Môžem odmietnuť sono po rotavírusovej infekcii?
Dobry den, uz som davnejsie pisala ci mi budu robit kolonoskopiu po rotaviruse (vrajze nebudu, samozrejme odmietnem aj keby som umierala) budu robit iba krvné testy ale mam obavy o sone. Budu mi robiť aj to sono? Mozem to sono odmietnuť? Krvne testy mi pridelili z hygieny
@thereisabear budu mi ho robiť po rotaviruse?
Celkovo neznasam doktorov a robi sa mi zle len ked idem do ambulancie, krv prezijem hadam, sice sa mi par krat urobilo zle, ale nejako to dam. Len ma zaujima ci mi ho budu robit a ci sono mozem odmietnut
Mizes odmietnuť akékoľvek vyšetrenie, tvoje zdravie tvoja vec
Po prekonaní rotavírusovej infekcie sa kolonoskopické vyšetrenie zvyčajne nerobí. Rotavírusy postihujú najmä tenké črevo a spôsobujú hnačku, vracanie a dehydratáciu, ale nezanechávajú dlhodobé poškodenie čreva, ktoré by vyžadovalo kolonoskopiu.
@beata_k ved do pár dni som bola fit
Tak ti nic robit nebudu. Maju lepsie veci na robote.
@beata_ja len dufam ze ziadnu kolonoskopiu mi robiť nebudu, mam strašný strach, ani nespím pomaly. Prehanalo ma od soboty do utorka, v stredu som uz jedla nornalne, bolo to na konci Februara.
Zas ta ista tema? https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/budem-musiet-absolvovat-kolonoskopiu-po-rotaviruse/
Neviem o tom, ze by niekomu po rotaviruse robili sono a uz vobec nie kolonoskopiu. Neviem kde si na take info dosla. A uz sa prestan triast a pockaj na kontrolu...
zena, ty nepotrebujes kolonoskopiu, ale psychiatra. Si vážne myslíš, že oni nemaju čo ine robit, iba kolonoskopie po rotaviruse? Vieš koľko niekedy čaká aj človek, ktorý ju važne potrebuje?
@ikonica ja mam len strašný strach z doktorov
Ved sono je uplne neskodne, to neznesies bezbolestny dotyk sondy na bruchu? A na kolono treba niekolkodnovu pripravu, tu ti istotne robit nebudu a kvoli rotavirusu duplom.
No ono niekedy strach a ostych treba hodit za hlavu, moze ta to stat zivot... Asi si este mlada a deti asi nemas... Neviem si predstavit, ako budes rodit... Ked si chces chranit "sukromie"...
Mozes odmietnut cokolvek
S takym postojom dufaj, ze lekarov nebudes nikdy uz viac potrebovat a nebudes nikdy troiet ziadnou diagnozou lebo nemas sancu.
“Skus nabuduce sarlatanov, biorezonanciu a vypit savo” obrazne napisane 👍🏻
Návšteva psychiatra by bola v tvojom prípade viac ako osožná.
Ty radsej navstiv psychologa,lebo ked realne ochories,budes mat problem s liecbou. Nie je zdravy takyto strach. Ja mam tiez od malinka silny z lekarskych vysetreni/zakrokov, ale absolvovala som uz aj 2 sekcie pri vedomi,niekolko gastroskopii bez oblbovakov,takisto kolonoskopiu bez, takze da sa to,len treba sa tomu strachu postavit a ist tam,aj ked ti je zle. Sono je to najprijemnejsie vysetrenie zo vsetkych,kde ti len sondou beha po bruchu. Tam ziadna panika nema miesto.
Potrebuješ psychológia a nie vymyslené vyšetrenia.
@ikonica deti nechcem
@simsalabim robi mi problem ze mi budy videt brucho
Mňa zaujima ta hygiena ,čo ta ma s tým ,veď to by boli stovky ľudí riešení hygienou
Ak ti robi problem, ze ti budu vidiet brucho, odporucam sj psychologa….
@simsalabim mam na to svoje dovody, dost mi robi problem hovorit vahu (som nizsia a mam vysoku vahu) a hlavne mam tuk na bruchu.
Ty sa už ukludni , nič ti robiť nebudú. A Sk maď ozaj takúto paniku , tak vyhladaj psychológa alebo psychiatra
Určí pôjdeš na sono ,ak to nakazila hygiena .tak musíš ísť a ešte aj výter z konečníka ti budú robiť na námestí
Ja nechapem, kde ty chodis na taketo koniny, ze niekto ti bude po rotaviruse robit kolonoskopiu alebo sono brucha. U nas v tejto republike, kde si musis u obvodneho vydupat vymenny listok na odborne vysetrenie? Ty si naozaj myslis, ze ta niekto bude nahanat na sono? Fakt chod k tomu psychologovi, toto nie je normalne.
Tak ti ten rotacirus snad pomohol zhodit aspon 2-3 kg a toho sa chop, nasad si dietu a chudni, ked sa hanbis za svoju postavu. Po rotaviruse ti ale sono, kolono a ani ziadne ine vysetrenie robit nebudu, zaujimalo by ma, odkial mas takuto info. V kazdom pripade rob nieco so sebou, aby si sa nehabila vyzliect ored lekarom, raz by ta tk mohlo stat aj zivot
Ver mi, ze ak mas velku nadvahu, vidno to, aj ked nemas odhalene brucho… a lekar takych bruch vidi denne 30.
Ja dúfam ze ani k zubárovi nechodíš

Čo s tým má sono? Prečo ho odmietaš?