icon

Máte za sebou očkovanie AstraZenecou?

h2
15. apr 2021

Ahojte, čaká ma to teraz v nedeľu. Chcela by som sa opýtať tých, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou, aké mali potom vedľajšie účinky, ako sa cítili, ak zle, tak ako dlho to trvalo...
Rada by som ešte zdôraznila, že o komentáre typu: "nedala by som sa zaočkovať" a podobne, nemám záujem. Taktiež tu nechcem vyvolať žiadnu hádku. Zaujímajú ma len reálne skúsenosti.
Ďakujem.

0silvia0
15. apr 2021

Mňa zaujíma, to sa niekde hlásia verejnosti tie počty mŕtvych po očkovaní? Aby sme boli všetci informovaní? Lebo na verejnosť prenikla správa o úmrtí mladej učiteľky. Ok, mne do uší tiež prišla informácia o úmrtí mladej 45-ročnej ženy, ktorá u nás v organizácii pracovala, vraj na 12. deň od očkovania AZ zomrela. Ale mám to len z počutia, má človek tomu veriť? Veď nie som lekár, nedostatnem sa pochopiteľne k relevantným informáciám. Tak ako bežný človek posúdi, či je to ok informácia či nie? Tak isto aj tie, čo ste počuli od známej známych atď. Je na toto zdroj?

rusalinka
15. apr 2021

Ja len... že takéto tvrdenia veľmi ľahko môže posúdiť aj polícia. Dávala by som si veľký pozor na to, čo vypustím ako fakt - strašne veľa mŕtvych po očkovaní :-/

alby2014
15. apr 2021

@0silvia0 je kazdy tyzden SUKL zverejnuje, vzdy vo stvrtok na svojej stranke spravu, kolko mu bolo nahlasenych NU, podozrive umrtia etc. Ma tam aj prehladnu tabulku. Dokonca NU mu tam mozes nahlasit aj ty... A registruje to aj centralna EU databaza, tam si to tiez mozes vyhladat, tam to hlasia take narodne SUKL z EU. U tej ucitelky to vyvratila pitva, plus plati, ze pri AZ sa bavime o extremne vzacnych tromboz mozgovych splavou spolu s nedostatkom bielych krviniek, nie o klasickej tromboze.

torysheer
15. apr 2021

Ja-42-jednu noc zimnica, dva dni silná bolesť ruky, unava
Sestra 35 a kolegyňa- hlava a teplota, únava
Kolegyňa 47- nič
Priatel- 48- trochu únava
Mama 63 sa dala zaočkovať Modernou, a mala zapálené a bolestivé miesto vpichu.

lucka_ke
15. apr 2021

všetkých trápi 1 z milióna pri očkovaní Astrou, ale že denne zomrie 80 ľudí na covid je vedľajšie

sima978
15. apr 2021

@alby2014 Presne som vedela že sa môj príspevok nebude páčiť viacerým ale mne je to v podstate jedno .vyjadrila som svoj názor a napísala som len to čo som počula a nie len od jedného človeka .. počítam že ti si zaockovana a preto sa tak bránis a hovoris že trepam ..keď je tvoja sestra sestrička a robí v nemocnici tak nech sa skúsi poinformovat možná bude aj ona zarazena o čom všetkom nevie...ale Okey povedala si si aj svoj názor a beriem to každý má na to právo ako sa hovori 100 ľudí 100 chuti .. a ešte k tej mojej tete po očkovaní dostala coronu ale tu aj dobre znášala problémy snim už nemá a ani nemala len nej začalo to srdiečko zlyhávať doteraz nemala žiadne problémy a zrazu po očkovaní toto teraz si isto poviete stará baba že to je normálne ale mne to nepríde ...a potom prečo jej doktory povedali nech si už druhé očkovanie nedáva ...všetci si na internete prečítate neaky článok že očkovanie je super a neviem čo ale to sú len reči ľudí ktorí vymysleli na rýchlo vakcínu ktorá není ani riadne otestovana ... Skúste si niekedy sadnúť a riadne si aj o Tom poštudovat možná názor zmeníte ....pekný deň prajem

alby2014
15. apr 2021

@sima978 prosim vas, nemozete len tak pisat, ze VELA ludi umrie v dosledku OCKOVANIE, lebo vasa znama vam to povedala...to je sorry, ale po tych mesiacoch uz nemam silu len to navat BULLSHIT. Nie ludia umieraju na COVID a v dosledku COVIDU a odlozenej pomoci. A opat sa pytam, vasi viaceri ockovani znami, cos te pisala umreli tiez?

sima978
Autor odpoveď zmazal
nyusika
15. apr 2021

@sima978 a ty tomu naozaj veris ? akoze vazne ?

rusalinka
15. apr 2021

@sima978 koľko to presne neviem a ani radšej nechcem vedieť ... Známy je doktor // keby ti zaklopala polícia na dvere, bola by si im ochotná dať meno toho doktora? Naozaj, len čistá zvedavosť...

kikus7
Autor odpoveď zmazal
ajka6
15. apr 2021

Moji rodičia a svokor (55 a 59) vôbec žiadna reakcia.
Svokra (56) jeden večer teplota do 38 a zimnica.
Manžel (34) jeden deň teplota do 38 a celková slabosť 3 dni.
Ja (33) 2 dni teplota do 38,5 každých 4-8 hodín, celková slabosť 3 dni a silná bolesť v mieste vpichu dokopy 5 dní. A to pritom vždy doma ochoriem ako posledná :D Po očkovaní proti chrípke na len jeden deň pobolievala ruka, takže s názorom, že kto dobre zvláda iné očkovanie zvládne aj toto žiaľ súhlasiť nemôžem. 🙂 Ale bola som na to pripravená, dokonca aj manžel si vzal deň voľna, keďže deti sme mali doma.

