icon

Máte za sebou očkovanie AstraZenecou?

h2
15. apr 2021

Ahojte, čaká ma to teraz v nedeľu. Chcela by som sa opýtať tých, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou, aké mali potom vedľajšie účinky, ako sa cítili, ak zle, tak ako dlho to trvalo...
Rada by som ešte zdôraznila, že o komentáre typu: "nedala by som sa zaočkovať" a podobne, nemám záujem. Taktiež tu nechcem vyvolať žiadnu hádku. Zaujímajú ma len reálne skúsenosti.
Ďakujem.

alby2014
15. apr 2021

@ciernysokol ja neviem vás neucili v detstve, že klamať sa nemá a ani na internete. 😁

maninka1974
15. apr 2021

@h2 ahoj dnes som bola na očkovaní doobeda ešte som šla do práce..... Večer mi zostalo zima teraz si idem dať paralen.... Nič ma neboli je mi zima že neviem spať

h2
autor
15. apr 2021

@maninka1974 Ahoj, ďakujem, dúfam, že sa dobre vyspíš a ráno budeš, ako rybička.

ciernysokol
16. apr 2021

@alby2014 a kto je ten vyvoleny, ktory urcuje, kde je pravda? A na konikovi. Vsak toto nie je konzilium odbornikov. Kazdy, nech si napise svoj nazor a skusenost slobodne. Ked sa raz chcem dat ockovat, tak pojdem, lebo tomu verim a nevadi, ze niekto tomu neveri. A opacne.

ciernysokol
16. apr 2021

@rusalinka ved nenahlasuje, ale ohanat sa vyssou autoritou, s ktorou by za svoje tvrdenia dotycna mohla mat akoze problem? Kde je sloboda slova? Keby to aj bola hlupost, preco, ked poviem urazku, ze napr.matovic ma iq hojdacieho kona, ma nik z policie nenahana a ked poviem, ze na ockovanie niekto zomrel, uz mi ma klopat policia na dvere? Neoverenych nazorov je plny internet, ale na ockovanie sa nesmie povedat nic negativne, lebo raz sme sa rozhodli, ze to musi byt spravne a pochybosti neznesieme.

rusalinka
16. apr 2021

@ciernysokol pretože šírenie poplašnej správy je trestne. A ak to nie je pravda, tak to šírenie poplašnej správy je. Ak to pravda je, tak nie je o čom. Treba dať meno, nahlásiť úmrtia. Čo je na tom take strašne?

simkakr
16. apr 2021

Moja mama mala vecer po ockovani zimnicu a 37,8 - rano uz bola fit. Moj otec bolest hlavy v ten vecer- rano uz bol tiez fit.

slniecko_12
16. apr 2021

@rusalinka a co je na internete pravda? to, co je napisane v bulvaroch, to, co zverejni ministerstvo zdravotnictva, alebo to, co sa pise na SME.SK? vazne ste tak naivni, ludia? 😁 bohuzial alebo chvalabohu, tiez mam informacie od kamaratov zo zdravotnictva, podobne ako sa tu spomina.

0silvia0
16. apr 2021

@slniecko_12 veď napíš svoje zákulisné informácie, prečitame si. Ja nemám žiadnych kamarátov zo zdravotníctva, tak neviem😕

slniecko_12
16. apr 2021

@0silvia0 nikto tomu neveri, tak naco 😉

0silvia0
16. apr 2021

@slniecko_12 veriť nemusí, ale ako informáciu si môžeme prečítať.

rusalinka
16. apr 2021

@slniecko_12 mám kamarátov, viem veľa, mám kopec zákulisných informácií ale nepoviem, lebo mi nikto neverí - a takáto argumentácia ma má akože presvedčiť viac ako napr. linky, ktoré tu pridáva @alby2014?
Neviem teda, ale kritické myslenie hovorí aj o tom, že zdroj je potrebné si overiť. Ak niekto povie - mám kamaráta lekára, ktorý mi povedal, že strašne veľa ľudí zomiera po očkovaní a nedá ani meno toho lekára, ani v ktorej nemocnici sa to deje - tak sorry, ale nemám najmenší dôvod tomu veriť...

