icon

Máte za sebou očkovanie AstraZenecou?

h2
15. apr 2021

Ahojte, čaká ma to teraz v nedeľu. Chcela by som sa opýtať tých, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou, aké mali potom vedľajšie účinky, ako sa cítili, ak zle, tak ako dlho to trvalo...
Rada by som ešte zdôraznila, že o komentáre typu: "nedala by som sa zaočkovať" a podobne, nemám záujem. Taktiež tu nechcem vyvolať žiadnu hádku. Zaujímajú ma len reálne skúsenosti.
Ďakujem.

jaroe
15. apr 2021

@alby2014 prečo chystáš za slovíčka? Rezistencia na vakcínu - myslím, že každý vie, o čom je rec

marseillefan
15. apr 2021

@alby2014 perfektne si doplnila fakty k tomu, čo som si len ja tak matne pamätal... super.

jaroe
15. apr 2021

@jaroe fenomén ADE

ciernysokol
15. apr 2021

@alby2014 asi nemas relevantne vedomosti o problematike, omg, ne-omg, varianty rezistentne voci vakcinam existuju 😉 (hoci sa to zle pocuva vsetkym). Napr. Clanok z guardian. Clankov je viac. Podobny problem nastal v kanade s brazilskym variantom.
https://www.theguardian.com/world/2021/apr/12/s...

xxx23
15. apr 2021

Moj otec 62r ziadne vedlajsie ucinky

bubuzu
15. apr 2021

@h2 aj ja sa teda pridam,35 rocna,ockovana pred mesiacom,den po som bola unavena,slabsia..ale napr. odvtedy ma trapia hrozne suchoty v ustach a potom teda aj vela slin sa mi z toho tvori.. uz je to mesiac a stale to mam.zacalo to den po ockovani.inak zname v mojom veku,dve mali zimnicu,horucku a slabe boli tak zo tri dni

lianka123
15. apr 2021

@h2 oco 65, mama 60, svokra 61, svokor 65, v ten isty den vsetci astrou ockovani, bez komplikacii

h2
autor
15. apr 2021

Ako tak pozerám, čím je niekto starší, tým má ľahší priebeh. 😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nyusika
15. apr 2021

@ciernysokol pretoze otazka znela - ake ste mali NU.
nie ci pozname otcovho kona brata, ktory pozna jeho sesternicu a ta vraj umrela na ockovanie.
a v diskusii boli npasisane aj nie prijemne, nie vsetci sme si tym presli uplne bez neziaducich ucinkov.

nyusika
15. apr 2021

@h2 aj v mojom okoli to tak plati.
resp ti starsi to asi leps znasaju - myslim horucku a slabost, proste ich to az tak nevykolaji.
a uplne najviac sa na NU stazovali ucitelky - pisem - v mojom okoli, neberte to ako fakt.
my zo zartu hovorime - nas nejaka teplota nezlozi, my sme zazili socik a na
Moja kamaratka (pedagogicky pracovnik) bola uplne mimo, lebo mala dva dni teplotu,
co mne by problem nerobilo, proste mam teplotu - lahnem si, dal nejake medikamenty a hotovo.

zuzkaa1991
15. apr 2021

@h2 moj muz akurát pisal ze ide v sobotu sa očkovať 30r. Som zvedavá tiez ako bude naco sa mam pripravit ale mam vyzivove doplnky co brali znamy pred ockovanim tak idem.do neho davat nech nema priznaky ;)

lucka_ke
15. apr 2021

@nyusika to nesúvisí so socializmom, starší organizmus má slabšiu imunitnú reakciu ako mladý a napr. ja som socík zažila v plnej sile a toto ma položilo tak, že som nechápala, a to zvyčajne choroby a iné veci znášam relatívne dobre, najhoršia pre mňa bola tá celková nevoľnosť v kombináciii s bolesťami, ktoré neprechádzali ani v noci v spánku

sima978
Autor odpoveď zmazal
ciernysokol
15. apr 2021

@nyusika ano, to je pravda, otazka znela, ake ste mali neziaduce ucinky. Mala napisat ta znama.

dundulica
15. apr 2021

@lucka_ke ja úplne to isté, bolel ma celý človek, proste všetko, a to musím povedať, že hoci mám 50 r., za celý život som nebola ani jeden deň PN!!!, čiže dá sa povedať zdravý človek

lija22
15. apr 2021

@h2 vecer v dany den po ockovani ma zacali boliet klby, ako slaba chripka. trvalo to 24 hodin. potom ako ked utnes zrazu nic. fungovala som normalne. davala som si paralen ale nebadala som ziadny ucinok

alby2014
15. apr 2021

@sima978 ludia po vakcine umieraju, je to totiz ockovanie proti Covidu, nie na nesmrtelnost. A ked ste viacery v rodine ockovani, uz tiez umreli? Moja znama, teta, kona svagra brat povedala...je hrozna hlupost. Robi na ARE, je zdravotna sestra, lekar?. Moja sestra je zdravotna sestra, maju komplet ocovani personal, cize 100vku ludi a nikto neumrel. A obe nase tvrdenia ako dokaz vedeckej pravdy neobstoja, lebo je to kvazi soobna skusensot bez dokazovej hodnoty. Inak, ak ma vasa teta take problemy s Covidom aj po ockvoani, tak bez ockvoania by ste uz pravdepodobne robili pohreb.

h2
autor
15. apr 2021

Teraz sa ku mne dostala informácia, že najnovšie sa lieky na riedenie krvi (Anopyrin...) po očkovaní neodporúčajú! Nemá o tom niekto spoľahlivé info? 🙏

alby2014
15. apr 2021

@h2 ano...neodporuca to Slovenska lekarnica komora... https://www.slek.sk/aktuality/tlacova-sprava-pr...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivetka_kamo
15. apr 2021

@blabla22 mohla mať ako prvá línia, ja mam tirez nárok, ale astrou sa zaočkovať nedám, mam na to svoje dôvody zdravotné a čakám na Pfizer, verím, že mi ho schvália

junovedievca
15. apr 2021

Manzel 45 okrem ramena ze ho bolelo tak tlak v ociach ale inak nic vyse dňa to trvalo.v okoli znami,bud zvysena teplota a nechutenstvo,cim mladsi tym vyssia teplota ale vsetci po 2-3 dnoch sa z toho dostali

h2
autor
15. apr 2021

@alby2014 Ďakujem krásne. 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivavyb
15. apr 2021

Zimnica, horúčka 38,7 na druhý deň všetko odoznie. Netreba sa báť.

ukulela
15. apr 2021

@slniecko_12 fajčila? HAk brala? Bola to tá pani z východu?

ukulela
15. apr 2021

@sima978 môžu povedať a môžu písať. Táto predstava, ako Gates,Soros, Caputova atď nedovolia písať pravdu len vypovedá o nedostatku kritického myslenia v tomto národe.

nyusika
15. apr 2021

@lucka_ke to bol vtip - ten socializmus

nyusika
15. apr 2021

@sima978 strasne vela ludi po ockovani zomrelo ?
mozes to konkretizovat - kolko presne, kde...ten znamy, co robi v nemocnici ?