Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@erikasadek praveze sa mi to zda vela ze jeden rozok
@pumicamt rozok je maly to nie je baguettta pozri je to psychologicke tvoj strach neboj jeden rozok neznamne aze sa prezieras a nemyslim si ze je to vela... 😉 slovenske rozky su male.. 😉
@erikasadek ja som stale v tom ze mam jest okolo 80 g a potom 100-150 ak sa nemylim
@pumicamt neviem ti poradit nemame rovnaku operaciu za sebou a neviem koko vazia slovenske rozky.... 😉
teraz pokial s apamatam na rozky na slovensku tak normalne by som ho zjedla aj ja bez problemov bol by to limit samozrejme... ale nevidim v tom problem ze je to vela.. teraz vahovo ja som nikdy nedostal instrukcie na vahu, jedal mali sme prestat jest pri prvom zatlaceni nic viac ja som sa tym riadil akao aj ini nepoznam nikoho v okoli kto by vazil a podobne nikto takztiez doteraz nepribral... a nezvatsil si zaludok..
. 🙂
@pumicamt podla doktorov a báb z českeho fora , je 80gr navždy , ale možeš jesť každe 2-3 hodiny , ked piješ tak naraz možeš 100-120ml. ja jeden rožok nedam , ani len polku . zjem polku z polku , čiže štvrtku , alebo pol jedneho toustu. mne tiež stojí váha . a už ani nečakám také velke a rýchle ubytky. už to pojde len pomenej. malo by to isť teraz 3kg za mesiac. no zdá sa mi , že aj mne to tento mesiac nejak zastalo. ale pohne sa to , tomu verím , o tom to je .
@lauritania to je rozdile z etu ni eje dany vahovy limit jedla 😉
ja uz stojim uplne ale to je uz normal..
osobne teraz by som do sebe jeden rozok dostala ale bol by to limit 😀 😀 😀 ale len typujem v fr rozky neexistuju 😀
@lauritania ja dam jeden rozok ale ja si ho dam na obed lebo ja poriadne nejem pijem vela a pohyb sa snazim mat mne uz druhy den sa pohla vaha takze 1 kg dole zase super hned mam krajsi den.moj dr mi povedal ze tie male porcie nie su navzdy tato operacia je velka pomocka pri chudnuti ale nie navzdy budem jest tak malo tych 80g je po operacii potom by si mala 1OO az 150 .ja som sa tak docitala a aj mi bolo povedane.
@pumicamt no , možno pri plikacii je to iné ako pri tubu. pri tubu viac ako 80gr nie. už to meju vyskúšane aj baby čo su roky po opke. iba ak je už žaludok roztiahnutý . ja ešte stále nezjem ani len 80 gr , maximalne zjem 50-60gr , alebo 100ml polievky. ak zjem viac hned ma žaludok tlačí a potom zvraciam. už si to nemusim ani vážiť , od oka už ako tak viem, občas si odvažim 80gr , ale aj tak to nezjem. ja si neviem predstaviť že by som zjedla pol rožka naraz . možno časom. viem že tie porcie 100-150 gr su určene pri bandaži , pri tubu určite nie. aj podla tabuliek , aj podla reality pacientov.
tych 100 az 15O je pri odrezany zaludka a pisu to na tom bandingclub
tak to by bolo celkom fajn občas zjesť aj 150gr 😀 .... ved uvidime ako to pojde dalej .... u každeho je to inak ..... ale zatiaľ neviem že by niekto zjedol nad 100gr , akurát sme sa o tom bavili na zraze , aj s p.doktorom ... 😒
Mňa už prepadávaju chute , mám tu návštevu a chodime 2x denne len po reštykach , a ja vždy zjem len pol polievky , prípadne 2-3 vydličky niekomu z taniera , pitie si ani nedám lebo to sa už do mňa nevmestí , a ked vidím všetky tie fajnoty tak by som zo všetkého aspoň po troške zjedla 😀 , je to zvláštny pocit , ked viem a cítim že nič viac do seba nedám , nezmestím 😀 , ale teším sa z toho že je to tak . Tá operácia stála za to !!!