alby2014
16. apr 2021

@ciernysokol takže si to ujasnime. Mame právo na svoj názor, nie na svoje fakty. Cize môj názor je, že sa mi páči žltá farba..
Plus pravda je to, čo je v súlade s faktami. Cize, ak budem tvrdiť, že viem.od známeho, že stena je žltá. Hoci maliari, čo stenu maľovali, x ľudí z tej budovy, majiteľ budovy všetci tvrdia, že stena je biele. Tak bud to je lož, alebo som bol uvedený do omylu a šírim klebetu.
V tom.pripade musím ja, ako človek, čo tvrdí, že ta stena je zlta dokázať, že mám pravdu dôkazmi a nie veta počula som, nájdi si, vygoogli si, je to všade etc.. Nie je dôkaz.

V čase, ked je pandémia, že všade sa.objavuju žlté steny, ktoré ohrozujú ľudí, ak začnem tvrdiť, že som počula, že niekde je žltá stena, hoci dôkazy hovoria, že je biela...a ľudia do tej budovy pod vplyvom mojej klebety prestanú chodiť a môžu ochorieť, či umrieť, tou malou klebetkou si k tomu prispel a to je šírenie poplašné správy.

Tvrdíš to, dôkaz to. To, že je net anonymní neznamená, že tam.mas bohapusto klamať, alebo klebetami bez základu ohrozovať iných.

A jednoduchšie to vysvetliť už neviem, keďže toto vysvetlenie pochopili aj môj 4 a 5.rocny syn, tak beriem, že je to dosť jasne.

lucka_ke
16. apr 2021

hej, tiež tu čítam, že tooooľko zdravotníkov vie to alebo ono, ale nepovie, lebo sa boja bubáka, ale mamičky an Mk sa neboja a preto to sem na rovinu napíšu, či? mne to hlava neberie, však lekár nebude riskovať svoju prácu tým, že by niečo zatajoval keď má povinnosť všetko hlásiť... a o prípadných pozostalých už ani nehovorím, všetci by boli tíško, nikto by ani nepípol

bellacinderella
16. apr 2021

Ja som bola vcera rano.. Vecer som mala zimnicu, teplota 37,3 max, v noci mi bolo horuco, nalievala som sa vodou. Teraz, po 24 hodinach sa citim ako po silnej chripke. Boli ma hlava a polihujem. Astra velmi zahrieva, treba pit vela vody, ochladzovat telo. Cim mladsi organizmus, tym silnejsia imunitna reakcia. Vsetci okolo mna mali Zenecu - od 30 do 65. Zalezi na veku, ale osobne by si na dalsi den, dva nerobila ziadne plany..

ciernysokol
16. apr 2021

@alby2014 lenze tematika nie je jednoznacna, to nie je, bud zlta alebo biela a ocividne jasne kazdemu. Neda sa jednoznacne urcit- ockovanie astra zenecou je skodlive alebo nie je. Preto snad vo vela krajinach vymedzili tuto vakcinu len pre starsich ludi. Staci sa pozriet, co robia ine europske krajiny. Kazdy musi urobit rozhodnutie sam za seba. Mozno ta pani zomrela na nasledky ockovania, mozno nie. To sa my nikdy nedozvieme. Preto zbytocna debata, pri ktorej ani jedna nemame relevantne info, len uvahy.

alby2014
16. apr 2021

@ciernysokol nie, tu sa bavime o vete... Mam info od lekarov mojich znamych, mi povedali, ze u nas VELA ludi umiera po ockvoani.... Podla SUKLU mame evidovane 2 umrtia, ktore boli po Pfizeri a Moderne u ludi, co boli velmi stari a krehki, kt. sa zhorsil stav v dosledku teploty po ockovani... Cize, lekari vlastne taja, ze vela ludi umiera a mne to pvoedlai znamy je veta...tato stena je zlta som pocula, od znameho, pricom stena je podla majitela budovy, ludi, co ju malovali a x ludi, co chodia denne okolo biela.