marseillefan
15. apr 2021
alby2014
15. apr 2021

@marseillefan neeeeeeeee to preco, to som mala pripravene vecer na post :D

niekto2hy
15. apr 2021

@marseillefan A percento ze dostanem C19 tam tiez chyba.

nyusika
15. apr 2021

@sima978 ale tvoj nazor nie je FAKT, tvoj nazor je absolutyne nepravdiva a neoverena KLEBETA.
cize vypovedna hodnota tvojho nazoru je velka nula.

to ako kebyze ja napisem, ze podla mna (moj nazor) sa Slnko toci okole Zeme - ved mam pravo na akykolvek nazor, nie ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kikus7
Autor odpoveď zmazal
marseillefan
15. apr 2021

@niekto2hy máš dobrý postreh.... ja osobne si myslím, že doteraz mohlo mať koronu tak 12-15 percent Slovákov. Určite to bude nad 10... koľko by si odhadla ty?

alby2014
15. apr 2021

@kikus7 ano Sputnik je vo faze testovania, tretia faza testovania sa ma ukoncit v maji, ostatne vakciny su normalne otestovane a presli vsetkymi testovacimi fazami a potvrdila sa ucinost a bezpecnost. Podmienecne povolenie EMA je standart a nesuvisi s tym, ze vakciny su nebezpecne, alebo neucine, ale nemali sme napr. info o dlzke imunitej reakcie a etc. Veda je totiz ziva vec a vyvija sa a nazory sa koriguju, napr. nase deti maju uplne inu ockvoaciu schemu, ako sme mali my v 70 a 80 rokoch...lebo proste sa to ukazala v case pri pouzivani dlhodobo vakcin na velkej skupine ludi v milionoch. Inak ziadna vakcina v ziadnej faze testovania nie je testovana na milionoch, max na 10tisicoch...

niekto2hy
15. apr 2021

@marseillefan Netusim kolko.. Test AZ https://1url.cz/NKub6

alby2014
15. apr 2021

@niekto2hy ale to sa netyka vakciny... AZ je firma. Ak tomu rozumiem to je pokus o liek a ukazalo sa, ze je to neucinne

marseillefan
15. apr 2021

Tak, tak, toto bol neúspešný pokus o liek proti ťažkému priebehu. S vakcínou to nemá spoločné nič.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
alby2014
15. apr 2021

@kikus7 Ano, studie na detoch sa robia teraz. Pfizer uz v USA ziada o povolenie pre ockvoanie deti vo veku 12 - 15 rokov, kedze sa vakcina ukazala ako ucinna a bezpecna.
https://edition.cnn.com/2021/04/09/health/us-co...

Tehotne sa ockovali najme v Talianku islo hlavne o lekarky personal, dosledkom je, ze deti sa rodia s imunitou ( Ig protilatky) . Izrael ockuje aj tehotne dobrovolne, kedze od 6 mesiaca tehotenstva telo reaguje na Covid ako keby si mala 60 rokov, cize tehotenstvo je rizikovy faktor.
tu je zdroj k vysmu ockovaniu tehotnych: https://abcnews.go.com/Health/pfizer-launches-c...
https://www.zenyvmeste.sk/ockovanie-covid-tehot...

Vakciny VSETKY su vzdy monitorovane potom, co sa zacnu pouzivat, VSETKY a VZDY. Neznamena to, ze EMA vyda povolenie a nasledne sa na ostatne kasle. Ukazkou moze byt, ze v EU su povolene desiatky vakcin a ziadnu, ktoru EMA povolila nikdy nestiahla kvoli tomu, ze by jej rizika zacali prevysovat vyhody.

Dnes uz vieme, ze kedze uplynulo viac ako 6 mesiacov, z vyskumu, ze ti dobrovolnici este napr. stale po cokvoani Pfizerom maju imunitu na urovni 91%, cize dnes vieme, ze ockvoanie ponuka imunity minimalne 6 mesiacov a dlhsie fakt nevieme, lebo dobrovolnici z tretej fazy testovania proste nie su ockovani este dlhsie...a to nie su bezni ludia, co sa im to cokuje, to je tych 30 az 40 000 ludi v tretej faze testovania klinickych skusok. Na to kludne dohladam aj studiu Pfizeru, ak chcete.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
alby2014
15. apr 2021

@kikus7 este mi napadol taky priklad, ja mam deti ockovane proti kliestovej encefalitidy, v case, ked som sa o tom zacala zaujimat, bolo odporucane ockvoanie 3 davkami a preockvoat po 3 rokoch a nasledne po 5, minuly rok uz platilo, ze staci preockovat po 5 rokoch, lebo sa ukazala pri dalsom sledovani, ze imunita vydrzi dlhsie...proste sa to sleduje, robia sa vyskumy, zhromazdujunapr. NU a vyhodnocuju etc.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
ciernysokol
15. apr 2021

@rusalinka to ako vazne? Co sme v severnej korei? Niekto pohani Stranu a my ho nahlasime a sup do basy? Aj keby to bola uplna blbost, co pise, na vsetko sa moze nadavat, ale na ockovanie zakazane mat nazor, prip. Povedat, co sme poculi? A ze neoverene? A co na konikovi a fcb je overene? Preco prave na ockovanie je tak strasne zakazane nieco povedat? Mame tu peknu diktaturu a lyncujeme vsetkych, co maju iny nazor.

rusalinka
15. apr 2021

@ciernysokol nikto nikoho nenahlasuje, normálne sa pýtam 😃