Môj manžel nemal stolicu už 12 dní
Ahojky. Môj manžel (35r) nemal stolicu už 12 dní. Odmieta ísť do doktora. Skúšal všelijaké preháňadla, sušené slivky, vlákniny, všelijaké vody. No proste všetko čo som našla tu na MK.
Prosím o radu.
Ďakujem 💞
Joj aký hrdina je to, som zvedavá aký hrdina bude keď to nechá takto ešte pár dní a bude v bolestiach kričať a prosiť o pomoc, ak sa toho vôbec dožije. 🤦
V pohode, nemusi chodit k lekarovi. Sanitka ho tam co nevidiet zavezie.
Manžel nech pre istotu napíše závet. A na svoju rodinu nemyslí čo s vami bude keď umrie? Potom bude blokovať jednu sanitku len pre jeho hlúposť a tvrdohlavosť keď ho zrazu doma vystrie. Sebec jeden 🤨 Na tvojom mieste mu takú strelím, až by sa z toho okamžite posral 😠
Nemal stolicu 12 dni? A inak je normalny ked toto neriesi? Okamzite by som ho vzala,nie ze nechce. Neni to sranda.
Ja len dúfam že to dobre dopadne 🤦
Tak. Len tak tak som doň ho doma dostala klystir a čipok. No nepomohlo. Boli sme na chirurgii. Dobavila som si aby ma s nim pustili dnu a do ambulancie. Bolo treba manuálne vyberanie. Jak sme prišli tak sme vysvetlili lekárovi co ho trápi vyšetríl mu brucho a poslal na sono. No a potom doktor povedal nech si dá dole nohavice, no ale samozrejme asi 10 minút tam šaškoval, že nie. Dostal klystír a No napokon to bolo manuálne vyberanie (asi hodinu sme boli dnu). Nechali si ho do zajtra na pozorovanie.... A má ísť aj na rektoskopiu a on rovno povedal, že nepôjde. Tak doktor mu povedal, že dobre nech nejde na jedno blbé prezretie zadku, ale bude chodiť každý týždeň na omnoho drastickejšie procedúry ako je rektoskopia... Tak súhlasil a už je aj objednaný.
Už viem prečo si nechce dávať také veci robiť. Hovorila som so svokrou a tá povedala, že jeho toto iste trápilo v detstve. Musel chodiť na klystíri, čipky všelijaké hadičky do zadku a má z toho traumu, lebo on úmyselne zadržiaval....
Ďakujem vám za všetky rady ♥️
Panecku,ako verim mu,ze ked ma s tym problém,a uz aj traumu,tak to kurňa nedam zajst tak ďaleko, mozno ma to esovite zakoncenie hrub.creva velmi uzke,viac zahrnuté a preto mu tam stolica zastavi,a plus to zdržiavanie,ze sa nevyprazdni napr.v robote,na návšteve,dovolenke a už to ide ... hlavne ze ste boli,a moze a mal by ti ruky bozkávať 👏
@mariejenka neviem kde je chyba. Samozrejme sa to bude riešiť 😄 a liečiť
no chudák, asi má nejakú roky neliečenú diagnózu, ktorú treba nájsť a liečiť. Hlavne, že prvý krok podnikol, obdivujem ťa, že máš s ním trpezlivosť.
no tak to bolo rychle
No super,, aspon ze sa to poriesilo,drzim palce aj do buducna aby si nato daval pozor
@petronelahasarova akoze vsetko ok, ale neviem preco by mu takuto "operaciu" mala robit ona 😀 vsak aj sam by to snad zvladol 😀
Saraticu odporúčam, aj môj krpec dakedy dlhšie nemá ale nad 5 dní nie.
Zajecicka horká...kúpiš v lekárni, už aj v Tesco a iných, 2 deci denne a ide
Z dlhodobého hľadiska nasadiť symprove, mám odskúšané a nič lepšie na trávenie a vyprazdnovanie nepoznám. Drahé ale zaberá, po pár dávkach bude chodiť každý deň. Nečakajte a vyskúšajte. Zatiaľ pomohol všetkým naokolo.
ricinovy olej skus este a prehanadla nic?Gutalax a pod?
@veronika33 Suhlasim
Chvalabohu. Chcela som radit, nech bez jeho vedomia zavolas domov rzp.
Kľudne môže ísť o perforaciu hrubého čreva čo je život ohrozujúci stav. Takže čo najskôr k lekárovi, najlepšie smer pohotovosť, kde hneď urobia všetky potrebný vyšetrenia...
fuha, no ano, v takomto pripade len manualne, klistir, ci cipok je fajn, no cipok uz nie je kam dat, ak je neikto takto " upchaty ". cez usta prehanadla, kym sa crevo nevycisti nie je vhodne davat. to len taka rada nabuduce. to je idealne skor ked par dni nie e, po 12dnoch by sa mohllo stat, ze sa rozriedi tak akurat obsah, co je nad tym "stuplom " a bud bude obtekat bokom, okolo "stupla",a lebo pojde vrchom. cize by vracal stolicu, ako pri upchati criev tzv. mizerere. a teda nechcem ani pomsliet na to,a ko by mu bolo a co by mu ot s crevami urobilo.
dobre, ze ste sli k dr. drzim palce. urcite nie ej OK,a by takto mlad clovek mal az taketo problemy so stolicou.
mm ako vojak mal stolicu raz za 21 dní...
guttalax nechce vyskúšať?
@scorpionflower1 presne toto mi napadlo😂
Jedine ze by sa zvijal na zemi v polobezvedomi
Dufam ze ste sli na pohotovost drzim palce
@sebastianmichal Však to tam už vyššie písala...
Pardon nedalo mi - 3 strany o 💩 a 1 zadubenom chlapovi 😂
Dobre si ho zvladla, ja som ex podobne. Žlčník ho trapil, ale k dr.ani za svet. Bal sa ako čerta. Aj injekcii.Tabletky kvapky uz nepomahali tak ked rano o 4 dostal zachvat volala som pohotovosť. Odrazu aj gate stiahol a zadok vytrcil len aby mi 💉čím skor bachli.
Geroji
zaječicka horka mineralna voda pomoze zaručene .)

@livuska124 som velmi zvedava, ci sa jej to podari. Takýto chlap to je horsie ako 5 malých deti. Nezavidim jej teda bojovať s takouto povahou.