 😉

len tolko vysetreni od teba ziadaju tu treba ko prve ist za psychiatrom + dietolog ti ked su za a daju zelenu tak chirurg mi da plno predpisov na vysetrenai endiokrinologia, tlak krvy ani neviem presne ako sa slovensky vola toto vysetrenei. bolave ako fras ked beru krv..
apne spanku tiez musel asom tym prejst , plucne, gastrologicke ta sonda, plne krvne testy.... a zvysok uz ani nepamatma;. 😀 😀

pumicamt
14. jan 2012

@erikasadek a ked si bola po opearacii dalo sa to zvladnut?

erikasadek
autor
15. jan 2012

@pumicamt osobne ja som nemala ziadne komplikcaie zijem a jem normalne ako pred operaciou a to myslim vazne nevidim ziaden rozdiel samozrejme na zaciatku ja mixovan strava ten mesiac to snad vydrzis/ 😀 😉
a hlavne tvoja vaha ta budem len stedro odmenovat. a ty sa budes len usmievat. ver mi tvoj zivot s auplne zmeni zacni uz teraz pozerat po obleceni po ktorom tuzis.. 🙂

pumicamt
15. jan 2012

musela si kazdy den aj cvicit?ozaj to ide tak rychlo ta vaha dole?a bolesti si mala nejake po operaci?

erikasadek
autor
15. jan 2012

@pumicamt doteraz som este necvicila ja nie som sportovy typ.. 😀 vah aide prve mesiac sialene dolu za 3 mesiace v prieme 20 kil.. neskor to pojde menej ale ak bude srozumna a nebudes chciet rychlo schudnut tak to bude super.... bolesti ziadne ja som bola odpojena od liekov na bolest este ked ma zobudili na moju ziadost...
mam za sebou 2 cisarske a poviem ti tato operacia je slaby vyvar oproti cisarskemu.. 😉

pumicamt
15. jan 2012

@erikasadek ja som isla normalne rodit ale zase moj mal 4520 a to bolo aj dost na prvorodicku.no super uz tesim na operaciujauz snivam o tom ako na jar alebo leto budem konecne chuda.

erikasadek
autor
15. jan 2012

prva foto to som ja ked som mala 26 rokov... normalna vaha

druha pred operaciou.... strach ahroza... 🙄 😢
tretia 4 su po 8 mesiacoch a posledna je teraz s vianoc... 😉
nsad ti to da silu , operovana som bola v marci presne 10 marca 2011 😉

erikasadek
autor
15. jan 2012

@pumicamt neboj moji tiez boli valibuci pato mal cez 4 kila ajosh tiez.. a kazdy po 54 cm.. 😉

pumicamt
15. jan 2012

dobre si schudla az ti zavidim v dobrom jaj keby som uz aj ja mala potom.ale gratulujem ti.mne bolo povedane ze musim aj cvicit aby koza neovysala.

erikasadek
autor
15. jan 2012

@pumicamt cvicit hend nemozes!! min 3 mesiace nebude smoct !! nato pozor aby si si neublizila zvnutra aj ked s vonku vyzera byt vsetko zahojene!!!
mne neovyslo nic!!! ja som sa pekne kremoval od prveho tyzdna doma vsade cele telo dennodenne!!! a nic mi neovyslo a to mam skoro 50 kil dolu za 9 mesiacov .. myslim vazne.... 😉 neskor sus chodit plavat toto je super na formovanie tela aj na pokozku.. 😉 ja chodim na aquagymnastiku ale az od septembra som zacal raz do tyzdna;. 😉 neskor zacni ked schudne viac bycikel a podobne nie hned na zaciatku. 😉

lauritania
15. jan 2012

tak ja zajtra už nastupujem ... 🙂 ked budem po dám vedieť ...
pumicamt : dobré rozhodnutie , postavou sme asi uplne rovnaké , tak nech máš čoskoro všetky vyšetrenia za sebou atermín operácie !
erika : super úbytok !!! gratulkaaaa !!!!!

erikasadek
autor
16. jan 2012

@lauritania zajtra budem na teba mysliet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 prve dni budu nelahke ale potom to bude novy zivot !!! drz sa...... najhorsie mas za sebou ver mi..

dik za gratulku ja som na seba hrda!!!!!!!!!!!!! 🙂

erikasadek
autor
17. jan 2012

@lauritania tak dufam ze uz mas operaciu za sebou ze sa teraz niekde este len preberas a cokoro sa nam ozves.... 😉

pumicamt
20. jan 2012

@lauritania jaj skoda ze som tvoju spravu nevidela skor prosim ta ake vsetky vysetrenia si robia lebo ja uz mm chos snich.

pumicamt
26. jan 2012

@erikasadek uz sa mi to blizi uz ma caka len test na cukrovku a psycholog a stanovy sa mi operacia uz sa tesim.

erikasadek
autor
26. jan 2012

@pumicamt verim ze sa nevies dockat!!! daj potom vediet.. 🙂
@lauritania tak uz by si mal abyt doma tak pis!!!! 🙂

pumicamt
26. jan 2012

@erikasadek tiez sibola u dietologa na vysetreni?

erikasadek
autor
26. jan 2012

@pumicamt ano... hend ako prve.. 🙂

pumicamt
26. jan 2012

@erikasadek ja idem zajtra na 3 odberi z prsta ach jaj a este psycholog a ide sa na to

erikasadek
autor
26. jan 2012

@pumicamt drzim palce.. neboj stoji to za vsetku bolesdt. vydrz.. 😉