A samozrejme, ze vieme urcit ci je ockvoanie AZ bezpecne, podla EMA a WHO prevladaju zisky vysoko nad rizikami...Sanca na tromby je 0,0004%. Mas vacsiu sancu, ze do teba udre blesk. Ak chces 100% istoty su na to v zicote len dve veci. Smrt a dane.

zuzkalujza
16. apr 2021
miriam11
Odpoveď bola odstránená
ciernysokol
16. apr 2021

@alby2014 ta veta bude prehnana, s tym suhlasim, vela ludi to nebude, aj ked zrejme viac, ako uznal sukl. Ale nevadi, tiez vravim, ze na nete sa prehana, tvrdi hocico, ale vsetci vieme, ze to uplne tak nie je a mavneme rukou. Ale pri ockovani je zakazane povedat cokolvek, to mi vadi. Ja nie som zasadne proti, korona je dost zly virus, nie je dobre ho chytit, ale rozhodnutia robime sami za seba.

0silvia0
16. apr 2021

@miriam11 aj ste hlásili tieto nežiaduce účinky? Alebo to hlási lekár?

erickatt
16. apr 2021

@h2 moj drahy nič ale ze vobec nic. Kmotra a kmotor 12 hodin horúčka a zimnica, sestericu prehanalo, vracala vecer po ockivani, zaspala a ráno sa zobudila uplne ok. Kamoska ( citliva ako predkozka) 4 dni podla jej slov na umretie. Susedu jemno bolela ruka. Fakt fakt to ma kazdy inak

zuzkalujza
16. apr 2021

@miriam11 prepáč, ale kde máš istotu, že ak by mamina dostala COVID, tak ho zvládne ľavou zadnou? Možno by COVID nezvládla vôbec, nie je toto stále "menšie" zlo? Ako úprimne mi je maminky ľúto, ale stále je lepšia sa takto "vytrápiť" po vakcíne ako zomrieť v nemocnici na ventilácii.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
rusalinka
16. apr 2021

@miriam11 ja dúfam, že to lekárka nahlásila. Ak nie, nerozumiem tomu, že prečo nie... Dúfam, že sa mamke čoskoro polepší.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
niekto2hy
16. apr 2021

A Modernu rozdava...

zuzkalujza
16. apr 2021

@miriam11 moja, celý svet sa očkuje AZ, tak ak sme my hlúpi, tak je hlúpi aj celý svet. Predstav si, že mám naštudované o AZ viac zo zahraničných portálov ako tých slovenských a stále som toho názoru, že je to menšie zlo. Samozrejme, každý ľudský život má hodnotu. Ale teba strašne uchádza realita. Koľko ľudí zomrelo, alebo malo komplikácie po AZ a koľko zomrelo a malo komplikácie po COVID???? Veď nikto reálne uvažujúci nemôže tvrdiť, že očkovanie nemá prínos, ak by len trochu pomohlo má opodstatnenie. Vieš koľko ľudí má následky a reakcie aj po iných vakcínach? A koľko ľudí by zomrelo, ak by tu vakcinácia nebola (všeobecne). Ja som mala kamaráta, mal 55 rokov, bol to športovec, aktívny chalan. Očkovanie odmietol presne pre tak debilné názory ako máš ty. Predvčerom sme ho pochovali, lebo neprežil COVID. Jeho posledné "slová" , ktoré smeroval k svojim najbližším boli, nechajte sa očkovať. Verím tomu, že ak by na to očkovanie išiel, netvrdím, že by COVID nedostal, ale určite by neskončil takto fatálne. Ako nech mám 100 vedľajších účinkov na vakcínu, ale hlavne nech žijem!!!!!!! On svoj názor tiež zmenil, žiaľ už bolo neskoro. Tak sa prestaň hanbiť za nás, ale začni sa hanbiť za seba......

niekto2hy
16. apr 2021

@zuzkalujza ,,celý svet sa očkuje AZ" to by som netvrdil... Preco niektore staty ju odmietaju?

zuzkalujza
16. apr 2021

@niekto2hy a kto sa ňou neočkuje? Z krajín, v ktorých prebieha očkovanie? To mi teda povedz? Rada sa poučím.