Menštruačný pohárik - aké s ním máte skúsenosti?
Žienky,tie čo to používate,je to fakt taká super vec,ako sa všade dočítam? Ide o to že celý život používam vložky a to už mám po 30 ke, ale hlavne v lete je to proste otras.Mam kúpene aj tampóny, alebo neviem sa s nimi akosi stotožniť, mala som ho asi 3-4 x za celý život.Chcela by som ho vyskúšať, len sa bojím že to bude ako z tampónom. Úplne mi bude stačiť, keď mi napíšete či je super, alebo nie.Dakujem.
je to uplne ine ako stamponom, tiez neznasam tampony, mala som ho asi 3krat v zivote (nevyhnutne), ale po 2.porode, po 30tke som si povedala, ze toto vyskusam a už je to 5 rokov, co ho mam, jedna z naj veci, halvne v lete....taku dovolenku s MS uz neriesim, nakolko s tym plavas, more, bazeny, nic ti to dnu neprepusti, nic netrci....urcite treba pokukat po pre tebe idel znacku a vyskusat...
Skvela vec. Stale tvrdim, ze keby muzi menstruovali, vynalezca by zan dostal Nobelovu cenu 😉
najlepšia kúpa v mojom živote a banujem že som si ho kúpila iba pred 3 rokmi. to sa nedá porovnať s tampónom, ten som cítila vždy, na kalíšok sa mi aj občas podarí zabudnúť že ho mám
tiez mam .. zaciatky boi divne ale ak mu das sancu ulahci to zivot .. je to super vec ale nie kazdemu zial sadne a vela ich to vzda hned na zaciatku
ja ho pouzivam uz asi 12 rokov (s dlhsimi prestavkami na tehotenstva a poporodne tyzdne), pred mesiacom som si musela kupit novy, dostala som menstruaciu takmer o tyzden skor a boli sme na dovolenke, kupila som to co mali v dm-ke, moja velkost, tvar vsetko ok, lenze som si ho nedokazala dobre namontovat, takze som prve dni pretekala, hruza... Potom som si doma porovnavala tento a ten co pouzivam uz dlho a nijaky rozdiel v nich nebol, ani objemovy, ani velkostny, akurat rozdiel v tvrdosti/makkosti materialu a to spravilo vela... Ale zas mojej dcere ten z dm-ky vyhovuje (okrem ineho ona pouziva inu velkost), trafit znacku a velkost, ktora ti hned sadne je tiez trosku loteria, nenechaj sa tym odradit.
Najlepšia vec, ktorú som kedy kúpila. K vložkám a tampónom by som sa už nikdy nevrátila.
Ja na nom fungujem uz 6 rokov a nemenila by som za nic.
používam 12 rokov. Je super. Ako už bolo písané vyššie, len treba trafiť správnu veľkosť a značku.
Dievčatá veľmi pekne ďakujem za názory, nakoniec som objednala, budem dúfať že mi sadne, je to značka lunette - violet 🤷budem teda vidieť.
@yollanda na toto všetko som aj ja zvedavá ,ale asi nevyskúšaš , nevieš 😀🤷
@yollanda podla intenzity, prvé dva dni vyprazdnujem aj 3x za deň a celú noc vydrží, ak nebeham z postele k deťom... Prádlo sa nespini, párkrát som ho založila zle (ako som už vyššie spomínala) zozaciatku kým som si to nacvicila sa aj stalo, že nejako povedla pretekalo, ale to bolo len nezvladnutou technikou alebo nevhodnou znackou... Už by som nemenila, vždy sa mi vložky a tampóny hnusili, ten zápach wlea, tu nič nezapacha ak si zdravá, nič nezahniva, vykydnes, oplachnes, zalozis a ides ďalej...
@yollanda ja som napr kupila aj mini latkove vložky - akoby intimky a tie obcas pouzijem. Hlavne tesne po zavedeni sa moze stat ze este daka kvapka sa nezachyti alebo si ho dam zle a daco pretecie..ale casto je to prave len pre ten lepsi pocit.. ja ho celkove kombinujem s latkovymi ( prvy den mi nie je prijemne si ho davat) alebo aj s tamponom neskor..
@yollanda čo sa mňa týka, tak ja som špinavé prádlo nemala nikdy, nikdy mi nevytiekol, ani sa "neprekotil".. je to o správnom zavedení. ak sa správne zavedie mal by to tam tesne obopínať a vzhľadom na vzniknutý podtlak by sa nemal ani pohnúť 😉 vyberá sa podľa intenzity krvácania, ale zavedený môže byť max. 12 hodín
Pripnem sa tiež ma to zaujíma .hlavne to že či pri vybratí nieje všetko ako po zabíjačke 🙈 plus podľa čoho sa vie že to treba vybrať ?
@yollanda nemas, krv je predsa v pohariku. Niekedy sa nejaka krv predsa len dostane na sliznicu, vtedy, ked je krvacanie hustejsie a krv je na takom akoby vlasocku - poharik vytiahnes von a z neho vedie vlasocek do tela (sorry za graficky opis). Ale staci to utriet, pripadne sa oplachnut v bidete (doma). Pre istotu mozes mat slipovu vlozku ci menstruacne nohavicky. A prekotit sa vazne nema ako.
@mariska1989 ako po zabíjačke 😀 nie, z môjho pohľadu skôr ako na hodine výtvarnej výchovy, vylievas hustú farbu do vody...
@dazdovka 😀
zaciatky s kaliskom boli tazke treba natrenovat zavadzanie a jedna menstruacia na to rozhodne nestaci... ale viac cyklov, je to kazdopadne super vec! Mne sa osvedcila velkost S aj ked mam silnu menstruaciu prave koli zavadzaniu. Ale napr posledne dni menstr. sa mi to neda. Ja nepouzivam vylucne kalisok ale kombinujem obcas aj vlozky tampony niekedy kalisok na co mam naladu😀
@mariska1989 vobec nie. praveze pri tamponoch a vlozkach je to ako na zabijacke😂 pri kalisku vobec ale tiez som si to myslela kym som nevyskusala
@akinom0077 že zabíjačke 🤣 perfektné, môžem sa spýtať ako hlboko ho mám zaviesť? Toto som sa niekde nedocitala.ci nejako hlbšie, alebo stačí len tak akurát.dakujem
Vobec sa nezavadza tak hlboko ako tampon napr. Spravnost zavedenia ziskas praxou. Hlbka zavedenia je taka aby si pohodlne dociahla a jemne mohls uvolnit podtlak.

je to super, ja by som to za tampóny nemenila, keďže tam nie je riziko toxického šoku