Ja stojím tiež na váhe , aj nadalej veľmi málo pijem a necvičím. Musím sa konečne naučiť viac piť ! Nedokážem vypiť ani 1liter. Po dovolenke by som už chcela začať aj s cvičením - konečneee !!!
@lauritania ja jem normalne 100g 😉 aale je to moje maximum.. 😉
PANECKU AKA ZMENA parada
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@erikasadek dakujem pekne ked dosiahnem taku zmenu ako ty budem radaaaa.
@pumicamt neboj pride ten cas neboj!!!!!! chce to len cas.. pozri mne to trvalo rok.. 😉
ahojte baby , tak idem sa aj ja pochváliť , dnes su presne 4.mesiace od opky a dole 29kilo !!!! je to paráda !!!
pekne gratulujem
@lauritania si kocica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! parada len tak dalej!!! 🙂
@erikasadek ďakujem Erikaaaa 🙂
nemas zaco len pravda... no babule a teraz zmenim uplne temu.....
som tehotna..... takz eteraz to bude fakt zaujimave co sa bude diat...... poznate niekho kto otehotnel po operacii?? 😉
@erikasadek jéééé Erika , skvelá správa , gratulujem !!!! 🙂 🙂 🙂 ... osobne nepoznám nikoho - ale na fore je veľa báb čo po opke a schudnutí otehotneli , pribrali tolko čo mali , žiadny extrem , bližšie neviem nič , ale ak chceš skontaktujem vás .
@erikasadek fuhaaaaaaaaaaaaa super sprava ja si myslim ze nebudes mat stym problem naucila si sa ovladat menej papat a hlavne to mas v klave utriedene takze spokojne tehulkovanieeee.
dakujem baby no suoper sprava neviem ale musim.. zatial je mi len zle ako kazdej tehulke u lekara som bola v stredu takze pohoda prave odrodil pred tyzdnom ednu mamicku ktora je po tej istej operacia ako ja bez problemov ona a dieta... tazke zacinam byt kludnejsia.<;
no budem musiet tlacit do seba tabletky na silu ... co uz... nechcem aby bol neaky nedosatok aj ked prave som dnes doniesla moje krvne vysledky vitaminy mineraly v uplnej norme krvinky a zvysok tiez len mlam vela zeleza!!!! 😀 😀
a ako vy???
@erikasadek ahoj erika , nemáš sa čo báť , každe tehotenstvo prebieha normálne ako so 100% žaludkom 🙂 , ja som bola tiež na krvných testoch , robili mi komplet rozbor tak mám všetko v poriadku , nič mi nechýba . 32 kg je dole , cítim sa perfektne , vlasy padajú stále , ale inak je všetko ok 🙂
V nedeľu v noci odchádzame na dovolenku , tak v pondelok okolo obeda sa už budem člapkať v mori 🙂 🙂 🙂 , takže vás sem prídem pozrieť až nejak po 15.6.
Majte sa pekne !!! Ahojteeeeeeee 😵
Ahoooojte , hlásim šťastný návrat domov z Egypta !!! Dovča bola super a o žiadnych nepokojoch sme ani len netušili / len zo správ tu na Sk sme sa dozvedeli / 🙂 🙂 🙂
@lauritania super!!! som rada ze ste dorazili v poriadku.... tak ako bola si na postavu a na seba hrda ze??? musis byt super opalena.. 😉
@erikasadek ahoj Erika , no jasnéééé - hned som sa cítila lepšie ako v tom obriom sloniom tele 😀 , opálená som poriadne , trošinku to už začína blednuť , ale doma to dobehnem , aj ked taká super farba u nebude ..
-35kg !!!!! ešte -1kg a váhy so začínajúcou deviatkou sa navždy zbavím !!!! 🙂 🙂 🙂
pumicamt - ako sa darí ????

@pumicamt preco by to nemalo byt normalne nenormalne by bolo keby si ich zjedla 5 😀 😉